"JP II" w herbie Kołobrzegu?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Roman » środa, 28 cze 2006, 16:29

jak Ci tak zależy na tej zmianie nazw, to zapłać ludziom za zmianę dokumentów

jeśli mam być złośliwy to Dmowskiego proponuję zrobić tam gdzie jest Narutowicza

poza tym nie wiem co takiego uczynił dla Kołobrzegu (i nie tylko dla K-g) św. Pius V, żeby go honorować ulicą, tym bardziej wyprawy krzyżowe - bo Reinberna i Ottona pojmuję
Roman
Mieszka tu

Postprzez Sauniere » środa, 28 cze 2006, 16:41

oj .. a Warynski czy Dubois co zrobili dla Kołobrzegu? :P .. poza tym wiem ze koszta sa i nie mowie zeby wszystko naraz od razu zmieniac .. ale fakt faktem ze troche tych pozostałosci z PRLu w nazwach pozostało .. a Dmowski jakby nie patrzec wielkim Polakiem był i jednak cos mu sie nalezy .. a św. Pius V i wyprawy krzyzowe były pół-serio i wiem ze jest w sumie nierealne chociazbym z checia zobaczył kiedys takie nazwy u nas .. a jak juz chodzi o postacie zwiazane z Kołobrzegiem to proszę bardzo: Gneisenau, Nettelbeck, von Rammler (czy jak mu było, ten poeta niemiecki ..)
Sauniere
Ważniak

Postprzez ewe » czwartek, 29 cze 2006, 09:54

Ależ powinniśmy to zrobić . Przecież bywał u nas co roku ,spacerował uliczkami , dużo Go łączyło z naszym miastem ,mamy świetne dyplomatyczne stosunki z Watykanem .

Nie rozumiem też tego ,że kto chce to może sobie nazywac imieniem papieża JPII wszystko, co mu się podoba . Kiedy żył papież nie było to łatwa procedura , trzeba było starać sie o zgodę papieża nieraz kilka lat , a teraz co ? Komu co się zamarzy .Budujemy kino ,basen ,czy byle budę i jak ja nazwać ? To jest uczczenie naszego wielkiego papieża JPII ? Lepiej poczytajmy co napisał i co mówił.
Ponoć w jakimś mieście ulica JPII krzyżuje się z ulicą Ojca Świętego .
ewe
Gwiazdor

Postprzez Roman » czwartek, 29 cze 2006, 11:41

Roman
Mieszka tu

Postprzez ewe » piątek, 28 lip 2006, 08:32

Czy to prawda że Hitler jest też obywatelem naszego miasta ? A jesli tak to dlaczego Rada Miasta tego nie odwoła?
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » piątek, 28 lip 2006, 08:45

ewe
Gwiazdor

Postprzez Vin » niedziela, 30 lip 2006, 17:46

Vin
Uzależniony

Postprzez ewe » poniedziałek, 31 lip 2006, 09:50

ewe
Gwiazdor

Poprzednia strona