oświadczenie prezesa portu

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Miki » wtorek, 5 gru 2006, 13:13

BLAaa napisał(a):
Miki napisał(a):I po co te kłamstwa?
Achaja dostała naganę za to że przez długi czas jako osoba nadzorująca księgowość nie wykryła znikających pieniędzy do których przyczyniła się jej koleżanka, dopiero gdy się pokłuciły to ja wsypała!

Cynicznie obracasz kota ogonem.
Mówisz, że nie plotkujesz, ale "domyslanie sie" publicznie na forum też jest forma plotkowania.
W krotkiej swojej historii bycia z nami masz już 2 ostrzeżenia. I zero zadumy...

a czy wszyscy inni na tym forum piszą tylko szczerą prawdę? Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem!
Miki
Ważniak

Postprzez Miki » wtorek, 5 gru 2006, 13:33

SatH^Raa napisał(a):
Miki napisał(a):a czy wszyscy inni na tym forum piszą tylko szczerą prawdę? Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem!

Obrazek
Proszę nie mierzyć wszystkich swoją miarą...

Mógłbyś się naprawdę zdziwić. :lol:
Miki
Ważniak

Postprzez Konsul » wtorek, 5 gru 2006, 17:26

Wsadzę palce między drzwi. Oświadczenie złożone przez Achaję zostało spowodowane działaniem ( wypowiedzią ) Pana Grzymkowskiego. W nim odniosła się do jego słów za pomocą forum TKK. I w tym momencie już chyba należy zakończyć dyskusję w tym topicu, ewentualnie pokusić się o komentarz odnośnie tej sprawy. Polemika, jednak w tym zakresie, jest zarezerwowana dla osób, które faktycznie mają wiedzę w tym temacie. W przeciwnym razie dochodzi, a właściwie doszło, do przepychanki słownej.
I teraz zamiast odnosić się do meritum, jest "atak" na Achaję. Rozumiem, że nie trzeba się zgadzać z postępowaniem i poglądami innych, ale wszystko w jakiś kulturalnych granicach.
W samym temacie ja wiedzy nie posiadam, więc nie mogę nic oceniać, i inni też powinni tak zrobić.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Vin » wtorek, 5 gru 2006, 17:32

a ja mysle, ze pan Grzymkowski sprawe przemysli
i bedzie dobrze
Vin
Uzależniony

Postprzez Miki » środa, 20 gru 2006, 10:36

jak postępy się mają? :lol:
Miki
Ważniak

Postprzez dziewuszka » środa, 20 gru 2006, 18:00

Miki napisał(a):jak postępy się mają? :lol:

Napisałeś wczesniej:

I po co wywlekasz brudy na forum publicznym? Chcesz być aż tak bardzo medialna? Żenada i wstyd

Zmieniłeś zdanie? Chcesz dociec prawdy? Czy jątrzenia Ci brakuje?
Poszukaj Myszki :D
dziewuszka
Mistrz klawiatury

Postprzez mauritus » środa, 20 gru 2006, 20:25

Żenadę, brak woli, politykierstwo, brak zasad i zasad brak widzę, no cóż , niebawem zobaczymy pewnie to samo co skok z lewicy do prawicy................. he,he.
mauritus
Terminator

Postprzez ewe » czwartek, 21 gru 2006, 08:32

Przykreto , ale chyba mauritus ma rację.
A może w ramach jawności tę sprawę odtajnić całą.
ewe
Gwiazdor

Postprzez qrczak » czwartek, 21 gru 2006, 11:36

Tak szczerze mówiąc, bez żadnych przytyków, nie chciałbym żeby ktoś to wziął do siebie.

Główny księgowy w firmie powinien stworzyć sobie takie instrumenty kontroli, które pozwolą mu na kontrolowanie przepływu każdej złotówki w firmie. Nie może dopuścić do sytuacji, że pieniądze wędrują gdzieś, jakimś kanałem, którego nie jest w stanie skontrolować w każdej chwili. Jeżeli dochodzi do sytuacji, że obrót pieniędzmi odbywa się bez wiedzy głównego księgowego to księgowy ten powinien wymóc na osobach zarządzających możliwość stałej kontroli tego przepływu gotówki, jeżeli nie jest w stanie tego zrobić (bo na przykład osoba rozliczająca coś tam podlega bezpośrednio prezesowi) to powinien podziękować za pracę bo w przeciwnym wypadku sam księgowy ładuje się na minę.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Miki » czwartek, 21 gru 2006, 12:15

qrczak napisał(a):Tak szczerze mówiąc, bez żadnych przytyków, nie chciałbym żeby ktoś to wziął do siebie.

Główny księgowy w firmie powinien stworzyć sobie takie instrumenty kontroli, które pozwolą mu na kontrolowanie przepływu każdej złotówki w firmie. Nie może dopuścić do sytuacji, że pieniądze wędrują gdzieś, jakimś kanałem, którego nie jest w stanie skontrolować w każdej chwili. Jeżeli dochodzi do sytuacji, że obrót pieniędzmi odbywa się bez wiedzy głównego księgowego to księgowy ten powinien wymóc na osobach zarządzających możliwość stałej kontroli tego przepływu gotówki, jeżeli nie jest w stanie tego zrobić (bo na przykład osoba rozliczająca coś tam podlega bezpośrednio prezesowi) to powinien podziękować za pracę bo w przeciwnym wypadku sam księgowy ładuje się na minę.

I właśnie to miałem wczesniej na mysli :wink:
Miki
Ważniak

Postprzez Miki » czwartek, 21 gru 2006, 12:20

SatH^Raa napisał(a):
Miki napisał(a):I właśnie to miałem wczesniej na mysli :wink:

To następnym razem napisz to w taki sposób. Bez zbędnych osobistych wycieczek.

Jakich osobistych? :?: Czy dziennikarzom którzy tak właśnie o tej sprawie pisali też zarzucisz osobiste wycieczki?
Miki
Ważniak

Postprzez Syriusz » czwartek, 21 gru 2006, 12:25

SatH, Miki nie kuma takich klimatów. :wink:
Syriusz
Mistrz klawiatury

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg