Poseł Sebastian K. w głównym wydaniu informacji Polsatu

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez ZAINTERESOWANA » wtorek, 7 lut 2006, 18:18

ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Postprzez bloosman » wtorek, 7 lut 2006, 19:36

bloosman
Dyskutant

Postprzez Wirnik » wtorek, 7 lut 2006, 23:09

....KIEDY SEBASTIAN W TVP 1 ?????????????????????????????????
Wirnik
Dyskutant

Postprzez BLAaa » środa, 8 lut 2006, 09:08

BLAaa
Uzależniony

Postprzez Roman » piątek, 24 lut 2006, 15:10

Roman
Mieszka tu

Postprzez yarad » piątek, 24 lut 2006, 16:16

yarad
Bywalec

Postprzez Colberg » piątek, 24 lut 2006, 21:42

Sebastian Karpiniuk się rozwija w Sejmie! :)
Oto wczorajsze dwie jego wypowiedzi:

-------

Przed chwilą w kronice Pomorza Zachodniego była wypowiedź wicewojewody zachodniopomorskiego, pana Marcina Sychowskiego, który był szefem kampanii wyborczej pana posła Hoca i PiS w okręgu koszalińskim. Powiedział, że jest zdecydowanie przeciwko woj. środkowopomorskiemu. Pytam się: czy to jest rozdwojenie jaźni? Pytam się: czy to jest rozdwojenie jaźni, czy to są Himalaje hipokryzji? Chciałem zapytać się, jakie jest ostateczne stanowisko rządu. Czy rząd jest za powołaniem woj. środkowopomorskiego, czy jest przeciw? Czy stanowisko rządu i PiS to jest jedno stanowisko, czy to są dwa zupełnie różne stanowiska? Dziękuję uprzejmie. (Oklaski)

(Głos z sali: Brawo!)

-------------

Bardzo proszę o niezabieranie mojego czasu i proszę o odpowiedź. Jesteśmy kulturalnymi ludźmi, my, ludzie z Platformy Obywatelskiej. (Wesołość na sali, oklaski)

(Głos z sali: O, to ciekawe.)

Panie Marszałku! Wysoka Izbo! W Platformie Obywatelskiej, w przeciwieństwie do Prawa i Sprawiedliwości, jest taka zasada, że mamy wolność wypowiedzi i możemy swobodnie wypowiadać swoje zdanie. Dlatego też w Platformie kołobrzeskej i koszalińskiej, a taka tutaj jest reprezentowana w Sejmie przez posła Gawłowskiego i przez moją skromną osobę, podjęliśmy uchwałę o tym, że będziemy popierać woj. środkowopomorskie i z tego tytułu władze partii nie mają żadnego problemu. Rozumiem, że u was jest to problem.

(Głos z sali: Nie mamy problemu.)

Chciałem coś państwu powiedzieć i zadać następujące pytanie panu ministrowi. (Dzwonek)

Proszę doliczyć mi ten czas, który pan marszałek zabrał.

Chciałem zadać takie pytanie.

--------------------------------------

A zainspirował je poseł Hoc:

Panie Marszałku! Wysoka Izbo! Po pierwsze, jeśli pan przewodniczący Rokita mówi o hipokryzji, jak Himalaje, i w kontekście tej wypowiedzi wymienia moją skromną osobę, a w ogóle mnie nie zna, to w tym momencie głęboko żałuję, że nie ma wyższych gór nad Himalaje, bo nie mogę wobec powyższego scharakteryzować hipokryzji innych. (Oklaski) Przecież było to tylko stanowisko klubu PiS w pierwszym czytaniu, tak że nie mogło jeszcze zaistnieć zjawisko hipokryzji.

Po drugie, Aleksander Fredro miał taką oto maksymę: niemałą mądrością jest mądrze mówić, lecz największą jest mądrze czynić. Panie przewodniczący Rokita, co pan uczynił dla ziemi Pomorza Środkowego?

Po trzecie, każda reforma, każde działanie władzy jest dla ludzi. Ludzie ziemi Pomorza Środkowego chcą województwa, trzeba to szanować, a nie uprawiać sofistykę.

Po czwarte, panie pośle Rokita, Kraków też nie od razu zbudowano. Trzeba mieć wiarę, ale wiara jest...

........
Colberg
Ważniak

Postprzez Colberg » piątek, 24 lut 2006, 21:52

Zapomniałem dodać. Moje cytaty pochodzą z:
5 kadencja, 11 posiedzenie, 2 dzień (23.02.2006)
:) [/list]
Colberg
Ważniak

Postprzez Demurrer » piątek, 24 lut 2006, 22:03

Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » piątek, 24 lut 2006, 22:13

Demurrer
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg