Czy potrzebny jest Sunrise w Kołobrzegu?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Czy potrzebny jest Sunrise w Kołobrzegu?

Postprzez pan_od_muzyki » czwartek, 25 sty 2007, 13:40

Na stronie http://www.kolobrzeg.pl pojawilo sie "Zapytanie do spoleczenstwa kolobrzeskiego":

"SUNRISE FESTIWAL 2007" to największa impreza muzyczna w Polsce organizowana od kilku lat na terenie Amfiteatru kołobrzeskiego i przyległych terenach. I co roku bije rekordy frekwencji, sprzedaży płyt (płyta DVD z Sunrise 2006 już na początku stycznia zyskała status "złotej" - jak informuje wydawca jest w pierwszej piątce najlepiej sprzedających się nośników w naszym kraju i numerem 1 w kategorii DVD). Za każdym razem impreza ta była transmitowana w wielu kanałach muzycznych a wyrazy SUNRISE FESTIWAL w wyszukiwarce google.pl znajduje się na samym szczycie popularności. Rokrocznie z budżetu miasta nie wychodziła ani jedna złotówka na organizację tej imprezy, natomiast miasto bardzo wiele zyskiwało. Czy taka impreza potrzebna jest największemu uzdrowisku w Polsce? Prosimy o wyrażenie własnej opinii w ankiecie, która znajduje się po prawej stronie naszego serwisu oraz o złożenie podpisu akceptującego imprezę w sklepie muzycznym Flamenco oraz Punkcie IT przy ul. Dworcowej.

Po ostatnim takim zapytaniu apropos Otwarcia Lata w Kg, stracilismy te impreze na rzecz Mielna. Wiec strach sie bac komu tym razem chcemy oddac te impreze. Nigdy na niej nie bylem ale wiem jak bardzo Kolobrzeg jest utozsamiany z ta impreza i jakie profity przynosi Miastu.

Mam nadzieje, ze zostanie... I to zostanie w Amfiteatrze przy moze wykorzystaniu Szanca, plazy i parku zeby pomiescic ta wiare.

Nie oddawajmy imprezy i nie przenosmy jej na Podczele! :|
pan_od_muzyki
Dyskutant

Postprzez Mafi » czwartek, 25 sty 2007, 13:50

Również nie byłam i się nie wybieram. Znajomi byli i imprezę chwalą do tej pory. Tak więc, taka impreza jest potrzebna. Bo niedługo w tym mieście nie będzie nic. A przecież chyba każdy wie, że Kołobrzeg nabiera życia dopiero w sezonie. Nie ma powitania lata, co następne? Sunrise?

Najlepiej jeszcze niech zamkną plażę albo zrobią wstęp płatny, wszystkie paby i dyskoteki w mieście też. No bo po co to komu?

Najlepiej niech będą w tym mieście tylko ośrodki i dancingi dla kuracjuszy z Niemiec i będzie gucio ;]
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Sylwia » czwartek, 25 sty 2007, 13:59

jak komus mowie, że jestem z Kołobrzegu, pierwsze skojarzenie jakie temu komus się nasuwa to "Sunrise". Srednio mi sie to podoba :P
Ta impreza jest mi calkowice obojetna.
Sylwia
V.I.P

Postprzez Semerchet » czwartek, 25 sty 2007, 14:02

Czy już to widzicie czy jeszcze nie ? Dlaczego Gromek nie pytał społeczeństwa, czy ma zarabiać więcej czy nie ? :x
Semerchet
Ważniak

Postprzez cushu » czwartek, 25 sty 2007, 15:13

:lol: Ta ankieta jest niemiarodajna.. kazdy moze oddac tyle glosow ile tylko zechce.. juz to gdzies kiedys grali :twisted:
cushu
Terminator

Postprzez pan_od_muzyki » czwartek, 25 sty 2007, 15:26

Ta, ta ankieta to pryszcz. Latwo tam nabic punktow. Ale co ma byc z tym glosowaniem we Flamenco? Jak sie nie wybiore do Flamenco (jak pewnie wiekszosc mieszkancow) i nie zaglosuje to Sunrise przejdzie do historii? :shock: 8) :lol:
pan_od_muzyki
Dyskutant

Postprzez r00t » czwartek, 25 sty 2007, 16:01

Taaa, same pytania czy zlikwidować to czy tamto.... Nie za dużo tego?

Jeszcze do flamenco mam iść? Co jest grane? Ta impreza jest potrzebna temu miastu. Mnie osobiście nie kręcą klimaty muzyczne tam prezentowane ale nie o to chodzi. Takich "Sunrajsów" nam trzeba dwadzieścia w ciągu lata. I wszystkich innych imprez... To miasto jest bardzo smutnym kawałkiem wybrzeża. I jeszcze sunrise chcą likwidować? Więcej policji, więcej patroli i więcej atrakcji temu miastu potrzeba.... I przede wszystkim mniej zakazów. Bo tutaj latem życie zamiera po 22.oo. (pominę czas poza sezonem). Bazar na molo Amfiteatr i ośrodki wczasowe to nie wszystko żeby miasto żyło w dobrobycie.

Ja pamiętam jak wyglądały te 3 dni. Pełne plaże, pełne knajpy, pełne ulice... ludzi którzy chcieli wydawać pieniądze. Co to znaczy chyba każdy wie. Pytanie jest innego rodzaju, a mianowicie jakiego Kołobrzegu chcemy? Czy spokojnego miasteczka w którym nic się nie dzieje i latem każdy (oprócz kuracjuszy) omija to miasto z daleka "bo tam nudno", czy miasta , które latem zamienia się w polską Ibizę gdzie zjeżdżają się ludzie z kraju i z zagranicy żeby się zabawić w dyskotekach, plażowych barach, w restauracjach na koncertach, wernisażach występach .... i zostawić całą masę różnej waluty. Tutaj nie należy stawiać pytania co z tą czy tamtą imprezą.. tylko co dalej z tym miastem... jeżeli chcemy letniego "kurortu" to zlikwidujmy wszystkie imprezy, niech ludzie jeżdżą do Międzyzdrojów czy Sopotu a my będziemy sobie tutaj po cichutku w spokoju mieszkać....
r00t
Administrator

Postprzez report » czwartek, 25 sty 2007, 16:16

pamietam jak mieliśmy szansę na festiwal Jurka Owsiaka w Podczelu i nie powiem kto wpadł w panikę, że narkomanai etc - jak teraz impreza muzyczna sie przyjęła w mieśćie to znowu ktoś chce przy niej majstrować... Łangowski nie musi pytac miasta o zgodę, spoks
report

Postprzez j0shu4 » czwartek, 25 sty 2007, 16:45

report napisał(a):pamietam jak mieliśmy szansę na festiwal Jurka Owsiaka w Podczelu i nie powiem kto wpadł w panikę, że narkomanai etc - jak teraz impreza muzyczna sie przyjęła w mieśćie to znowu ktoś chce przy niej majstrować... Łangowski nie musi pytac miasta o zgodę, spoks

jezeli chodzi o sunrise to musi :)
zawsze powolujac sie na przepis o imprezach masowych mozna impreze tego typu udupic
a impreza chociaz nie z mojej polki to popieram r00ta , 10 w sezonie i bedzie ok
powiem wiecej kolobrzeg w sezonie po 22 jest wymarlym miastem , kilka razy ze znajomymi z konca polski odbilismy sie od lokali w sezonie w tygodniu , efekt taki ze ekipa do samochodu i wycieczka do mielna lub o zgrozo ustronia morskiego
i cos w tym jest
j0shu4
Moderator

Postprzez McCool » czwartek, 25 sty 2007, 17:54

MDT Agency podało wstępną lokalizację imprezy - amfiteatr. Zapowiada się jeszcze szerszy line-up niż rok temu o czym można przeczytać na stronie FTB. Paradoks - będzie pewnie jeszcze większa impreza w ciągle małym amfiteatrze. Jak oni się tam pomieszczą?! :]
McCool
Rycerz forum

Postprzez report » czwartek, 25 sty 2007, 17:56

j0shu4 napisał(a):
report napisał(a):pamietam jak mieliśmy szansę na festiwal Jurka Owsiaka w Podczelu i nie powiem kto wpadł w panikę, że narkomanai etc - jak teraz impreza muzyczna sie przyjęła w mieśćie to znowu ktoś chce przy niej majstrować... Łangowski nie musi pytac miasta o zgodę, spoks

jezeli chodzi o sunrise to musi :)
zawsze powolujac sie na przepis o imprezach masowych mozna impreze tego typu udupic
a impreza chociaz nie z mojej polki to popieram r00ta , 10 w sezonie i bedzie ok
powiem wiecej kolobrzeg w sezonie po 22 jest wymarlym miastem , kilka razy ze znajomymi z konca polski odbilismy sie od lokali w sezonie w tygodniu , efekt taki ze ekipa do samochodu i wycieczka do mielna lub o zgrozo ustronia morskiego
i cos w tym jest

techno też nie moja półka ale nie wyobrazam sobie by festiwalu nie było, a tak przy okazji - może jakiś skromny festiwalik rockowy... taki tyci tyci z widownią na 10 tysięcy... na polach Budzistowskich... albo na stadioniku...
report

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg