Żona przewodniczącegogo Rady powiatu zatrudniona niezgodnie

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 3 paź 2005, 14:54

Mylisz się HO!HO! Ulegną zmianie jej warunki pracy i płacy, a w takich sytuacjach idzie się do Sądu Pracy. Ja bym poszedł.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Gargamel » poniedziałek, 3 paź 2005, 14:58

Długoimienny nie zwolnić ,tylko odwołać ze stanowiska.Pani Fijałkowska będzie mogła sobie być dalej zwykłą nauczycielką,o ile będą dla niej "godziny".Pisałem już o tym bardzo szczegółowo tu w tym temacie.
Musi być opinia Kuratora.
Gargamel
Ważniak

Postprzez HO!HO! » poniedziałek, 3 paź 2005, 15:00

BLAaa napisał(a):Mylisz się HO!HO! Ulegną zmianie jej warunki pracy i płacy, a w takich sytuacjach idzie się do Sądu Pracy. Ja bym poszedł.

No nie wiem, ale nie chcę się upierać. Uważam, że warunki płacy wynikają z aktu powołania i nie są objęte stosunkiem pracy zawiązanym na podstawie mianowania.

Jeżeli nawet sprawa skończy się w sądzie pracy, to jeżeli podstawą odwołania było zgodne z prawem zastawanie sankcji z ustawy o ograniczeniu prowadzenia działalności gospodarczej, to powódka raczej przegra.
HO!HO!

Postprzez HO!HO! » poniedziałek, 3 paź 2005, 15:03

Długoimienny napisał(a):Wojewoda pisze: zwolnić. To co ja poradzę?
Poza tym, zgadzam się z BLAA, dyrektorce zmienią warunki pracy i płacy, w dodatku na podstawie opinii prawnej, będącej w konflikcie z opiniami innych prawników. Pytałem w Sądzie Pracy: jest to podstawa do złożenia wniosku w sądzie przez stronę poszkodowaną. Tak więc sprawa ma dwie możliwości dalszego rozwoju.

W każdym razie nie jest sprawa jednoznaczna i oczywista.
HO!HO!

Postprzez Gargamel » poniedziałek, 3 paź 2005, 15:09

Według mnie ewentualne pójście do sądu byłoby bezprzedmiotowe.
Gargamel
Ważniak

Postprzez HO!HO! » poniedziałek, 3 paź 2005, 15:19

Długoimienny napisał(a):Właśnie. Dobrze, że to mówisz. To samo powiedział W. Adam na sesji. To zabawa dla prawników. Co jednak zrobić, gdy ich opinie są różne? :wink:

Wtedy warto przedstawić głosy obu stron i ich argumenty. :wink:
HO!HO!

Postprzez ZAINTERESOWANA » poniedziałek, 3 paź 2005, 18:11

HO!HO! napisał(a): W każdym razie nie jest sprawa jednoznaczna i oczywista.

I tu jest sedno problemu wg mnie. Powinna cała ta sprawa w końcu trafić do odpowiedniej instytucji, której wyrok, opinia, byłaby niepodważalna.
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Postprzez ZAINTERESOWANA » poniedziałek, 3 paź 2005, 18:17

Długoimienny napisał(a):
Leukada napisał(a):Od dawna widac było na "czyim pasku" Długoimienny chodzi, ale teraz pokazał, na jakim mocnym i jakim krótkim.

Dziękuję pani radna Mario Storczyk za taką wspaniałą opinię. Dla mnie to prawdziwy komplement. To tylko przekonuje mnie, że moje obserwacje są słuszne, a pani osoba dwulicowa. Ale to normalna reakcja na dziennikarską krytykę, tym bardzie pewna, że pod pseudonimem. Pozory mylą pani radna, naprawdę. Myślałem, że jako seniorka już pani o tym wie. Cieszy mnie, że występuje pani na Forum jako: observer anonim, julian p., hugalto i teraz leukada. Jestem pełen podziwu dla pani pomysłowości. To, że jest pani u córki w Gdańsku nie zmienia faktu, że jest pani dla mnie w pełni rozpoznawalna.
Szkoda tylko, że obraża pani moją osobę i zarzuca sługalstwo tylko dlatego, że ja, jako dziennikarz postanowiłem wydać o pani ocenę taką, na jaką pani moim zdaniem sobie w pełni zasłużyła. I zrobiłęm to pod imieniem i nazwiskiem. Pani na to nie starczyło odwagi. Mogę skoczyć i kupić jej trochę w supermarkecie, jak pani chce...
Na koniec, proszę pamiętać, że każdy z nas jest człowiekiem. Ja pani spojrzę w oczy, mam czyste sumienie. Pani już nie.

I vice versa. Artykuł był OK i jak widać mocno zabolał.
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Postprzez HO!HO! » poniedziałek, 3 paź 2005, 18:17

Długoimienny napisał(a):

Dziękuję pani radna Mario Storczyk za taką wspaniałą opinię. Dla mnie to prawdziwy komplement. To tylko przekonuje mnie, że moje obserwacje są słuszne, a pani osoba dwulicowa. Ale to normalna reakcja na dziennikarską krytykę, tym bardzie pewna, że pod pseudonimem. Pozory mylą pani radna, naprawdę. Myślałem, że jako seniorka już pani o tym wie. Cieszy mnie, że występuje pani na Forum jako: observer anonim, julian p., hugalto i teraz leukada. Jestem pełen podziwu dla pani pomysłowości. To, że jest pani u córki w Gdańsku nie zmienia faktu, że jest pani dla mnie w pełni rozpoznawalna.
Szkoda tylko, że obraża pani moją osobę i zarzuca sługalstwo tylko dlatego, że ja, jako dziennikarz postanowiłem wydać o pani ocenę taką, na jaką pani moim zdaniem sobie w pełni zasłużyła. I zrobiłęm to pod imieniem i nazwiskiem. Pani na to nie starczyło odwagi. Mogę skoczyć i kupić jej trochę w supermarkecie, jak pani chce...
Na koniec, proszę pamiętać, że każdy z nas jest człowiekiem. Ja pani spojrzę w oczy, mam czyste sumienie. Pani już nie.

łał, ostre Mościpanie. Wy chyba naprawdę się nie lubicie. :shock:
HO!HO!

Postprzez Vin » poniedziałek, 3 paź 2005, 18:22

Długoimienny napisał(a):
Leukada napisał(a):Od dawna widac było na "czyim pasku" Długoimienny chodzi, ale teraz pokazał, na jakim mocnym i jakim krótkim.

Wow........ Brawo..... Niezłe.......

Jestem pełna podziwu dla Pani S.
Vin
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg