Poseł Sebastian K. w głównym wydaniu informacji Polsatu

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Foreigner » środa, 1 mar 2006, 11:45

Demurrer napisał(a):Eureko jesteś manipulatorem. Tak jesteś manipulatorem.

Wystąpienie Cz. Hoc w 90 % swej objętości jest zdecydowanie „za” woj. środkowopom. a jedynie pod sam koniec wyraża delikatny dystans, gdyż jak pisałem wcześniej - jest wola polityczna aby powołać to woj., ale niczego nie da się powołać wbrew wyliczeniom i merytorycznym argumentom. Dlatego projekt został skierowany do prac w komisjach, aby tam wszystko dokładnie przemyśleć. Dobrze wiesz, że to nie było wystąpienie tuż przed głosowaniem w 3 czytaniu, ale na samym początku drogi legislacyjnej, dlatego jak najbardziej powinno się w tym momencie wyrażać pewne obawy związane z każdym projektem.

Ty natomiast zacytowałeś jedynie ten drobny fragment wyrażający pewne obawy.
Raz więc jeszcze wklejam link do całego wystąpienia (wystąpienie jest dość obszerne, więc ograniczę się do linku).
http://ks.sejm.gov.pl:8009/search97cgi/ ... Hoc&Plec=M

Co do pozostałych Twych wywodów, to powtórzę, że Cz. Hoc reprezentował stanowisko PiS w tej sprawie i stanowisko to było pozytywne. Podaj więc dowód, że „Cz. Hoc podłączył się pod tę akcję w ostatniej chwili

Co do S. Karpiniuka, to poza tym, że wpadł na mównicę aby zaatakować Cz. Hoca (mimo, ze tę samą sprawę wspierają) i pochwalenia się , że był taki dzielny i wbrew PO jest „za”, to nic więcej do dyskusji nie wniósł. Ale dla takich manipulatorów jak Ty nie ma to znaczenia.

I tak zaraz powtórzysz swoje farmazony i wkleisz wyrwany fragment wypowiedzi Cz. Hoc a potem powtórzysz jak bardzo ubóstwiasz S. Karpiuka. Nie odpowiadam więc dalej. Wystąpienie broni się samo.

Cieszy postawa twojego ojca ktorego gazety nazywaja juz koszalinskim poslem (szkoda ze nie sprostowal). Natomiast przypomne ci jego postawe po wyborach samorzadowych i wtedy porozmawiamy o tym czy jest on goracym orendownikiem tego pomyslu.

Demurrer pominmy fakt prestizu dla koszalina jakim niewatpliwie bylby tytul miasta wojewodzkiego. Poza tym tracimy na wszystkim. Bedziemy wojewodztwem 3 kategori.Co z tego ze wojwodztwo jak bedzie biedne a ja jako kolobrzezanin nie mam ochoty dzielic biedy z koszalinem i slupskiem. Problemem ktorym powinni zajac sie poslowie to bardziej sprawiedliwe dzielenie pieniedzy w zachodniopomorskim. Oczywiscie postawa pana Czeslawa mnie nie dziwi, gdyby opowiedzial sie przeciw Srodkowopomorskiemu strzelilby sobie sam gola. Niemiej jednak jak juz mowilem wczesniej watpie aby wykazal sie on jakas heroichna walka o srodkowopomorskie po kampani samorzadowej bo chyba mysli logicznie i wie ze to same straty (no chyba ze naprawde chce byc tym poslem z koszalina w co mam skromna nadzieje watpic).
Ostatnio edytowano czwartek, 1 sty 1970, 01:00 przez Foreigner, łącznie edytowano 1 raz
Foreigner
Weteran

Postprzez Demurrer » środa, 1 mar 2006, 12:12

Wiadomo, że jest wiele argumentów przeciw powołaniu nowego woj. Dlatego sprawa została skierowana do komisji, aby dokładnie wszystko przeliczyć. PiS nie jest fanatycznym zwolennikiem nowego województwa, ale przychylnie patrzy na możliwość jego powstania.

Jeśli natomiast Ty nie jesteś do tego woj. przekonany to może zapytaj swego posła S.K. On popiera. Może on Cię przekona.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Foreigner » środa, 1 mar 2006, 12:15

Moim poslem nie jest S. Karpiniuk przykro mi, ze znow sie pomyliles :]
Jak dobrze wiesz pisze z Polski :D
Przeczytaj uwazniej moj wczesniejszy post tam zawarta jest odpowiedz na twoje pytanie.
Foreigner
Weteran

Postprzez blawatek-blu » środa, 1 mar 2006, 13:27

S.K. był do wczoraj za utworzeniem województwa , ale jak w Koszalinie Tusk powiedział że jest przeciw utworzeniu to kto wie co dzisiaj nasz poseł myśli.
blawatek-blu
Twardziel

Postprzez Eureka » środa, 1 mar 2006, 13:52

Demurrer napisał(a):Eureko jesteś manipulatorem. Tak jesteś manipulatorem.

Wystąpienie Cz. Hoc w 90 % swej objętości jest zdecydowanie „za” woj. środkowopom. a jedynie pod sam koniec wyraża delikatny dystans.....
...ten delikatny dystans przypomina mi: "Jestem za, a nawet przeciw". W mojej ocenie 90% objętości wystąpienia Cz. Hoca jest majstersztykiem manipulacji. Gdzie mi tam do niego. Dla mnie pozostałe 10% stanowi przyzwolenie na usprawiedliwienie koalicji rządzącej na odstąpienia od pomysłu utworzenia środkowopomorskiego. Ciekawi mnie czym PiS uspokoi Leppera. A tak przy okazji wymiany poglądów, chcę Cię poinformować, że dla skutecznego administrowania państwem wystarczy 6-7 województw. Ponieważ PiS-owi brakuje kadr, będzie to właściwe rozwiązanie.
Eureka
V.I.P

Postprzez Demurrer » środa, 1 mar 2006, 14:02

Jeżeli Eureko oczekujesz fanatycznego poparcia przez Cz. Hoc pomysłu powstania woj. środk. to w takim razie rzeczywiście postawa posła nie spełnia Twoich oczekiwań.

Tak więc nadal upajaj się niezłomną postawą drugiego posła, który jak widać bez względu na liczby z góry jest „za” i będzie „za” do upadłego. W imię Pełnej Odpowiedzialności za państwo.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez U-S » środa, 1 mar 2006, 15:02

Demurrer, strasznie drażliwy jesteś....wyluzuj, wiosna idzie, ptaszki będą śpiewać... nie sama polityką żyje człowiek :D
U-S
Weteran

Postprzez Demurrer » środa, 1 mar 2006, 15:04

U-S napisał(a):Demurrer, strasznie drażliwy jesteś....wyluzuj, wiosna idzie, ptaszki będą śpiewać... nie sama polityką żyje człowiek :D

Sorrki :) Racja.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez U-S » środa, 1 mar 2006, 15:06

No...czasami warto spojrzeć na świat troszkę łagodniejszym okiem :) Pozdrawiam Cię
U-S
Weteran

Postprzez BLAaa » środa, 1 mar 2006, 16:23

Każdy członek partii może miec odmienne zdanie niż reszta członków. Na tym polega wewnątrzpartyjna demokracja. Problem pojawia się w momencie tzw. dyscypliny partyjnej przy głosowaniu.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Foreigner » czwartek, 2 mar 2006, 07:26

blawatek-blu napisał(a):S.K. był do wczoraj za utworzeniem województwa , ale jak w Koszalinie Tusk powiedział że jest przeciw utworzeniu to kto wie co dzisiaj nasz poseł myśli.

Powiedzial to tez w Kolobrzegu, zaznaczyl jednak, ze dyscypliny partyjnej w tym przypadku nie ma co w tym przypadku oznacza ze posel SK swojego zdania raczej nie zmieni tak samo jak Cz. Hoc i tyle. To wszystko jest tak jasne jak napisal ciut wyzej Demurrer. Cyferki kolego cyferki :]
Foreigner
Weteran

Postprzez ewe » czwartek, 2 mar 2006, 09:05

Rada miasta Bytowa też już oficjalnie powiedziała NIE dla Środk...............
Zaczyna się ten pomysł topić po raz trzeci. A może szkoda .
ewe
Gwiazdor

Postprzez Foreigner » czwartek, 2 mar 2006, 12:26

ewe napisał(a):Rada miasta Bytowa też już oficjalnie powiedziała NIE dla Środk...............
Zaczyna się ten pomysł topić po raz trzeci. A może szkoda .

Ewe mi wcale nie szkoda ten pomysl jest dla mnie poroniony. Moze miec uzasadnienie wsrod mieszkancow koszalina i tylko. Dla nas moze to byc tylko bieda.
Foreigner
Weteran

Postprzez BLAaa » czwartek, 2 mar 2006, 12:31

Referendum trzeba zrobić i zobaczyć czego chce naród.
BLAaa
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg