czy handel na Bulwarze Szymańskiego jest legalny czy nie

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Vin » piątek, 11 sie 2006, 10:05

qrczak napisał(a):
Vin napisał(a):ejo ejo widziales moze w tv kobiete ktorej zalozyli kajdanki ?

A jak się zachowywała ta kobieta :?:

a jak sie miala zachowywac ?
miala boleja ze soba
do tego wazyla jakies 120 kg
i miala 196 cm wzrostu
Vin
Uzależniony

Postprzez monika n-k » piątek, 11 sie 2006, 10:05

kajdanki zakładali 28.07 a relacja byla z 29.07 czyli kolejnego zajscia
kajdanki były zakładane jeszcze 2 razy.ostatnio 08.08 w pieciu zakuwali i wykrecali rece jednemu z chłopakowi ,który tam był.

A widzieliście kiedyś by ktos w świetle prawa wyrywał rzeczy i bez liczenia wrzucał do worków , ktore nawet nie maja nr pląb?
monika n-k
Coś tam napisał

Postprzez Demurrer » piątek, 11 sie 2006, 10:12

Kajdanki można stosować wobec osób ujętych w celu udaremnienia ucieczki albo zapobieżenia czynnej napaści lub czynnemu oporowi.

Kto wykaże, że osoby te nie stawiały czynnego oporu ma u mnie piwo.

Vin: jest gdzieś wskaźnik masy/wzrostu wskazany w rozp. jako kryterium zakładania kajdanek?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez qrczak » piątek, 11 sie 2006, 10:13

Vin napisał(a):
qrczak napisał(a):

A jak się zachowywała ta kobieta :?:

a jak sie miala zachowywac ?
miala boleja ze soba
do tego wazyla jakies 120 kg
i miala 196 cm wzrostu

No ja o ile się nie mylę to widziałem, że utrudniała pracę firmie ochroniarskiej, więc ją zakuli, żeby nie przeszkadzali.

Ja tak się zastanawiam czemu aż tylu ludzi broni "warszawiaka" i jemu podobnych. Ciekawe jakbyście się czuli jakby w waszym miejscu pracy pojawiła się pani Zosia, a szef wam powiedział to jest pani Zosia, od dzisiaj pracuje na czarno. Ma pan / pani dwa miesiące, żeby mnie przekonać, że pana / pani praca mniej będzie mnie kosztowała niż praca pani Zosi.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez monika n-k » piątek, 11 sie 2006, 10:17

"No ja o ile się nie mylę to widziałem, że utrudniała pracę firmie ochroniarskiej, więc ją zakuli, żeby nie przeszkadzali. "

Nie utrudniała czego? zabierania jej rzeczy?
monika n-k
Coś tam napisał

Postprzez qrczak » piątek, 11 sie 2006, 10:21

monika n-k napisał(a):"No ja o ile się nie mylę to widziałem, że utrudniała pracę firmie ochroniarskiej, więc ją zakuli, żeby nie przeszkadzali. "

Nie utrudniała czego? zabierania jej rzeczy?

Tak, żeby nie utrudniała zabierania jej rzeczy, za pomocą których to rzeczy łamała prawo.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Vin » piątek, 11 sie 2006, 10:26

Demurrer napisał(a):
Kajdanki można stosować wobec osób ujętych w celu udaremnienia ucieczki albo zapobieżenia czynnej napaści lub czynnemu oporowi.

Vin: jest gdzieś wskaźnik masy/wzrostu wskazany w rozp. jako kryterium zakładania kajdanek?

4. Kajdanki można założyć na ręce trzymane z tyłu osobie o silnej budowie ciała, podejrzanej o popełnienie przestępstwa przeciwko życiu lub zdrowiu.

ta pani miala jakies 158 cm i wazyla ze 48kg
Vin
Uzależniony

Postprzez Demurrer » piątek, 11 sie 2006, 10:30

Vin napisał(a):
Demurrer napisał(a):

4. Kajdanki można założyć na ręce trzymane z tyłu osobie o silnej budowie ciała, podejrzanej o popełnienie przestępstwa przeciwko życiu lub zdrowiu.

ta pani miala jakies 158 cm i wazyla ze 48kg

Nie manipuluj. :P
W przepisie tym chodzi o prawo założenia kajdanek w specjalnym trybie – „ręce do tyłu” . Pozostałym , a więc o każdej budowie ciała, zakłada się kajdanki - z „rękoma do przodu”. Zobacz wcześniejsze ustępy tego paragrafu..
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Vin » piątek, 11 sie 2006, 10:33

:P

jakos je przeoczylam
zaraz zobacze

:P
Vin
Uzależniony

Postprzez BLAaa » piątek, 11 sie 2006, 11:55

A taj pani załozyli z przodu, czy z tyłu?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez abyss » piątek, 11 sie 2006, 14:55

No tak, i jak już nie działa przyzwolenie na łamanie prawa,kajdanki to zaczyna się klepać o trzeciej pacyfikacji.Wybitna argumentacja poselska.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez Eureka » piątek, 11 sie 2006, 17:45

abyss napisał(a):No tak, i jak już nie działa przyzwolenie na łamanie prawa,kajdanki to zaczyna się klepać o trzeciej pacyfikacji.Wybitna argumentacja poselska.

A jaką masz argumentację na siłowe rozwiązanie tego problemu przez prezydenta?
Czy terminy goniły, czy było zagrożenie bezpieczeństwa, czy jakieś inne uwarunkowania, które usprawiedliwiają natychmiastowe użycie siły, za nasze, podatników pieniądze?
Eureka
V.I.P

Postprzez qrczak » piątek, 11 sie 2006, 19:15

A jaką masz argumentację na siłowe rozwiązanie tego problemu przez prezydenta?
Czy terminy goniły, czy było zagrożenie bezpieczeństwa, czy jakieś inne uwarunkowania, które usprawiedliwiają natychmiastowe użycie siły, za nasze, podatników pieniądze?

A jaką masz argumentację na bezprawny handel przez te osoby. One poprzez swoje działania pozbawiają dochodów miasto, państwo i również Ciebie obrońco pieniędzy podatników. :twisted:

Posługując się Twoim rozumowaniem to po co nam Policja :?: Przecież ona niekiedy siłowo rozwiązuje problemy z przestępcami. I to za nasze, podatników pieniądze, niektórym myśl o "naszych, podatników pieniądzach" przyćmiewa umysł chyba.
qrczak
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg