Policja łapie pijanych kierowców.

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez kołysanka » środa, 14 mar 2007, 07:55

Wczoraj były imieniny Krystyny i Bożeny - czas wzmożonych :drunk: w pracy, myślę więc że ani czas ani miejsce (wylot na Koszalin i Białogard o godz. 15.00) nie jest wcale taki dziwny.

Wiem, że człowieka szlag może trafić, zwłaszcza jak gdzieś poumawiany, ale ogólnie odbieram takie akcje pozytywnie. Są telefony, można przecież uprzedzić, że się spóźnię - siła wyższa.
kołysanka
Mistrz klawiatury

Postprzez Mafi » środa, 14 mar 2007, 07:57

Martius napisał(a):wy chyba w prawdziwym korku nigdy nie staliście . :lol: :lol:
o taki kołobrzeski korecek :twisted:

Oczywiście, że to nie był jakis mega korek. W sezonie są gorsze. Szczególnie, że ten był "usprawiedliwiony". Ja nie wiem w ogóle o co te krzyki.

A karetka? No bez przesady, słychać z daleka, że jedzie. Na pewno nie byłoby sytuacji, że karetka na sygnale nie miałaby jak przejechać. Nie tragizujcie. I przyzwyczajajcie się przed sezonem.
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Tisaja » środa, 14 mar 2007, 08:22

Mafi
A karetka? No bez przesady, słychać z daleka, że jedzie. Na pewno nie byłoby sytuacji, że karetka na sygnale nie miałaby jak przejechać.

Tu , koło kazów.. w tej chwili, w której ja sie znalazłam.. karetka nie miałaby zadnych szans..

Ale i ja jestem ZA takimi akcjami.... Jedną z rzeczy, których nie potrafię usprawiedliwić to kierowcy po alkoholu... nigdy... Zamykać, odbierać auta, prawko dożywotnio. :wink:
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez Flo » środa, 14 mar 2007, 11:15

Tisaja napisał(a):Mafi
A karetka? No bez przesady, słychać z daleka, że jedzie. Na pewno nie byłoby sytuacji, że karetka na sygnale nie miałaby jak przejechać.

Tu , koło kazów.. w tej chwili, w której ja sie znalazłam.. karetka nie miałaby zadnych szans..

quote]

no nie gadaj. Wracalem po 16 na grochowskiej, kolo tego korka i akurat jechala karetka na sygnale, i przejechala pod prad pasem wchodzacym w miasto bez problemu. Choc tez mialem obiekcje jak ona przejedzie, to bez zwalniania prawie przejechala prez ten mega korek

I powiem tyle ze zlapali keirowce autobusu i kilku kierowcow osobowek. Kierowca autobusu ktory jechal w trase poza Kolobrze z ludzmi. Bezmyslnosc i glupota.
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez qrczak » środa, 14 mar 2007, 15:51

To są miałem chciałem napisać. Nic dodać nic ująć.

Poza tym nie wiem co chcą osiągnać. Wiecej by osób złapali na innych mniejszych ulicach. Wątpie by ktoś narabany jechał główną ulicą Kołobrzegu gdzie cześciej stoi policja. No chyba że liczą na złapanie osób, które tylko przejeżdzają przez Kołobrzeg.

Skontrolowali ponad 1200 pojazdów, złapali 7 nietrzeźwych kierowców, będzie ładnie wyglądało w statystykach.
Dobrze, że ich złapali, niemniej chyba policja nie jest od tego, żeby w ramach jednej akcji paraliżować ruch w połowie miasta. Mogli wyłączyć jeden pas ruchu i tam sobie kontrolować ile chcą, wydaje mi się, że swoim postępowaniem wprowadzili sporo nerwowości w poczynaniu kierowców, a co za tym idzie spowodowali pewne zagrożenie w ruchu ulicznym. Nie tędy droga chyba.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez marek » środa, 14 mar 2007, 17:29

Skutki prowadzenia na podwójnym gazie oglądałem przez wiele lat. Nie mam żadnych obiekcji. Korek korkiem, jeżeli dzięki temu kilku innych będzie jeździć na trzeźwo, to jestem za, proponuję powtórzyć w sobotnią noc.
marek
V.I.P

Postprzez Didi » środa, 14 mar 2007, 18:47

Kod: Zaznacz cały
W dniach 13 – 14 marca 2007 roku Komenda Powiatowa Policji w Kołobrzegu zorganizowała akcję „Trzeźwe popołudnie i poranek”, liczba skontrolowanych w wyniku akcji nietrzeźwych kierujących pojazdami: ogółem - 1228

* samochodami osobowymi – 1075
    * samochodami ciężarowymi – 117
    * autobusami – 36

Liczba ujawnionych w wyniku akcji nietrzeźwych kierujących pojazdami: ogółem – 7

* samochodami osobowymi – 6
    * samochodami ciężarowymi - 1
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg