Zaangażowanie Simpliego

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Vin » czwartek, 16 lis 2006, 15:14

Pan Dziemba to fajny dziennikarz
i bardzo go lubie
Ostatnio edytowano czwartek, 16 lis 2006, 15:28 przez Vin, łącznie edytowano 1 raz
Vin
Uzależniony

Postprzez BLAaa » czwartek, 16 lis 2006, 17:24

Myślę, że troche niektórzy demonizują simpliego.
Nie wiem czy Wy, ale ja zauważyłem, że miano "proprezydenckiego" przylgnęło do niego, bo ... prowadził "tydzień prezydenta". Dla niezorientowanych przypominam - audycja płatna, czyli dziennikarz pyta o to, o co chcą, żeby pytał.
Nie znam jego sympatii politycznych i w zasadzie mi latają.
Często zderzałem się z nim na forum i to dość ostro, ale nie mam żalu, ani uwag.
Politykom sugerowałbym, żeby przestali obrażać sie na dziennikarzy. Oni mają swoje prawa, politycy swoje.
Kiedyś oberwałem od Adania "zgniłą beemke" za jakieś swoje zachowanie. Nie obraziłem się, wręcz przeciwnie - obiecałem poprawę. Jest wielu innych kołobrzeskich dziennikarzy, którzy dali mi nieźle czadu i nie obraziłem się na nich.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez pakuś » czwartek, 16 lis 2006, 17:26

Słuchałem specjalnie powtórek po 16 - słowa Simpliego nie warte uwagi
pakuś
Twardziel

Postprzez rex » czwartek, 16 lis 2006, 19:33

co do obiektywizmu .. tylko Bóg może być obiektywni .. żaden człowiek obiektywny byc nie moze ..

co do simpliego vel bezimiennego (czy jak mu tam było) .. az sie dziwie ze popiera obecny oboz rządzacy .. to co pisał latem .. jego całkowita ignorancja jesli chodzi o ideologie i osobiste poglady wskazywały ze blizej mu do obozu dawnej UW i powinien poprzeć PO .. a wiec pytanie .. ile oboz pana prezydenta mu zapłacił?
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez j0shu4 » czwartek, 16 lis 2006, 19:36

rex chyba posuwasz sie troche za daleko
jakies dowody ?
hamuj
j0shu4
Moderator

Postprzez rex » czwartek, 16 lis 2006, 19:43

no, ale czlowiek z jego pogladami ktore tu prezentował (demoliberalne) broniący obozu prezydenckiego? .. cos tu mi nie gra :P .. mi jako konserwatyscie blizej do tego obozu .. ale jemu? :P
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez marek » czwartek, 16 lis 2006, 19:49

rex napisał(a):co do obiektywizmu .. tylko Bóg może być obiektywni .. żaden człowiek obiektywny byc nie moze ..

co do simpliego vel bezimiennego (czy jak mu tam było) .. az sie dziwie ze popiera obecny oboz rządzacy .. to co pisał latem .. jego całkowita ignorancja jesli chodzi o ideologie i osobiste poglady wskazywały ze blizej mu do obozu dawnej UW i powinien poprzeć PO .. a wiec pytanie .. ile oboz pana prezydenta mu zapłacił?
jesteś po prostu boski :lol:
W jednym zdaniu:
- podważyłeś system sprawiedliwości odbierając mu prawo do obiektywnej oceny, a zatem wyroki sądów też są nieobiektywne i to wszystkie
- odebrałeś ludziom związanym z dawnym ROAD, późniejszą UW i obecną PO prawo do poglądów
- oskarżyłeś ludzi związanych z Centroproawicą i PiS o zapłacenie Długiemu pieniędzy, bo pytasz "ile"

Poproś Zemana żeby ci nick zmienił na "Kamikadze".
---
wracam do nory ...
marek
V.I.P

Postprzez rex » czwartek, 16 lis 2006, 20:02

podważyłeś system sprawiedliwości odbierając mu prawo do obiektywnej oceny, a zatem wyroki sądów też są nieobiektywne i to wszystkie

Sąd może i na pewno chce być obiektywny (no, czasem są wyjątki vide sprawa TW "Świętego" Jurczyka czy TW "Bolka" Wałęsy) .. obiektywny jednak nigdy byc nie moze bo sędzia zawsze jest tylko czlowiekiem i jednak subiektywnie trochę patrzy .. papież bez asystencji Ducha Św. tez nie moze byc do konca obiektywny ..

odebrałeś ludziom związanym z dawnym ROAD, późniejszą UW i obecną PO prawo do poglądów

Nie odmawiam .. jednak uważam że te poglądy są złe .. a oni ze moje są złe :)

oskarżyłeś ludzi związanych z Centroproawicą i PiS o zapłacenie Długiemu pieniędzy, bo pytasz "ile"

Nikogo nie oskarżam .. nie wiem czy ktos cos komus płacił czy Długiego po prostu nie oswieciło przed wyborami i sie nawrócił .. oczywiscie moze byc tak ze po prostu stara sie zachowwyac obiektywnie .. jako dziennikarz .. gdy sie tu ze mną wykłócał latem czy LPR to faszysci czy nie to był skrajnie subiektywny ;) .. jednak i tak za skrajne nieobiektywne srodowisko dziennikarzy uwazam srodowisko GW ..
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez Messenger » czwartek, 16 lis 2006, 20:03

SatH^Raa napisał(a):
Stavro napisał(a):w miare obiektywny...chociaz starajacy sie taki byc...

Hmm... z drugiej strony to jego materiały wydają się być jednak rzetelne. A że nie ukrywa swoich opinii czy sympatii? No cóż, jego wybór w sumie. Niby robi to podobnie jak report, z tym że na pierwszy "rzut ucha" widać różnicę.

zbanowałeś reporta i mu dowalasz ? słyszałem, że report przestał z tobą gadać - dlatego piszesz o nim tam gdzie on nie może przeczytać ? - ładnie, ładnie...
Messenger
Ważniak

Postprzez Flo » czwartek, 16 lis 2006, 20:06

Messenger napisał(a):
SatH^Raa napisał(a):
Stavro napisał(a):w miare obiektywny...chociaz starajacy sie taki byc...

Hmm... z drugiej strony to jego materiały wydają się być jednak rzetelne. A że nie ukrywa swoich opinii czy sympatii? No cóż, jego wybór w sumie. Niby robi to podobnie jak report, z tym że na pierwszy "rzut ucha" widać różnicę.

zbanowałeś reporta i mu dowalasz ? słyszałem, że report przestał z tobą gadać - dlatego piszesz o nim tam gdzie on nie może przeczytać ? - ładnie, ładnie...

zapedziles sie chlopie, luzuj poslady. "Slyszalem zes miekka faja" - tez slyszalem, powtarzam tylko plotki tak jak Ty :) Co druga osoba tutaj jedzie na plotkach, albo jeszcze gorzej - sami je wymyslaja. Proponuje spojrzec we wlasne majtki zanim spojrzy sie w czyjes o
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Messenger » czwartek, 16 lis 2006, 20:10

nie łapię o co ci chodzi - ? wszyscy wiedzą, że report dostaje bańki od ludzi z własnej firmy na forum a jak nie dają sobie z nim rady w polemice to go banują
Messenger
Ważniak

Postprzez j0shu4 » czwartek, 16 lis 2006, 20:12

Messenger nie wypowiadaj sie w temacie o ktorym nie masz zielonego pojecia
j0shu4
Moderator

Postprzez Flo » czwartek, 16 lis 2006, 20:14

Messenger napisał(a):nie łapię o co ci chodzi - ? wszyscy wiedzą, że report dostaje bańki od ludzi z własnej firmy na forum a jak nie dają sobie z nim rady w polemice to go banują

Powtorze sie idac Twoim tokiem rozumowania "wszyscy wiedza zes miekka faja". Lapiesz aluzje? I wcale nie mam zamiaru Cie obrazac, skumaj tylko aluzje.
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Messenger » czwartek, 16 lis 2006, 20:14

j0shu4 napisał(a):Messenger nie wypowiadaj sie w temacie o ktorym nie masz zielonego pojecia

przecież to wiesiu p. zabnował reporta ? czy zrobiłeś to ty ? - a wiesu przecież kibicuje hb. no chyba ze na nocy wyborczej był jakoi gość zaproszony... albo się zgubił
Messenger
Ważniak

Postprzez marek » czwartek, 16 lis 2006, 20:15

rex napisał(a):Nikogo nie oskarżam .. nie wiem czy ktos cos komus płaci.... ..

Przeczytaj jeszcze raz sam siebie
Kod: Zaznacz cały
a wiec pytanie .. ile oboz pana prezydenta mu zapłacił?

Miej odwagę bronić własnych słów, jestem nieczuły na odwracanie kota ogonem.
Nie interesuje mnie co i o kim mówi Długi. Od polityki są politycy i politykierzy. Dziwi mnie tylko, że tak wytrawny monarchista popełnia szkolne błędy. Dyskusja nie polega na bezmyślnym oskarżaniu.
marek
V.I.P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg