sesja budżetowa RM

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez bloosman » środa, 29 mar 2006, 14:03

bloosman
Dyskutant

Postprzez kraall » środa, 29 mar 2006, 14:38

Przecieram oczy ze zdziwienia :cool2:
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Gargamel » środa, 29 mar 2006, 18:00

Bloosman szkoda mi mojego drogiego czasu na dyskusję z Tobą o czymś o czym nie masz bladego pojęcia.Czy Ty naprawdę uważasz ,że ludzie są aż tak głupi.

Sytuacja na dzień dzisiejszy jest taka ,że w Kołobrzegu mamy koalicję PO-SLD.Dowody na to to głosowanie dwóch niemych głów w osobie radnego Parusa i Hoka,de facto na dyktatorskie polecenie Karpiniuka-to stan faktyczny(biedni radni nawet godności nie mają ,bo Karpiniuk próbował ich tłumaczyć-Boże oni głosują za lub przeciw nie wiedząc nawet dlaczego-pan mówi sługa wykonuje)i taka atmosfera-dyktatury panuje w Platformie kołobrzeskiej o czym już wielokrotnie pisałem.
No cóż niebawem wybory,a Platforma ma obite już dwa pośladki po przegranych wyborach parlamentarnych i prezydenckich,to walka o być albo nie być,bo wszekże trzeciego kopniaka może dostać w krocze,a po czymś takim podnieść się będzie bardzo trudno.

Budżet przedstawi RIO,a jaki on będzie?Niech się SLD i Platforma tłumaczy za to,że na kluby sportowe,boiska w szkołach, drogi ,parki,chodniki nie będzie kasy.i.. kto tu jest odpowiedzialny za miasto?
Jako mieszkaniec tego miasta stanowczo protestuję przeciwko łobuzerstwu polityków SLD i Platformy Obywatelskiej.
Gargamel
Ważniak

Postprzez bloosman » środa, 29 mar 2006, 18:10

Pytanie moje pozostaje wciąż otwarte; jakie wspaniałe działania HB i jego ekipy ( a więc i Twoje Grgamelu) doprowadziły po 3 latach rządzenia do kompletnej dekompozycji koalicji rządzącej ? Rzucanie kalumni i obrażanie radnych oraz mnie nic tu nie pomoże. Po prostu król jest nagi. Nie potrafisz nie tylko dyskutować merytorycznie , ale niestety również nie umiesz znosić porażek Gargamelu ( bo to jest porażka ). Zgodnie z zasadą wszyscy wokół są winni lub nie poznali się na naszych wspaniałych pomysłach .Może radni i elektorat nie dorośli do waszych znakomitych koncepcji ? Chyba czas trochę wyluzować i odpocząć oraz dać innym odpocząć od siebie.
bloosman
Dyskutant

Postprzez kraall » środa, 29 mar 2006, 18:18

To, że Kołobrzeg nie ma budżetu, mnie jako mieszkańca nie cieszy.
Jednak Twoja Gargamelu retoryka jakoś mnie nie przekonuje.
Jeżeli nie wiesz, to przypominam, że w poprzedniej kadencji Twój idol i jego drużyna nigdy nie głosowali "ZA" za przedstawianym budżetem. Jakoś taka postawa nie zyskiwała wówczas krytycznych ocen. SLD jest od początku kadencji w opozycji. I trudno im się dziwić, że to, co robi prezydent nie popierają. Może nie trzeba było kłócić się z posłem Karpiniukiem?
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez bloosman » środa, 29 mar 2006, 18:19

bloosman
Dyskutant

Postprzez Gargamel » środa, 29 mar 2006, 18:45

Gargamel
Ważniak

Postprzez bloosman » środa, 29 mar 2006, 20:06

bloosman
Dyskutant

Postprzez Foreigner » czwartek, 30 mar 2006, 06:15

Foreigner
Weteran

Postprzez myśliwiec » czwartek, 30 mar 2006, 06:56

rada miasta stracila kompetencje uchwalenia budzetu do konca kwietnia, czyli krotko mowiac RIO ma miesiac na uchwalenie zastepcze, potem uprawnienia wracaja do miasta. a budzet uchwalony przez RIO nie bedzie w pelni korzystny dla nas. i o tym powinni wiedziec ci, ktorzy zaglosowali przeciw. mnie jako mieszkanca tego miasta brzydko mowiac "wali" kto i z kim sie przepycha i za co, smutno mi tylko ze nikt nie chce byc odpowiedzialny za to miasto. ustalenia RIO nie będza obejmowały zadań własnych nieobowiązkowych, jak również wszystkich tych, które miasto chciało zrealizować, a które nie są zadaniami własnymi lub zleconymi. owszem opra sie się na projekcie budżetu, a czynności które podejma będą ograniczały się jedynie na oddzieleniu obowiązkowych zadań własnych i zadań zleconych od pozostałych. Dochody ntomiast pozostaną na tym samym poziomie, co w konsekwencji wpłynie na to, że rok zamknie się nadwyżką. czy to bedzie nadwyzka? tak naprawde nie, bo wydatki nie obejma wszystkich zadan.

@ elkabutelka : trzeba bylo zamiast koszulki transparent rozwiesic ;)
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez myśliwiec » czwartek, 30 mar 2006, 07:31

nie, uwazam ze miasto powinno uczynic wszystko by uchwalic budzet dla niego najlepszy
nie chce by decydowali o nasztych wydatkach pozaz miastem
dobry tytuł w glosie: miasto zatanczy jak zagra rio...
nie podoba mi sie to, ze nie mamy budzetu przede wszystkim poniekad tylko dlatego ze rok 2006 jest rokiem wyborczym

tk poza nawiasem, dlaczego jacek podolak i ulan glosowali za? w takim razie , jakis terror?
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg