czy handel na Bulwarze Szymańskiego jest legalny czy nie

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Vin » piątek, 11 sie 2006, 08:13

pluskwa sam im zasugeruj rozwieszenie gaci
zrobisz to lepiej ode mnie
tu chyba nie chodzi o to czym handluja
ale o to, ze nie robia tego legalnie, tak ?
Vin
Uzależniony

Postprzez pluskwa » piątek, 11 sie 2006, 08:21

Vin napisał(a):tu chyba nie chodzi o to czym handluja
ale o to, ze nie robia tego legalnie, tak ?
bingo!
Ja tylko poproszę żeby prawo było równie skuteczne wobec krzykaczy jak i tych cichych. Nie rozumiem skąd tutaj tyle litości nad osobami lamiącymi prawo, chocby lokalne.
pluskwa
Twardziel

Postprzez Vin » piątek, 11 sie 2006, 08:26

tu nie ma zadnej litosci
caly czas piszemy o tym, ze prezydent nie jest skuteczny
co to ma wspolnego z litoscia ?
Vin
Uzależniony

Postprzez Vin » piątek, 11 sie 2006, 08:34

co to znaczy kontroluj sie ?
sam sie kontroluj
dlaczego mam cos proponowac
przeciez mamy od tego prezydenta
a prezydent ma doradcow
niech oni proponuja

:D
Vin
Uzależniony

Postprzez Vin » piątek, 11 sie 2006, 08:44

zarzucaj sobie co chcesz
jak tak kochasz nasze miasto i prezydenta to sam cos zaproponuje i pomoz
ja nie mam zamiaru
i mnie gila jak to sie nazywa
moze byc i populizm
to bez znaczenia
prezydentowi nic nie zaproponuje , bo ma od tego ludzi
ale tobie moge :
wiecej seksu
bedziesz wtedy mniej upierdliwy
chyba

:)

:D
Vin
Uzależniony

Postprzez Vin » piątek, 11 sie 2006, 09:06

seks jest fajny
fantastyczny
nie wiesz co tracisz
i zeby taki byl to trzeba byc w dobrej kondycji, tak ?
a zeby byc w dobrej kondycji to trzeba zgubic zbedne kalorie - jak sam napisales
to je gubie
klapiac paszcza - jak napisales
ty jak na razie tylko gubisz kalorie
no ale od czegos trzeba zaczac

pokladasz zbyt duze nadzieje w prezydencie
ja zdecydowanie stawiam na seks
co mnie prezydent obchodzi

:P
Vin
Uzależniony

Postprzez monika n-k » piątek, 11 sie 2006, 09:27

pluskwa napisał(a):
Vin napisał(a):tak
walczy z przyjezdnymi
z tego co widzialam to tylko jeden jest przyjezdny
tylko dlatego, że wysyła tam straznikow i lex mamy oddac na niego glos ?
to troszke za malo
Zasugeruj handlarzom rozwieszenie gaci na zdjeciach NG, między halogenami można rozwinąc transparenty reklamujące. Zyskajaa niesamowita możliwośc handlu po zmroku i doskonała ekspozycję.
W końcu wszystko wolno Vin. Np. prawo lokalne zwalczać krzykiem i telewizją. Zyjemy w państwie prawa i demokracji.
Miasto chyba mogloby wydzierzawić bulwar osobie prywatnej? Wtedy problem dzierżawcy, kto mu czym handluje pod nosem. Joshu4 miałby piwko, ja deptak, jakoś byłoby.
Ponawiam pytanie, ktos może spytać Banasia albo Wieczorka ilu z ludzi skupionych wokół "Warszawiaka" to kołobrzezanie?

tak .powiem Ci ,że ludzie "wokół 'Warszawiaka"", to kołobrzeżanie.mysląc tym tokiem to chyba "Warszawiak" powinien teraz zwalczać kołobrzeżan pracujących w Warszawie.

Jak słusznie zauważyłeś żyjemy w państwie prawa,wiec polecam zainteresowanym
Dz.U.98.89.563 ROZPORZĄDZENIE RADY MINITSRÓW z dnia 30czerwca1998. w sprawie szczegółowychwarunków i sposobów użycia przez pracowników ochrony środków przymusu bezpośredniego.
polecam &36 inne tez
monika n-k
Coś tam napisał

Postprzez BLAaa » piątek, 11 sie 2006, 09:32

Nie nam pokazuj, tylko wyślij do magistratu. Może tam nie znaja kwitu?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Demurrer » piątek, 11 sie 2006, 09:57

§ 1. 1. Pracownik posiadający licencję pracownika ochrony fizycznej, zwany dalej "pracownikiem ochrony", może stosować środki przymusu bezpośredniego, z zachowaniem zasad określonych w art. 36 ust. 1 pkt 4, art. 36 ust. 4, art. 37 pkt 2 i art. 38 ust. 1, 3 i 4 ustawy z dnia 22 sierpnia 1997 r. o ochronie osób i mienia (Dz. U. Nr 114, poz. 740), zwanej dalej "ustawą".
2. Pracownik ochrony jest obowiązany do wezwania osoby do zachowania się zgodnego z prawem oraz do uprzedzenia, że w razie niepodporządkowania się wezwaniu zostaną użyte wobec niej środki przymusu bezpośredniego.
3. Pracownik ochrony może odstąpić od wzywania osoby do zachowania zgodnego z prawem oraz od uprzedzenia o zastosowaniu środków przymusu bezpośredniego, jeżeli zwłoka groziłaby niebezpieczeństwem dla życia lub zdrowia pracownika ochrony lub innej osoby, a także chronionego mienia.
§ 2. 1. Pracownik ochrony odstępuje natychmiast od stosowania środków przymusu bezpośredniego, gdy osoba, wobec której użyto tych środków, podporządkowała się wydanym poleceniom.
2. Można stosować jednocześnie różne środki przymusu bezpośredniego, jeżeli jest to konieczne w celu podporządkowania się lub osiągnięcia zamierzonego celu.
§ 3. 1. Siłę fizyczną stosuje się w celu odparcia zamachu na chronione osoby lub mienie, czynnej napaści na pracownika ochrony, obezwładnienia osoby, w związku ze zmuszeniem jej do wykonania polecenia lub w czasie ujmowania osoby, o której mowa w art. 36 ust. 1 pkt 3 ustawy.
2. Używając siły fizycznej, nie wolno zadawać uderzeń, chyba że pracownik ochrony działa w obronie koniecznej albo w celu odparcia zamachu na życie, zdrowie ludzkie lub chronione mienie.
§ 4. 1. Kajdanki można stosować wobec osób ujętych w celu udaremnienia ucieczki albo zapobieżenia czynnej napaści lub czynnemu oporowi.
2. Kajdanek nie stosuje się wobec osób, których wygląd wskazuje na wiek poniżej 17 lat, z wyjątkiem nieletnich w wieku powyżej 16 lat podejrzanych o popełnienie przestępstwa przeciwko życiu lub zdrowiu.
3. Osobie ujętej, w stosunku do której nie stosuje się szczególnych środków ostrożności, kajdanki zakłada się na ręce trzymane z przodu.
4. Kajdanki można założyć na ręce trzymane z tyłu osobie o silnej budowie ciała, podejrzanej o popełnienie przestępstwa przeciwko życiu lub zdrowiu.
5. Kajdanki powinny być założone tak, aby nie tamowały obiegu krwi.
6. Kajdanki powinno się, w miarę możliwości, zakładać w pomieszczeniach zamkniętych lub w miejscach odosobnionych, przy udziale dwóch pracowników ochrony, z których jeden zakłada kajdanki, a drugi wykonuje czynności ubezpieczające.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Vin » piątek, 11 sie 2006, 09:59

ejo ejo widziales moze w tv kobiete ktorej zalozyli kajdanki ?
Vin
Uzależniony

Postprzez Demurrer » piątek, 11 sie 2006, 10:00

Vin napisał(a):ejo ejo widziales moze w tv kobiete ktorej zalozyli kajdanki ?

Ja tylko wklejam. :P
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez qrczak » piątek, 11 sie 2006, 10:00

Vin napisał(a):ejo ejo widziales moze w tv kobiete ktorej zalozyli kajdanki ?

A jak się zachowywała ta kobieta :?:
qrczak
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg