Gromek rozkazał niszczyć?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Mafi » środa, 22 lis 2006, 11:35

Ja tak sobie myślę, że przydałby się trzeci kandydat. taki, który po pierwszej turze miał minimalną ilość głosów, taki którego nikt by się nie obawiał... Jestem pewna, że po takiej kampanii, jaka teraz ma miejsce, trzeci kandydat by wygrał.
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Stavro » środa, 22 lis 2006, 11:36

Mafi napisał(a):Ja tak sobie myślę, że przydałby się trzeci kandydat. taki, który po pierwszej turze miał minimalną ilość głosów, taki którego nikt by się nie obawiał... Jestem pewna, że po takiej kampanii, jaka teraz ma miejsce, trzeci kandydat by wygrał.

ale sa tylko dwaj Mafi... taka ordynacja :)
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Tomek_Ziomek » środa, 22 lis 2006, 11:38

SatH^Raa uwierz mi, że ja Bieńkowskiego nie lubię po prostu. Jednak kiedy widzę, jak ludzie wierzą w Gromka jaki on super i w ogóle to mi się robi przykro.

Wiem co robię, nie twierdzę, że Gromek im nakazał, twierdzę że KTOŚ związany z kontrkandydatem im nakazał. Świadków na to nie brakuje, bo wszyscy idąc i jadąc z Radzikowa IV, I i zółtych bloków na Zieleniewie to widzieli. Zadzwoniłem na policje i poinformowałem ją o tym. Nie jestem kamikadze. Zresztą jestem absolutnie bezpartyjny i głosuje niezależnie od przynależności partyjnej kandydatów, przede wszystkim na ludzi, których znam, chociaż z widzenia, lub słyszę o nich dobre i pozytywne opinie.
Tomek_Ziomek
Rozgrzewa się

Postprzez Mafi » środa, 22 lis 2006, 11:38

Stavro napisał(a):ale sa tylko dwaj Mafi... taka ordynacja :)

Wiem ilu ich jest. Do dwóch liczyć umiem. Zresztą nie da się nie widzieć... Tak sobie gdybam. Kumasz?
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Stavro » środa, 22 lis 2006, 11:39

Mafi napisał(a):
Stavro napisał(a):ale sa tylko dwaj Mafi... taka ordynacja :)

Wiem ilu ich jest. Do dwóch liczyć umiem. Zresztą nie da się nie widzieć... Tak sobie gdybam. Kumasz?

to do mnie...ja tylko napisalem ze taka ordynacja...ehh
Stavro
Rycerz forum

Postprzez barmaid » środa, 22 lis 2006, 11:41

Że się ludziom tak chce...jeździć, farbą smarować, po domach łazić.... oszołomstwo nie zna granic... Ale w zasadzie to muszą coś z tego mieć... kasę, obiecanki stanowiskowe... Moja niechęć do kandydatów rośnie z godziny na godzinę....
barmaid
Rycerz forum

Postprzez Tomek_Ziomek » środa, 22 lis 2006, 11:43

Ze mnie taki bojówkarz jak z koziej... Głosowałem w wyborach na członków dwóch przeciwnych partii. W zależności od tego do czego to wybory były.
Tomek_Ziomek
Rozgrzewa się

Postprzez Tomek_Ziomek » środa, 22 lis 2006, 11:47

SatH^Raa napisał(a):
Tomek_Ziomek napisał(a):Ze mnie taki bojówkarz jak z koziej... Głosowałem w wyborach na członków dwóch przeciwnych partii. W zależności od tego do czego to wybory były.

Nie ty jeden. Trzy kartki, trzy listy. :) To normalne, że w wyborach samorządowych głosuje się na konkretnych ludzi.
Ale trzymajmy się proszę głównego tematu, bo i tak tu się zaraz Kongo zrobi...

Wiem, po prostu chciałem odeprzeć zarzuty, że działam "na zlecenie", tzn że jestem bojówkarzem. Nigdy nie miałem do czynienia bezpośrednio z żadnym z kandydatów, którzy uczestniczyli w wyborach. Zarówno w pierwszej jak i drugiej turze.
Tomek_Ziomek
Rozgrzewa się

Postprzez rysio » środa, 22 lis 2006, 14:34

Tomek_Ziomek napisał(a):Tak poza tym w temacie jest znak zapytania i wcale nie napisałem, że to akurat pan Gromek im to nakazał robić.

Taaaak? A ja uważam, że to manipulacja. Pomijając "preferencje wyborcze" pisanie zdania w trybie oznajmującym i stawianie po nim znaku zapytania zamiast kropki, pomijając już implikację braku wykształcenia, nie czynią rzeczonego zdania pytaniem.
rysio
Terminator

Postprzez Flo » środa, 22 lis 2006, 14:51

rysio napisał(a):
Tomek_Ziomek napisał(a):Tak poza tym w temacie jest znak zapytania i wcale nie napisałem, że to akurat pan Gromek im to nakazał robić.

Taaaak? A ja uważam, że to manipulacja. Pomijając "preferencje wyborcze" pisanie zdania w trybie oznajmującym i stawianie po nim znaku zapytania zamiast kropki, pomijając już implikację braku wykształcenia, nie czynią rzeczonego zdania pytaniem.

zgadzam sie

Gdyby hipoteza nie byla obrazliwa, karalna to kazdy swoje oksarzenie pisalby jako hipoteze

np "X byl na wlamaniu?" czy "Y przejechal sasiada?" albo "Z zabil psa tesciowej?"
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Tomek_Ziomek » środa, 22 lis 2006, 15:03

http://www.pardon.pl/ - pierwszy artykuł "Górnicy powinni ginąć?". Nawet jeżeli to również jest "błąd" to nawet najlepsi popełniają takowe.

Bardzo mi przykro Rysio, ale nie jest za bardzo możliwe, abym w wieku 18 lat miał tak wysokie i cudowne wykształcenie jak Pan/Ty.

Głosujcie sobie na kogo chcecie, sam w pierwszej turze nie głosowałem na żadnego z dwóch obecnych kandydatów. Każdy ma swój rozum, aby przeanalizować dane płynące z otoczenia, jednak niektórzy mają zasłonięte oczy, więc proste fakty niekoniecznie do nich dochodzą. Ja nie nawołuje do głosowania na prezydenta Bieńkowskiego, lecz do niegłosowania na pana Gromka. Poza możliwością oddania głosu na jednego z kandydatów jest jeszcze możliwość oddania głosu NIEWAŻNEGO. Nie mówcie mi więc, że jestem przez kogoś nasłany, bądź że kieruje się tym aby jedna z formacji zdobyła władze.
Żeby było jeszcze śmieszniej w wyborach do Rady Gminy i Powiatu głosowałem na ludzi z PO, dla mnie bowiem nie liczy się z jakiej partii kto pochodzi, lecz jakim jest człowiekiem.
Tomek_Ziomek
Rozgrzewa się

Postprzez Flo » środa, 22 lis 2006, 15:07

Tomek_Ziomek napisał(a):http://www.pardon.pl/ - pierwszy artykuł "Górnicy powinni ginąć?". Nawet jeżeli to również jest "błąd" to nawet najlepsi popełniają takowe.

Przyklad bardzo nietrafiony. Mozna napisac co ma piernik do wiatraka?

W pierwszym poscie pisalem o swojej bezstronnosci, teraz ona wlasnie wychodzi :lol: Pathetic.

Sa 2 mozliwosci, albo jeste bezstronny wzburzony obserwator albo stronniczy wzburzony obserwator.
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Tomek_Ziomek » środa, 22 lis 2006, 15:16

Jak nie być wzburzonym kiedy tajemniczy czerwony samochód objeżdża całe miasto w pogoni za plakatami AKURAT tego JEDNEGO z kandydatów? Gdyby to był żartobliwy wybryk to by raczej nie objechano prawie całego miasta, czyż nie? Więc musiało być to zaplanowane.

Nie zdaje mi się, że pan Bieńkowski sam sobie zrywał plakaty. To są moje domniemania, ale czyż nie zdają się być prawdopodobne? Ogółem grożenie i machanie palcem przede mną jest już w tej sytuacji chore. Wyborca ma prawo się wypowiedzieć, na temat tego co zobaczył. Zapomniałem jednak, że dla polityków A to nie zawsze jest A, natomiast B to nie zawsze jest B.
Tomek_Ziomek
Rozgrzewa się

Postprzez Demurrer » środa, 22 lis 2006, 15:18

rysio napisał(a):

Implikuje brak wykształcenia? A to ciekawe. Nawet bardzo.

Proponuję Ci rysio zerknąć do zasad różnicujących style oraz składnię w zależności od rodzaju przekazu i formy jaką dana treść niesie. Inny jest styl i często składnia języka na przykład urzędowego, a zupełnie inny języka publicystycznego, czy też nagłówków - tytułów w gazetach. Nie mówiąc już o tym, że język używany na forum jest najmniej zobowiązującym językiem i odzwierciedla często przekaz języka mówionego.

Jeśli więc jedynie na podstawie tego zdania wskazujesz na czyjś brak wykształcenia, to jesteś po prostu bufonem i to do tego niedouczonym. Tak lepiej?

Ponadto, jeśli uważasz, że w razie dokonywania oceny w kontekście odpowiedzialności prawnej, znak zapytanie nie miałaby żadnego znaczenia, to też mógłbym coś napisać na temat Twojej wiedzy, ale tego nie zrobię.
Demurrer
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg