Robię bal na złość TKK...

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez ewe » czwartek, 9 lut 2006, 21:24

Nie rozumiem jak niektóre pacany mogły głosować na KWASNIEW..i nie przejmowały się jak belweder wydał 3mln na trawniczek. A teraz obrażacie jak by nie było jeszcze swojego prezydenta miasta , który coś dla tego miasta zrobił ,w przeciwieństwie do wielu osób ,które tu pisząc realizują się niestety tylko pokrzykując. . To niestety ci, którzy robią nagonkę na obecnego prezydenta okazują się burakami.
ewe
Gwiazdor

Postprzez kraall » czwartek, 9 lut 2006, 21:25

qrczak napisał(a):
report5 napisał(a):qrczak masz rację -

pierwsze spotkanie noworoczne prezydenta całkiem miłe pamietam za HB w ratuszu była lampka szmpana i zegarki dla wyróżnionych kołobrzezan

póżniej za BB w Skanpolu odbyła się taka jazda, że długo będą wspominaĆ, a kiedy przybył Kalisz to odbywało się chodzenie po ścianach -

HB niestety to uzanł za standard - a szkoda - dziwi mnie bo przecież Marcinkiewicz nawołuje do umiaru, poseł PIS Czesław - abstynent a tu takie cisnienienie na picie -

-

To czemu akurat w tym roku tak zażarcie broni TKK naszych pieniędzy :?:
Dlaczego w poprzednich latach nikt nie latał po mieście z mikrofonem i nie pytał ludzi co o tym myślą :?:

grczak - etat rzecznika prezydenta do października jesy zajęty.
O robotę się nie martw, z TBS-u po wyborach tylko trzech zwolnią.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez qrczak » czwartek, 9 lut 2006, 21:28

grczak - etat rzecznika prezydenta do października jesy zajęty.
O robotę się nie martw, z TBS-u po wyborach tylko trzech zwolnią.

Ja sie nie martwię, pracę mam i na pewno z niej nie zrezygnuję dla posady w jakikolwiek sposób zwiazanej z polityką także nie bardzo rozumiem treści Twojego posta.

O.K. Zrozumiałem, nie można przeciwstawiać się ogólnemu marudzeniu na wszystko. Postaram sie stosować. :wink: :D
qrczak
Gwiazdor

Postprzez ewe » czwartek, 9 lut 2006, 21:30

zastanówcie się ludzie kto tu mówi o piciu?TKK czy prezydent. Tylko prawdziwy burak przyjmie ważnych gości herbatką i paluszkami ,których ci u nas dostatek.
ewe
Gwiazdor

Postprzez report5 » czwartek, 9 lut 2006, 21:34

Olaf napisał(a):Report nie ukrywaj tego, że tą pamiętną bibę w Skanpolu toś Ty organizował jako inspektor ds. kultury. Ludzie podobno się bardzo dobrze bawili! I chwalili organizację! W końcu organizował to specjalista! I piszę bez żadnych podtekstów. Nie byłem, nie piłem i nie jest mi wcale żal.... Ale biba była. Oj, była!

było tak,

propozycja w Skanpolu był spokojna - monolog Stanisławskiego, legendy kabaretu i występ kwartetu kołobrzeskiego + lapka szmpana, przemówienia, podziekowania - dwie godziny i do dmu

jednak impra przerodziła się w normalna balangę - było wesoło, ale to już była zapowiedź osterj jazdy - ja pamietam miałem cos tam do roboty z piekną Moniką z promocji i zerwaliśmy się jak tylko się dało - czyli przed 23 - ogólnie być może nie było tak źle ale wódy było już wtedy istne morze
report5

Postprzez Olaf » czwartek, 9 lut 2006, 21:36

A niemógłby Prezydent Henryk B. ogłosić, że organizuje bal noworoczny na którym będzie wręczał tak ważne dla miasta nagrody i zaprasza wszystkich chętnych... i dodać, że jeśli ktoś chce bawić się na takim balu i dostąpić zaszczytu zabawy w jego obecności niech zapłaci za wejściówkę np. 350 zł od pary, albo 400 zł od pary? Bawili by za swoje, pili za swoje, za te pieniądze można by także sfinansować wódę dla gości. Fajnie byłoby, bal zgodnie z tradycją by się odbył, nagrody by się wręczyło i nikt nie mógłby nic złego na ten temat powiedzieć.
A przecież nikt by prezydentowi nie odmówił... Bo przecież prezydentowi się nie odmawia i wszyscy by przyszli. Na pewno bal byłby na sto par, a może i lepiej. Kurde, pokazaliby jak się prawdziwa władza bawi. :wink:
Olaf
Bywalec

Postprzez report5 » czwartek, 9 lut 2006, 21:38

ewe napisał(a):zastanówcie się ludzie kto tu mówi o piciu?TKK czy prezydent. Tylko prawdziwy burak przyjmie ważnych gości herbatką i paluszkami ,których ci u nas dostatek.

jesteś w błędzie - największe wydarzenia na jakich byłem, były skromne - nawet bardzo skromne - posiłek, lampka wina, koniec -

jak koledzy dziennikarze chcieli odreagować to musieliśmy sobie kupić flaszkę samodzielnie - polewanie gości to totalna siara - słowo - sorka za dosadność - ale szczytem buractwa jest biesiadownie za nie swoją kasę -
report5

Postprzez report5 » czwartek, 9 lut 2006, 21:39

Olaf napisał(a):A niemógłby Prezydent Henryk B. ogłosić, że organizuje bal noworoczny na którym będzie wręczał tak ważne dla miasta nagrody i zaprasza wszystkich chętnych... i dodać, że jeśli ktoś chce bawić się na takim balu i dostąpić zaszczytu zabawy w jego obecności niech zapłaci za wejściówkę np. 350 zł od pary, albo 400 zł od pary? Bawili by za swoje, pili za swoje, za te pieniądze można by także sfinansować wódę dla gości. Fajnie byłoby, bal zgodnie z tradycją by się odbył, nagrody by się wręczyło i nikt nie mógłby nic złego na ten temat powiedzieć.
A przecież nikt by prezydentowi nie odmówił... Bo przecież prezydentowi się nie odmawia i wszyscy by przyszli. Na pewno bal byłby na sto par, a może i lepiej. Kurde, pokazaliby jak się prawdziwa władza bawi. :wink:

olaf racja -
report5

Postprzez ewe » czwartek, 9 lut 2006, 21:46

REPORT
Nie mówię o historii. Bal za 2 dni a wy jak złe wróżki już wiecie ,co będzie dalej . Radzę zmienić zawód. Od razu widać ,że z małego miasta.
Szkoda ,że nikogo nie interesuje fakt ,że jest zaplanowana zbiórka pieniędzy na Stowarzyszenie Amazonek.
ewe
Gwiazdor

Postprzez Olaf » czwartek, 9 lut 2006, 21:53

A dlaczego właśnie na to stowarzyszenie? Orientujesz się ile stowarzyszeń działa w Kołobrzegu?
I wypraszam sobie... "z małego miasta"... miasto Kołobrzeg jest największym miastem na świecie... prawie jak Las Vegas. Jak nie wiesz, to się zapytaj prezydenta Henryka B. Prowincjonalizm przemawia, że słowa takich ludzi jak Ty. Z tego - oczywiście - "wielkiego miasta".
Olaf
Bywalec

Postprzez Vin » czwartek, 9 lut 2006, 21:55

Ta zbiórka została zapowiedziana dopiero po awanturze na temat balu.
Vin
Uzależniony

Postprzez ewe » czwartek, 9 lut 2006, 22:00

[quote="Vincenta"]Ta zbiórka została zapowiedziana dopiero po awanturze na temat balu.[/quote]
Jesteś pewna ,zawsze na coś zbierają .
ewe
Gwiazdor

Postprzez report5 » czwartek, 9 lut 2006, 22:01

ewe napisał(a):REPORT
Nie mówię o historii. Bal za 2 dni a wy jak złe wróżki już wiecie ,co będzie dalej . Radzę zmienić zawód. Od razu widać ,że z małego miasta.
Szkoda ,że nikogo nie interesuje fakt ,że jest zaplanowana zbiórka pieniędzy na Stowarzyszenie Amazonek.

Ewi co się pultasz, HB zrobi co zrobi a my sobie pogadamy - na tym to polega
report5

Postprzez ewe » czwartek, 9 lut 2006, 22:03

REPORT
CHylę czoła ,świetna odpowiedż
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » czwartek, 9 lut 2006, 22:13

JAk tak sobie czytam na tym forum to mogę powiedzieć ,że ten prezydent ma po prostu przej....e.
Facet widać ,że wie wszystko ,jak coś powie to wyrażnie i spokojnie /może nie zawsze/ ,może ma złych doradców ,może mało wykształconych ,nie wiem ale takich co coś robią to trzeba popierać . Nigdy nie poprę np : jąkały bo wiem ,że kłamie . Ludzie jak można się dowiedzieć ,także z TKK to zrobił dla tego miasta dużo poważnych rzeczy , a wszyscy się czepiają drobiazgów . Ale jak mi ktoś to już wyjaśnił Kołobrzeg to miasto wojskowe i co za tym idzie .......... >Facet ma ciężko , ja bym to dawno olał i wolałbym siedzieć sobie na spokojnym stołeczku i mieć przez to więcej zdrowia.
ewe
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg