Demurrer napisał(a):Eureko jesteś manipulatorem. Tak jesteś manipulatorem.
Wystąpienie Cz. Hoc w 90 % swej objętości jest zdecydowanie „za” woj. środkowopom. a jedynie pod sam koniec wyraża delikatny dystans, gdyż jak pisałem wcześniej - jest wola polityczna aby powołać to woj., ale niczego nie da się powołać wbrew wyliczeniom i merytorycznym argumentom. Dlatego projekt został skierowany do prac w komisjach, aby tam wszystko dokładnie przemyśleć. Dobrze wiesz, że to nie było wystąpienie tuż przed głosowaniem w 3 czytaniu, ale na samym początku drogi legislacyjnej, dlatego jak najbardziej powinno się w tym momencie wyrażać pewne obawy związane z każdym projektem.
Ty natomiast zacytowałeś jedynie ten drobny fragment wyrażający pewne obawy.
Raz więc jeszcze wklejam link do całego wystąpienia (wystąpienie jest dość obszerne, więc ograniczę się do linku).
http://ks.sejm.gov.pl:8009/search97cgi/ ... Hoc&Plec=M
Co do pozostałych Twych wywodów, to powtórzę, że Cz. Hoc reprezentował stanowisko PiS w tej sprawie i stanowisko to było pozytywne. Podaj więc dowód, że „Cz. Hoc podłączył się pod tę akcję w ostatniej chwili „
Co do S. Karpiniuka, to poza tym, że wpadł na mównicę aby zaatakować Cz. Hoca (mimo, ze tę samą sprawę wspierają) i pochwalenia się , że był taki dzielny i wbrew PO jest „za”, to nic więcej do dyskusji nie wniósł. Ale dla takich manipulatorów jak Ty nie ma to znaczenia.
I tak zaraz powtórzysz swoje farmazony i wkleisz wyrwany fragment wypowiedzi Cz. Hoc a potem powtórzysz jak bardzo ubóstwiasz S. Karpiuka. Nie odpowiadam więc dalej. Wystąpienie broni się samo.
Cieszy postawa twojego ojca ktorego gazety nazywaja juz koszalinskim poslem (szkoda ze nie sprostowal). Natomiast przypomne ci jego postawe po wyborach samorzadowych i wtedy porozmawiamy o tym czy jest on goracym orendownikiem tego pomyslu.
Demurrer pominmy fakt prestizu dla koszalina jakim niewatpliwie bylby tytul miasta wojewodzkiego. Poza tym tracimy na wszystkim. Bedziemy wojewodztwem 3 kategori.Co z tego ze wojwodztwo jak bedzie biedne a ja jako kolobrzezanin nie mam ochoty dzielic biedy z koszalinem i slupskiem. Problemem ktorym powinni zajac sie poslowie to bardziej sprawiedliwe dzielenie pieniedzy w zachodniopomorskim. Oczywiscie postawa pana Czeslawa mnie nie dziwi, gdyby opowiedzial sie przeciw Srodkowopomorskiemu strzelilby sobie sam gola. Niemiej jednak jak juz mowilem wczesniej watpie aby wykazal sie on jakas heroichna walka o srodkowopomorskie po kampani samorzadowej bo chyba mysli logicznie i wie ze to same straty (no chyba ze naprawde chce byc tym poslem z koszalina w co mam skromna nadzieje watpic).

Racja.