Gromek boi się debaty

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Gromek boi się debaty

Postprzez mauritus » środa, 15 lis 2006, 20:45

Jak wiadomo to Janusz Gromek ucieka jak tylko może przed dyskusją z Prezydentem Henrykiem Bieńkowskim, boi się kompromitacji.No cóż, jak się z kartki czyta jakieś tam odpowiedzi to co wyszłoby w debacie. Nie warto stawiać na szali naszego pięknego miasta człowieka, który jako dyrektor wieloletni i radny nie zna nawet struktury budżetu, a co dopiero środki unijne, zamówienie publiczne, finanse.

Szkoda naszego pięknego miasta.
Poseł Karpiniuk zakazał Gromkowi jakichkolwiek debat z obawy przed kompromitacją. Jadnego i drugiego.
mauritus
Terminator

Postprzez kraall » środa, 15 lis 2006, 21:17

Oglądałem kilka debat i jakoś Twój faworyt wyglądał dość smutno. Natomiast pan Janusz tryskał dobrym humorem i był całkiem dowcipny.
Natomiast debatę H.B. odbył dziś w TV TRWAM w towarzystwie dwóch równie smutnych panów. :(
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez mauritus » środa, 15 lis 2006, 21:27

No tak, humor ważniejszy od wiedzy i umiejętności. Czekamy na debatę.
Na każde pytanie ze strony Gromka będziesz widział uśmieszek, bo nic więcej nie będzie potraił powiedzieć.
mauritus
Terminator

Postprzez Konsul » środa, 15 lis 2006, 21:33

kraall napisał(a):Oglądałem kilka debat i jakoś Twój faworyt wyglądał dość smutno. Natomiast pan Janusz tryskał dobrym humorem i był całkiem dowcipny.
Natomiast debatę H.B. odbył dziś w TV TRWAM w towarzystwie dwóch równie smutnych panów. :(

Tak piszesz, gdybyś oceniał występ w programie satyrycznym. W sumie i z miasta i z mieszkańców się można pośmiać.
Bardzo mądre podejście, bardzo.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mauritus » środa, 15 lis 2006, 21:46

Dlaczego próbujesz mi wmówić , że miasto jest źle zarządzane jak wypada rewelacyjnie.

No tak , jak nie ma argumentów merytorycznych to zawsze można powiedzieć , że przynajmniej jest wesoły, albo ma czyste skarpet :lol:
mauritus
Terminator

Postprzez kraall » środa, 15 lis 2006, 22:08

mauritus napisał(a):Dlaczego próbujesz mi wmówić , że miasto jest źle zarządzane jak wypada rewelacyjnie.

No tak , jak nie ma argumentów merytorycznych to zawsze można powiedzieć , że przynajmniej jest wesoły, albo ma czyste skarpet :lol:

Gdzie ja napisałem, że miasto jest źle zarządzane?
Ja myślę, że każdy mężczyzna nosi czyste skarpetki. Chyba żebym się mylił. :lol:
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez mauritus » środa, 15 lis 2006, 23:10

Będzie debata w .............. TKK ma podobno zakaz od Karpiniuka.
mauritus
Terminator

Postprzez Colberg » środa, 15 lis 2006, 23:18

Nie rozumiem o co ten spór. Przecież Janusz Gromek nie umie się publicznie wypowiadać, nie jest też przygotowany do merytorycznej dyskusji. Wykształceniem też nie grzeszy. To poza dyskusją jest. Jeśli znajdzie mądrych doradców siedząc na prezydenckim stołku - trzęsienia ziemi nie będzie. Ale w to wątpię...
Z drugiej strony apologeci Henryka Bieńkowskiego krzyczą i drą szaty. I dobrze. W końcu ktoś przewietrzy urząd miasta. Oderwie od ciepłych posadek... A to boli! :)

Wybór, moim zdaniem, w drugiej rundzie jest żaden...
Colberg
Ważniak

Postprzez mauritus » środa, 15 lis 2006, 23:21

Colberg , a czy możesz mi uwierzyć , że my się tylko i wyłącznie o dobro miasta boimy.
Szkoda go !
mauritus
Terminator

Postprzez Colberg » środa, 15 lis 2006, 23:29

Powiem tak. Z roku na rok Kołobrzeg (jako miasto) podoba się mi coraz bardziej. I niekwestionowana w tym zasługa prezydenta Bieńkowskiego i jego "sztabu". Macie rację -głupio byłoby znaleźć się poza burtą zmian, kiedy mają przypłynąć unijne pieniądze.
Ale główną przeszkodą w reelekcji Bieńkowskiego jest jego osobowość. Albo raczej jej słabość. O co mi chodzi? Zobaczcie jaki jest dla ludzi wójt Kowalski. Ma swoje za uszami, ale broni go to, czego nie ma Bieńkowski. Ludzkie oblicze...
Colberg
Ważniak

Postprzez Eureka » czwartek, 16 lis 2006, 00:40

Bieńkowski nauczony debatować a Gromek pracować. Ot i cała prawda.
Eureka
V.I.P

Postprzez mauritus » czwartek, 16 lis 2006, 08:07

Zaproszenie do debaty dostał.

A milczeć będzie, bo nie ma nic do powiedzenia.
mauritus
Terminator

Postprzez mtex » czwartek, 16 lis 2006, 08:34

Mauritus - "Po co zmieniać świetnego Prezydenta na z trudnością mówiącego emerytowanego w-f istę po zocznych studiach dla babć"
Ten przejaw wyjątkowego chamstwa, braku kultury politycznej i osobistej jest dowodem na to ,że z takimi jak ty i twój mocodawca nie prowadzi sie debaty. Jeżeli ty jesteś po jakimś "Oxfordzie" to jest tylko dowód wyksztalecenia ,ale zachowanie , wyrażanie poglądow ,stosunek do adwersarzy jest dowodem inteligencji a z tym ,po twoich wczorajszych i dzisiejszych postach u ciebie jest dramatycznie. Jestem w stanie to zrozumiec - głęboka trauma, pomroczność czy coś w tym stylu ,ale to szerzenie jadu jest nie na miejscu. Bądź pewien ,że po 26 listopada po Twoich panicznych, chamskich ( trudno znalźć bardziej subtelne określenie) reakcjach będą ciebie ignorować nie tylko forumowicze i oby tak się stało.[/quote]
mtex
Bywalec

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg