Pierwszy sukces prezydenta

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Re: Pierwszy sukces prezydenta

Postprzez Miki » wtorek, 5 gru 2006, 13:28

simplicissimus napisał(a):Dzięki incjatywie Janusza Gromka udało się związać największe siły polityczne w Radzie Miasta. Posłowie: Czesław Hoc i Sebastian Karpiniuk, zawarli porozumienie pod patronatem Gromka, podzielili funkcje w Radzie Miasta i przymierzają się do politycznej koalicji. Brawa dla nowego prezydenta.

Oczywiście, nie dziwi mnie ruch prezydenta, który idąc na ustępstwa zyskał większościowe poparcie w Radzie Miasta, ale także działa na rzecz zjednoczenia wspólnoty politycznej i grup interesów. Dziwi mnie tylko, że poszło to tak łatwo. Może nawet zbyt łatwo. Ale sukces jest.

Polecam także artykuł na temat powyborczej sytuacji w mieście.

Tak była w tym jego duza zasługa ale pamietaj że karpiniuk tak łatwo nie odpuści i będzie go ciągle naciskał, miejmy tylko nadzieję ze Gromek okaże sie silny w postanowieniach.
Miki
Ważniak

Postprzez Miki » wtorek, 5 gru 2006, 13:32

mauritus napisał(a):Mam nnadzieję, że za cztery lata podtrzymasz to.

Fajnie , że Gromek odcina sie jak może od Karpiniuka, może nawet odetnie pępowinę ?
Chyba lego Karpiniuka się sypie , po Mielniku kolejny klaps. :twisted:

Miejmy nadzieję ze nareszcie ktoś przejrzał na oczy i chwała mu za to ale to była sytuacja w do której poniekąd został zmuszony, myślę że duzą rolę odegrały tutaj ulotki H.B. w kampani wyborczej i wytykanie Gromkowi pewnych błędów bo musiał się do tego jakos ustosunkować, bo kto wie co by było gdyby ....... Jego decyzję też jakoś to odzwierciedlają tylko pytanie nasuwa się jedno. Czy odetnie się do końca czy tylko bedzie robił dobra minę do złej gry?
Miki
Ważniak

Postprzez Bonhart » wtorek, 5 gru 2006, 13:50

BLAaa napisał(a):bez watpienia może byc to sukces w oczach tych, którzy mieli Janusz Gromka za "sterowalnego". ja to widze jednak inaczej.
Nie jest to sukces ani prezydenta, ani posła PO. Raczej jest to sukces PiS i Centroprawicy i grupy nazwanej umownie "biznesowej".

W moim odczuciu jest to równiez pierwszy krok na równi pochyłej PO, a w zasadzie jej liderów.

juz na poczatku porazka Gromka...bratanie sie z Pisem... ale jego wybor...

oby dalsza dzialalnsc byla bardziej rozwazna...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez bloosman » środa, 6 gru 2006, 09:12

Co to za sukces? Jestem zdumiony. :shock:
bloosman
Dyskutant

Postprzez Arkadiusz K » środa, 6 gru 2006, 10:21

bloosman napisał(a):Co to za sukces? Jestem zdumiony. :shock:

Stabilna większość w RM.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez Bonhart » środa, 6 gru 2006, 11:00

Arkadiusz K napisał(a):

Stabilna większość w RM.

stabilna mowisz...no niby stabilna...ale PiS znowu bedzie maczal swoje paluszki w rzadzeniu

mialo byc lepiej...a jak bedzie...licze na to ze platforma bedzie trzymac PiS bardzo krotko i sama bedzie rzadzic.... OBY MADRZE I ROZWAZNIE...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez mauritus » środa, 6 gru 2006, 11:16

Jaki znowu PiS ? Nie było PiSu w Radzie.

mialo byc lepiej...a jak bedzie...licze na to ze platforma bedzie trzymac PiS bardzo krotko i sama bedzie rzadzic.... OBY MADRZE I ROZWAZNIE...

Czy Ty rozumiesz co piszesz ?
mauritus
Terminator

Postprzez Bonhart » środa, 6 gru 2006, 11:23

mauritus napisał(a):Jaki znowu PiS ? Nie było PiSu w Radzie.

o co ci znowu chodzi ??
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez planismo » czwartek, 7 gru 2006, 13:39

pewnie o to, o co zwykle: gdy brak argumentów, rozpoczyna się udawanie że się doszło do jakiegoś ważnego wniosku, potem nakłanianie (własnie w taki sposób jak to zrobił sekretarz) drugiej osoby żeby rozwinęla myśl.
Nie daj się kolego Bonhart
planismo
Bywalec

Postprzez Bonhart » czwartek, 7 gru 2006, 14:20

planismo napisał(a):pewnie o to, o co zwykle: gdy brak argumentów, rozpoczyna się udawanie że się doszło do jakiegoś ważnego wniosku, potem nakłanianie (własnie w taki sposób jak to zrobił sekretarz) drugiej osoby żeby rozwinęla myśl.
Nie daj się kolego Bonhart

nie daje...

zreszta to nie moj poziom rozmowcy
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Konsul » czwartek, 7 gru 2006, 19:58

Bonhart napisał(a):
Arkadiusz K napisał(a):

Stabilna większość w RM.

stabilna mowisz...no niby stabilna...ale PiS znowu bedzie maczal swoje paluszki w rzadzeniu

Gwoli wyjaśnienia dla kolegi, PIS dotąd nie miał przedstawicieli w Radzie Miasta, koalicja to właśnie wspólne rządzenie, PO i PIS to w Kołobrzegu środowiska bardzo zbliżone, także pod kątem programowym.
Ps. Jak się chce wypowiadać, to minimum wiedzy w danym temacie jest potzrebne. Jeżeli, to się naraża na śmieszność.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mauritus » czwartek, 7 gru 2006, 23:20

Bonhart napisał(a):
mauritus napisał(a):Jaki znowu PiS ? Nie było PiSu w Radzie.

o co ci znowu chodzi ??

Już częściowo Konsul Tobie wytlumaczył. W koalicji nie rządzi się samemu, zobacz jakie kadry ma PO i o kogo prosi CPR i PiS. Następna sesja, zapraszam. Skarbnik nowy ? :lol:
Rzecznik nowy :lol: Seretarz nowy :lol: Wszystko to ha,ha,ha.
mauritus
Terminator

Postprzez kacper » czwartek, 7 gru 2006, 23:27

Widać że w wojsku nie byłeś i nie wiesz kto się prosi . A sekretarz i tak poleci więc nie licz że się rozpakujesz
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez Syriusz » piątek, 8 gru 2006, 00:20

A ja dzisiaj w jednej szkole słyszałem, że za Gromkiem stoi pan Mielnik i on wszystkim dyryguje, nie wiem czy to prawda.
Syriusz
Mistrz klawiatury

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg