abebe napisał(a):panu Kozerze, wysłałem esemesa mniej więcej takiej treści : "Panie Leszku, sprawa sadowa Hoc - Wieczorek, zakończyła się ugodą, a nie tak jak Pan napisał moją przegraną. Ktoś wprowadził Pana w błąd. pozdrawiam adaś wieczorek"
Pan Kozera odpisał :
" Sprostuję"
Adasiu - PiS sprostuje 
qrczak napisał(a):partyjnego kolegi
Teraz to się zagalopowałeś. Dla Twojej informacji. Nie jestem członkiem żadnej partii.
Powiedz mi jeszcze za co ma przepraszać Hoc. Myśląc po Twojemu to Karpiniuk powinien przepraszać za wszystkie głupoty które opowiadasz, a jakoś nie przeprasza.
I czemu miałby Kozera przepraszać za coś co napisał akurat na sesji RM![]()
Pójdźmy dalej, prezydent powinien zwołać nadzwyczajną sesję podczas której pan radny będzie się biczował przed głównym wejściem do ratusza. Pomyśl czasem zanim coś napiszesz.
Co do tekstu pana Kozery to jest on naganny.
Piorunująca limuzyna dla Gromka
Niedawno Urząd Miasta rozstrzygnął przetarg na dostarczenie samochodu. Przy okazji postanowiliśmy sprawdzić, jak prezydent Janusz Gromek cztery razy ogląda każdą złotówkę podatników w swoich rękach. Stwierdziliśmy, że to oglądanie już dawno mu się znudziło i teraz kasa leci z kieszeni gładkim nurtem – szkoda, że z kieszeni kołobrzeżan.
Gdy spojrzeć na specyfikację na urzędniczą limuzynę dla urzędników, można znaleźć w niej ciekawe potrzeby, jakie zgłosiło kierownictwo urzędu. Otóż limuzyna powinna być wyposażona co najmniej w (tu wykaz rzeczy, które mogą budzić zrozumiałe wątpliwości):
1. Bi-ksenowe reflektory z dynamiczną regulacją wysokości słupa światła wraz ze spryskiwaczami,
2. Asymetrycznie dzielone i składane oparcie kanapy tylnej,
3. Wielofunkcyjna kierownica obsługująca radio i tempomat,
4. Regulacja intensywności oświetlenia instrumentów pokładowych,
5. Sygnalizacja niskiego poziomu płynu w zbiorniku spryskiwaczy,
6. Składany kluczyk ze zdalnym sterowaniem centralnego zamka,
7. Składana antena dachowa,
8. Radioodtwarzacz z CD,
9. Zmieniarka CD,
10. Przyciemniane szyby,
11. System przytłumionego oświetlenia wnętrza,
12. Lampki do czytania z przodu i z tyłu,
13.Opóźniacz wyłączenia oświetlenia wnętrza,
14. Elektrycznie sterowany fotel kierowcy i składane lusterka zewnętrzne z pamięcią ustawień oraz elektrycznie sterowany fotel pasażera
15. Podgrzewane fotele,
16. Elektrycznie sterowane szyby boczne,
17. Fotochromatyczne wewnętrzne lusterko wsteczne oraz czujnik deszczu,
18. Tapicerka skórzana ciemna,
19. Pakiet skórzany (kierownica, dźwignia zmiany biegów, osłona dźwigni zmiany biegów, dźwignia hamulca ręcznego).
Z jednej strony, można zrozumieć, że Urząd Miasta chciał zakupić konkretny model samochodu. Z drugiej, nie ulega wątpliwości, że nie wybrała go sprzątaczka czy konserwator. Po co więc w służbowym aucie zmieniarka CD, przyciemniane szyby, podgrzewane fotele czy skórzana tapicerka?
Sorry , ale przez prawie dwa lata troche sie nauczylam o wyposazeniu samochodow. Panie radny ta lista to chyba jakies nieporozumienie, chyba,ze ma zrobic wrazenie na kompletnych laikach, na przyklad mojej babci. 
kacper napisał(a):czekamy na kolejna Lupe z posłem Hocem z komórką w rękach i wspaniałym wyniku PiS-u w okręgu 40![]()
![]()

BLAaa napisał(a):A własnie, co z kolejnym numerem Lupy?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości