Niespodziewany kandydat na Prezydenta Miasta Kołobrzeg

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Niespodziewany kandydat na Prezydenta Miasta Kołobrzeg

Postprzez Konsul » piątek, 2 lut 2007, 18:53

Poseł S. Karpiniuk ma już dość gaf popełnianych przez obecnego Prezydenta. Nie może także całkowicie na niego wpływać. To komplikuje jego politykę, dlatego rzuca Prezydenta Gromka w objęcia Pis-u i CPR. Sam bowiem wtedy wystartuje z popraciem SLD w Kołobrzegu. Początkowo miał być nwoym kandydatem Pan M. Hok, ten jednak odmówił. Także szykuje się podział wśród kołobrzeskiej PO. Zobaczymy jak to się potoczy. Poseł Karpiniuk jest mocno zdeterminowany by być Prezydentem Miasta Kołobrzeg.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » piątek, 2 lut 2007, 18:56

No juz bardziej [beeeep] nie mogłeś...
Ty na prawdę wierzysz, że Lewica poparła by Sebastiana rezygnując z wystawienia własnego kandydata?
Plotkujesz...
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Konsul » piątek, 2 lut 2007, 19:02

Blaaa kandydat lewicy jest bez szans, popierając S. K. lewica może dużo zyskać ( stanowiska ).
Konsul
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » piątek, 2 lut 2007, 19:08

Konsul napisał(a):Blaaa kandydat lewicy jest bez szans, popierając S. K. lewica może dużo zyskać ( stanowiska ).

Rusz głową... To jest polityka...

Taki scenariusz byłby mozliwy, gdyby zgłosiło sie tylko dwóch kandydatów, ale w Kołobrzegu będzie ich więcej.
Zważ również, że lewica na pewno wystawi innego kandydata niż w 2006r. A biorac pod uwage, że frekwencja może byc niższa, lewicowy kandydat(ka) może nieźle namieszać.

Ponadto nie wystawianie swojego kandydata byloby samobójstwem politycznym. Wybory to najlepsza okazja do promowania ludzi i programów.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez McCool » piątek, 2 lut 2007, 19:11

Łaaa... Konsul masz lepsze fantazje, niż nasz ex Rzecznik Prasowy naszego ex Prezydenta :twisted:
McCool
Rycerz forum

Postprzez Konsul » piątek, 2 lut 2007, 19:17

McCool to nie są fantazje, w PO w Kołobrzegu zapowiada się rozłam, właśnie na tym tle. Wspomnisz moje słowa.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » piątek, 2 lut 2007, 19:24

Konsul napisał(a):McCool to nie są fantazje, w PO w Kołobrzegu zapowiada się rozłam, właśnie na tym tle. Wspomnisz moje słowa.

Wiesz jaka funkcje pełnię w kołobrzeskiej lewicy. Jest piatek godz. 19.23. Zaręczam, że lewica na temat tego, o którym piszesz nie ma nie ma zielonego pojęcia.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Konsul » piątek, 2 lut 2007, 19:29

Przecież nie piszę o lewicy, tylko o PO. Od dawna wiadomo, że nie jest to jednolita struktura. Są członkowie PO z CPR i "młode wilki" z MD, nie muszę chyba tego tłumaczyć. Sam Blaaa wiesz jak to wygląda. Tak czy inaczej zapowiada się ciekawie.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » piątek, 2 lut 2007, 19:34

Ale piszesz, że ma sie to wszystko odbyć z poparciem lewicy, a ja Ci mówie, że nic mi na ten temat nie jest wiadomo, a w zasadzie mamy inne plany. Ewentualne wewnętrzne spory w PO mało mnie obchodza. Jeżeli jest to partia dojrzała, to sobie poradzi.
Znałem w Kołobrzegu jedna taka niepowazna i niedojrzałą partię i pekla jak banka mydlana... Po tym jak jej lider okazał sie bardzo ambitny...
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Konsul » piątek, 2 lut 2007, 19:39

Drogi Blaaa w Po są "dwie drogi" prawo i lewo, myślę, że niedługo dostaniesz propozycję rozmów. Sytuacja jest napięta, a (PO)seł musi dokonać wyboru, Prezydent Gromek "mu się nie daje", więc chciał M. Hoka. Ten jednak odmówił. Pozostaje on sam, ale to już na pewno bez popracia prawej strony. Zostaje więc, kto? Ty drogi Blaaa.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » piątek, 2 lut 2007, 20:00

Konsul napisał(a):Drogi Blaaa w Po są "dwie drogi" prawo i lewo, myślę, że niedługo dostaniesz propozycję rozmów. Sytuacja jest napięta, a (PO)seł musi dokonać wyboru, Prezydent Gromek "mu się nie daje", więc chciał M. Hoka. Ten jednak odmówił. Pozostaje on sam, ale to już na pewno bez popracia prawej strony. Zostaje więc, kto? Ty drogi Blaaa.

Mnie bardziej interesuje scenariusz poparcia przez "lewą" stronę PO (jak to nazywasz), lewicowego kandydata.
A rozmów nie odmawiam nikomu. Nikomu!
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Konsul » piątek, 2 lut 2007, 20:03

Dla mnie kwestia poparcia danego kandydata jest ważna, ale bardziej będę sie przyglądał wewnętrznym rozgrywkom w kołobrzeskim PO. Bo coś mi się wydaje, że gorąco się tam robi.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez kacper » piątek, 2 lut 2007, 20:31

Konsule ja nie wiem czy ty wąchasz czy co ale daj na luz chłopie bo odlatujesz coraz bardziej . Przy twoich wypowiedziach chowa się Kurski a uważałem go za najwiekszego oszołoma :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez echo » sobota, 3 lut 2007, 08:15

grube nici
szyte do tematu Rozlam w PIS
echo
Rozgrzewa się

Postprzez skorpion » sobota, 3 lut 2007, 09:37

"Sprawa jest niezwykle prosta, nie ma żadnego rozłamu. I co więcej od pisania na forum o czymś takim, wmawiania sobie etc. na pewno do tego nie dojdzie. Forum tkk to nie takie magiczne miejsce, gdzie życzenia się spełniają. Taka jest brutalna prawda, przepraszam wszystkich zawiedzionych za tą brutalną prawdę. Ale lepiej wiedzieć niż się karmić omamami i iluzjami."

Czy wiecie kogo cytuję powyżej - otóż cytuję pewnego wybitnego znawcę lokalnej polityki -Konsula, tyle, że z innego tematu. Tak więc drogi Konsulu potraktuj swojego posta jako odpowiedź w założonym przez Ciebie temacie. A komentując ten temat i twoje w nim mądrości ,żartobliwie Ci poradzę -zmień dilera.
skorpion
Twardziel

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg