kandydatka PO pyta kandydata PO

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez SAVARY » środa, 22 lis 2006, 21:29

rex napisał(a):
Trochę szacunku do dr. Hoka . Wynik jaki uzyskał tego wymaga

???

o nie .. szacunek do człowieka - w porządku .. ale nigdy dlatego ze uzyskał wynik wiekszy od kogos tam .. bo głupi tłum decyduje kto ma nami rządzic? .. Hitler tez miał wysoki wynik ..

Miał, ale nigdy nie wygrał wyborów! To, że został kanclerzem, to wynik zakulisowej gry politycznej i ostatecznej zgody Hindenburga. Nic innego!
SAVARY
Terminator

Postprzez mauritus » środa, 22 lis 2006, 21:49

j0shu4 napisał(a):wiec tak
Beata jak najbardziej moze odpytywac ludzi z PO dlatego ze jest to platna audycja wyborcza a wiec z udzialu w niej wylaczeni sa dziennikarze , Beata wystepuje w roli prowadzacego mini program i tu akurat PO wykazalo sie bardzo dobra koncepcja
co do tonu wypowiedzi mauritius naprawde przestan zachowywac sie jak dziecko i udawac glupszego niz jestes
mam cie za inteligentnego faceta i takei ciosy w strone Marka Hoka sa nie na miejscu
masz swiadomosc ze gdyby w miejscu Janusza Gromka bylby Marek Hok nie byloby II tury
Marejk Hok wygralby ja w cuglach , to proste i powie ci to nawet przedszkolak ktory troche liznal informacji e swiata polityki w tym miescie
reasumujac strzal z Beata z twojej strony kompletnie chybiony mozesz zapytac swoich specjalistow od PR
druga sprawa prosze cie o zmiane tonu wypowiedzi bo moja cierpliwosc sie konczy
zachowuj sie jak facet z klasa nie rozbeczane dziecko , argumenty i jeszcze raz argumenty - przeciez od innych tego wlasnie wymagasz czyz nie ? wiec po co takie infantylne wycieczki

Ależ oczywiście, że ma prawo odpytywać i tego nie neguję, natomiast ja, my, mamy prawo ocenić wartośc takiego wywiadu, a żona podpowiada mi, że to manipulacja za pieniądze.
Mogę z tobą całą noc przedyskutować i nie pójść nawet do pracy i udowodnię, że wartość tego czegoś była żadna.Wszyscy o tym wiedzą i Ty też.
Skoro wygrałby w cuglach Hok to dlaczego nie startował itp.itd.Gdyby babcia miała wąsy............
mauritus
Terminator

Postprzez Demurrer » środa, 22 lis 2006, 21:51

j0shu4 napisał(a):
masz swiadomosc ze gdyby w miejscu Janusza Gromka bylby Marek Hok nie byloby II tury
Marejk Hok wygralby ja w cuglach , to proste i powie ci to nawet przedszkolak ktory troche li i

J4, skąd taka wiara we własne możliwości wróżbiarskie? :)

Jeśli coś mi się nie pomieszało to w mieście Kołobrzeg Pan Hok uzyskał 5032 głosów.

http://wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wyniki ... 9e348903e9

Nie mając żadnego poważnego kontrkandydata z Kołobrzegu.

Dla porównania Pan Gromek uzyskał 5954.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Flo » środa, 22 lis 2006, 21:53

Demurrer napisał(a):
j0shu4 napisał(a):
Marejk Hok wygralby ja w cuglach , to proste i powie ci to nawet przedszkolak ktory troche li i

J4, skąd taka wiara we własne możliwości wróżbiarskie? :)

Jeśli coś mi się nie pomieszało to w mieście Kołobrzeg Pan Hok uzyskał 5032 głosów.

http://wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wyniki ... 9e348903e9

Nie mając żadnego poważnego kontrkandydata z Kołobrzegu.

Dla porównania Pan Gromek uzyskał 5954.

porownanie glosow kandydata na prezydenta i kandydata do sejmiku nie jest miarodajne :)

Ale musze sie zgodzic, ze to wrozbiarstwo ze Hok wygralby w cuglach :)
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez j0shu4 » środa, 22 lis 2006, 21:55

gdyby byl kandydatem na prezydenta to co innego
inna kampania inne rozmowy inny PR wiesz o tym dobrze
moja teza wynika z uwaznego obserwowania tego co sie dzieje w miescie
i szans poszczegolnych osob na rozne stanowiska
a mam obraz z ostatnich 12 lat samorzadu w kolobrzegu
no i takie jest mohe zdanie
nie mozesz porownywac wyniku do sejmiku z wynikiem wyborow prezydenckich
no daj spokoj :)
j0shu4
Moderator

Postprzez ewe » środa, 22 lis 2006, 21:56

Gdyby startował Karpiniuk też by wygrał w I turze .
Te płatne audycje są trochę śmieszne , ale niestety takie juz są . To jest propaganda do ludzi "nie mających czasu na analizy polityczne".
ewe
Gwiazdor

Re: kandydatka PO pyta kandydata PO

Postprzez BLAaa » środa, 22 lis 2006, 22:01

mauritus napisał(a):To już głupota skrajna. Jak może kandydatka na radną z Platformy Obywatelskiej pytać kandydata na radnego z Platformy Obywatelskiej ( już radnego) ? Chyba monolog, może Hok niech stanie przed lusterem i sobie pogada.
W telewizji była Beata Mieczkowska i odpytywała Marka Hoka, obydwoje z Platformy Obywatelskiej.
Może czas zacząc rozmawiać sam za sobą ? Tego jeszcze nie było.

W WDW ludzie z PS Kołobrzeg 2010 chcieli odpytywać Henryka. Ich lider już w Klinczu ujawnił, że popieraja jako formacja Bieńka, to po co im była debata?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez j0shu4 » środa, 22 lis 2006, 22:02

a ja uwazam ze JG tym bardziej powinien sie tam pojawic
prawdziwa cnota krytyk sie nie boi
tym bardziej takich wyzwan
akurat taka argumentacja sebastiana mnie nie przekonuje
j0shu4
Moderator

Postprzez mauritus » środa, 22 lis 2006, 22:03

To po co Gromek nie dostał pozwolenia i nie dał rady, widzisz różnicę ?
mauritus
Terminator

Postprzez BLAaa » środa, 22 lis 2006, 22:05

Ja też bym do WDW na miejscu Janusza poszedł i na dzień dobry poprosił, żeby debate poprowadził ktos obiektywny, a nie funkcjonariusz ugrupowania popierającego kontrkandydata.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Demurrer » środa, 22 lis 2006, 22:05

j0shu4 napisał(a):gdyby byl kandydatem na prezydenta to co innego
inna kampania inne rozmowy inny PR wiesz o tym dobrze
moja teza wynika z uwaznego obserwowania tego co sie dzieje w miescie
i szans poszczegolnych osob na rozne stanowiska
a mam obraz z ostatnich 12 lat samorzadu w kolobrzegu
no i takie jest mohe zdanie
nie mozesz porownywac wyniku do sejmiku z wynikiem wyborow prezydenckich
no daj spokoj :)

J4, do Sejmiku było łatwiej. Nie był na tzw. prawicy żadnego praktycznie kontrkandydata. Kampania była spokojna. Żadnych emocji. Większość więc nie-lewicowych wyborców poszła na Hoka.

Ponadto inaczej ocenia się predyspozycje do bycia radnym, a inaczej do zarządzania miastem.

Tu był spokój, Nikt Pana Hoka nie atakował, nie przyciskał do muru. Nie musiał się wykazywać wiedzą o zarządzaniu miastem, itp.

Z czego więc wywodzisz, że idąc na Prezydenta byłoby mu łatwiej, że wybory prezydenckie są łatwiejsze?
Właśnie doświadczenie wskazuje, że jest odwrotnie. Tym bardziej , że inaczej byłoby gdyby stanął naprzeciw tak mocnego przeciwnika jak Bieńkowski.
Tak w ogóle to gdyby Hok miał większe szanse to poseł Karpiniuk właśnie jego by wystawił.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez j0shu4 » środa, 22 lis 2006, 22:09

roznica wynika z tego ze jakby Marek Hok a Janusz Gromek to prawie ten sam kandydat
tyle ze prawie robi wielka roznice :wink:
z tego co slyszalem Marek Hok nie zgodzil sie na kandydowanie na to stanowisko
Ostatnio edytowano czwartek, 1 sty 1970, 01:00 przez j0shu4, łącznie edytowano 1 raz
j0shu4
Moderator

Postprzez ewe » środa, 22 lis 2006, 22:09

BLAaa napisał(a):Ja też bym do WDW na miejscu Janusza poszedł i na dzień dobry poprosił, żeby debate poprowadził ktos obiektywny, a nie funkcjonariusz ugrupowania popierającego kontrkandydata.

Oczywiście że tak
ewe
Gwiazdor

Postprzez mauritus » środa, 22 lis 2006, 22:10

BLAaa napisał(a):Ja też bym do WDW na miejscu Janusza poszedł i na dzień dobry poprosił, żeby debate poprowadził ktos obiektywny, a nie funkcjonariusz ugrupowania popierającego kontrkandydata.

Przecież tyle samo pytań przysługuje jednej i drugiej stronie. Co ma piernik do wiatraka ?
mauritus
Terminator

Postprzez BLAaa » środa, 22 lis 2006, 22:11

Co Ty mówisz Demurrer? Przecież PiS miał tu swojego kandydata, też lekarza jak Hok...
Róznica polegała na tym, że Hok miał na liście jeszcze dwoje innych kołobrzeżan, którzy odbierali mu głosy...
BLAaa
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg