Spółki miejskie a wybory prezydenckie

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez jeepi_srs » piątek, 17 lis 2006, 11:55

mtex napisał(a):
jeepi_srs napisał(a):Juz wiadomym jest, ze istenieje lista nowych dyrektorow spolek miejskich. Nie ma sie co tu rozwodzic poprostu bedzie obsadzanie ludzi PO nie dlatego ze sie nadaja tylko w ramach podziekowania za kampanie. Tyle

Ale gość ma dojścia - skąd wiadomym jest??? Jeszcze napisz ,że są listy ludzi do zwolnienia , listy proskrypcyjne, i jeszcze wymyśl inne, napisz też kto ma być a sie nie nadaje, jest to charakterystyczny sposób myślenia dla obozu przegranych, wywołanie strachu , może zagłosują z paniką w oczach za jedynym gwarantem zatrudnienia w spółkach.
Wiadomo to jest to , ze w spółkach, zakladach i jednostkach bużetowych straszy sie ludzi Gromkiem i "miotłą" PO. ( Nadchodzi PO z nożami w zębach). Jak to któryś z satyryków powiedział "tonący brzydko się chwyta". Ci, którzy nie doceniają mądrości ludzi, często osiągają przeciwny skutek.
A ludzie chcą normalnie pracować . Jeszcze 10 dni i będzie spokój.

Tylko z ostatnim zdaniem sie zgodze. Ludzie chca normalnie pracowac. Widzisz mam dojscia i mam uszy. Nie ma sensu pisac dalej bo bede tylko podjuszal. Widzisz nie naleze do zadnego z obozow i patrze z perspektywy osoby trzeciej.
Tak jak piszesz po 10 dniach sie okaze i wyjdzie wszystko na powierzchnie.
jeepi_srs
Ważniak

Postprzez kraall » piątek, 17 lis 2006, 12:43

rex napisał(a):heh .. jak nam nauczycielka opowiadała jak SLD rządziło w Szczecinku .. w urzędzie miasta to nawet sprzątaczki były z SLD ..

Bądz łaskaw napisać w którym to było wieku, bo w Szczecinku prawica rządzi przynajmniej od 12 lat. :twisted:
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez rex » piątek, 17 lis 2006, 15:18

prawica to UPR .. reszta to lewica :P

nie wiem kto rządzi w Szczecinku .. oczywiscie moglem pomylic miasta albo to nauczycielka .. nie pamietam juz tak dobrze .. to było jakies 3 lata temu
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez Arkadiusz K » piątek, 17 lis 2006, 15:32

jeepi_srs napisał(a):Tylko z ostatnim zdaniem sie zgodze. Ludzie chca normalnie pracowac. Widzisz mam dojscia i mam uszy. Nie ma sensu pisac dalej bo bede tylko podjuszal. Widzisz nie naleze do zadnego z obozow i patrze z perspektywy osoby trzeciej.
Tak jak piszesz po 10 dniach sie okaze i wyjdzie wszystko na powierzchnie.

Ciekawe masz te uszy. Ja też je mam, dojścia równierz myślę, że bardziej wiarygodne od twoich a o takich "sensacjach" pierwszy raz słyszę. Muszę się tuy zgodzić z mtex'em, że są podejmowane próby zastraszania pracowników. Jest to oczywiście czyste chamstwo, ale wszystkie sposoby najlepsze byle dokopać J. Gromkowi.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez pakuś » piątek, 17 lis 2006, 15:46

Arek ale to jest tak jak pisałem - zastraszają wyrzucaniem z pracy , zastojem inwestycyjnym miasta . Młodzieży ludzie HB wmawiaja że kompleks sportowy nie bedzie dokończony bo tylko HB wie jak . Toć to objawy histerii i to przede wszystkim osób z UM i to wierchuszki. Prawda Czareczku?
pakuś
Twardziel

Postprzez Arkadiusz K » piątek, 17 lis 2006, 15:51

W pełni się z tobą zgdadzam. Jest to zagranie poniżej pewnego poziomu. Straszyć ludzi zwolnieniami z pracy. Oczywiście nie unike się zapewne wymiany najbliższego otoczenia prezydenta w urzędzie (sekretarz np.) no, ale chyba każdy prezydent ma prawo dobierać sobie najbliższych współpracowników.
Myślę, że ta histeria spowodowana jest tym, że 4 lata temu pan Henryk zrobił "czystki" i ludzię boją się, bezpodstawnie zresztą, że historia się powtórzy.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez pakuś » piątek, 17 lis 2006, 15:54

Jak widać metoda wyborcza komitetu HB jest taka :
1. Zastraszyć czystką w UM i spółkach miejskich
2. Dążyc do zniechęcenia ludzi do pójścia na wybory - elektorat moherowy pójdzie napewno i liczą że to wystarczy.
pakuś
Twardziel

Postprzez echo » piątek, 17 lis 2006, 19:39

mauritus napisał(a):Boli to , że gdybyście wygrali to będzie Sajgon, środki unijne zero, inwestycje na poziomie zero,zarzązanie finansami zero itp.itd.
Pamiętasz Korkucia :lol: :lol: uciekł , bo takiego syfu fachowiec Karpiniuka narobił, tak ma być ?

mógłbyś rozwinać ???
To Pan Korkuć jest człowiekiem Karpiniuka ? czy osoba przed nim /Pani Skarnik Braun/ narobiła jak piszesz "syfu" ?
echo
Rozgrzewa się

Postprzez BLAaa » piątek, 17 lis 2006, 19:51

Mateusz Korkuć "uciekł" z urzedu, bo dostał lepszą propozycję pracy. Mauritius rżnie głupa. Wiem cos o tym, bo studiowałem z gościem, który mu tę lepszą pracę zaproponował.
Co więcej, sam Bieńkowski publicznie mówił o tym, że Mateusz dostał inna propozycje pracy.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez echo » piątek, 17 lis 2006, 19:54

BLAaa napisał(a):Mateusz Korkuć "uciekł" z urzedu, bo dostał lepszą propozycję pracy. Mauritius rżnie głupa. Wiem cos o tym, bo studiowałem z gościem, który mu tę lepszą pracę zaproponował.
Co więcej, sam Bieńkowski publicznie mówił o tym, że Mateusz dostał inna propozycje pracy.

to dlaczego mauritus kłamie ??
echo
Rozgrzewa się

Postprzez kraall » piątek, 17 lis 2006, 19:56

rex napisał(a):prawica to UPR .. reszta to lewica :P

nie wiem kto rządzi w Szczecinku .. oczywiscie moglem pomylic miasta albo to nauczycielka .. nie pamietam juz tak dobrze .. to było jakies 3 lata temu

Jak nie wiesz to po co wypisujesz kłamstwa?
Skoro na mnie donoszą to i ja chcę donieść na rexa do admina.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » piątek, 17 lis 2006, 19:56

echo napisał(a):
BLAaa napisał(a):Mateusz Korkuć "uciekł" z urzedu, bo dostał lepszą propozycję pracy. Mauritius rżnie głupa. Wiem cos o tym, bo studiowałem z gościem, który mu tę lepszą pracę zaproponował.

Bo ma w tym polityczny cel.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Flo » piątek, 17 lis 2006, 19:56

echo napisał(a):

taka jego natura, tonacy brzytwy sie chwyta
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg