Ziobro oskarża Bieńkowskiego

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Ziobro oskarża Bieńkowskiego

Postprzez Messenger » piątek, 15 wrz 2006, 14:12

Niemały "zaszczyt" spotkał Prezydenrta miasta Kolobrzeg, Henryka Bienkowskiego. Na wczorajszej konferencji prasowej, minister Ziobro wypowiadajac sie w sprawie świętych krów wśród politykow upomnial sie o prezydenta Kolobrzegu. wymienial go obok innych plotykow ktorych sprawy trafialy do prokuratora. I powiedział, że nie bedzie swietych krów wsrod politykow, sprawa odbila sie glosnym echem w naszym miescie i regionie. Brawo panie Bienkowski, po co nam Dawid w Cepicie, doskonale radzi pan sobie z promocja.
Messenger
Ważniak

Postprzez Didi » piątek, 15 wrz 2006, 14:16

o tym ze mowil o prezydencie krakowa slyszalem ale kolobrzegu?
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Messenger » piątek, 15 wrz 2006, 14:34

ta, mowil o nim przy okazji 3 innych samorzadowcow ktorych sprawy trafily do prokuratury. jakis burmistrz i jeszcze ktos, no i oczywiscie nasz prezydent.
Messenger
Ważniak

Postprzez Demurrer » piątek, 15 wrz 2006, 14:34

Powiedz mi Młody Demokrato o co "Ziobro oskarża Bieńkowskiego"?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez rewo » piątek, 15 wrz 2006, 14:54

Ziobro przytoczył po prostu listę funkcjonariuszy samorządowych wobec których toczone są jakieś sprawy w prokuraturze. Z tego co widziałem chciał po prostu pokazać, że tego typu postępowań jest w skali kraju dużo, a miało to służyć wykazaniu, że sprawa prezydenta Majchrowskiego nie jest niczym wyjątkowym co jego zdaniem usiłowała wykazać opozycja czy prasa. Listę tę uzyskał zapewne ściągajac dane z poszczgólnych prokuratur po prostu. Ziobro chciał pokazać ilościową skalę zjawiska, co było mu potrzebne do jego argumentacji i tyle.
rewo
Dyskutant

Postprzez Messenger » piątek, 15 wrz 2006, 15:02

Dokładnie. Uważam jest to kolejny sukces naszego Prezydenta.
Messenger
Ważniak

Postprzez Demurrer » piątek, 15 wrz 2006, 15:06

rewo napisał(a):Ziobro przytoczył po prostu listę funkcjonariuszy samorządowych wobec których toczone są jakieś sprawy w prokuraturze. Z tego co widziałem chciał po prostu pokazać, że tego typu postępowań jest w skali kraju dużo, a miało to służyć wykazaniu, że sprawa prezydenta Majchrowskiego nie jest niczym wyjątkowym co jego zdaniem usiłowała wykazać opozycja czy prasa. Listę tę uzyskał zapewne ściągajac dane z poszczgólnych prokuratur po prostu. Ziobro chciał pokazać ilościową skalę zjawiska, co było mu potrzebne do jego argumentacji i tyle.

Nie słyszałem tego, ale pewnie masz rację.

No ale Młody Demokrata nie mógł się powstrzymać, żeby to zmanipulować i rzucił tekst, że „Ziobro oskarża”.

To kolejna wypowiedz Messengera, która podpada pod odpowiedzialność sądową. A on nawet ostrzeżenia nie ma.

Pytam więc Messenger o co zostal oskarżony Prezydent przez Ministra Sprawiedliwości?
Ostatnio edytowano piątek, 15 wrz 2006, 15:07 przez Demurrer, łącznie edytowano 1 raz
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez abyss » piątek, 15 wrz 2006, 15:07

Przecież każdy wie, że sprawa jest w prokuraturze. Nie pierwsza i nie ostatnia przed wyborami samorządowymi.
Napisałeś, że Ziobro oskarża, tak ? zdecyduj się w końcu kto oskarża kogo i o co.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez qrczak » piątek, 15 wrz 2006, 15:09

Nie wyobrażamy sobie, czekamy tylko na wypowiedź na ten temat pewnego posła. Pewnie już pędzi do Kołobrzegu sie wypowiedzieć, o ile nie jest na miejscu. :D
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Messenger » piątek, 15 wrz 2006, 15:16

"zmanipulowac" tekst. Manipulacjami wykazuje sie jak narazie PiS, wystarczy przypomniec tekst z jednego z Waszych spotów telewizyjnych: "...a Polakom żyje sie coraz lepiej". :lol: :lol: :lol:
Czymże jest jeden messenger przy takich manipulacjach PiS. I nie zgadzam sie ze podpada to pod odpowiedzialnosc sądową. Nie ma ani jednego zdania, które zawiera nieprawdę. Oczywiscie ze oskarza Prezydenta np. o to ze wlasnie przez takich ludzi w spoleczenstwie buduje sie wizerunek swietych krow. czyz nie??

a jesli chodzi wladze to ja akurat nigdzie nie bede startowal i zadna wladza w miescie mnie nie interesuje.
Messenger
Ważniak

Postprzez rewo » piątek, 15 wrz 2006, 15:31

Rzeczywiście, bardziej adekwatne byłoby użycie słowa "wymienia" a nie "oskarża" w tej sytuacji. Taki był wg. mnie kontekst.
rewo
Dyskutant

Postprzez abyss » piątek, 15 wrz 2006, 15:45

A sam temat powinien byś usunięty albo zmieniony w taki sposób , aby odzwierciedlał rzeczywistość.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez report » piątek, 15 wrz 2006, 15:50

nie róbcie sobie jaj -
sam fakt, że sprawa samorządowca jest w prokuraturze - jest już naganna,
nasz prezydent prawdopodobnie naruszył prawo w sprawie z kupcami
/mimo, że kołobrzeżanie poparali go w zwalczaniu nielegalnie handlujących
stanowczo zaprotestowali przeci użyciu siły/
teraz prokurator to bada - jezeli wniesie akt oskrżenia - prezydent straci poparcie znacznej częsci elektoratu - jeszce wiekszej niż ta, która jest już została stacona w chwili podjęcia decyzji o użyciu siły
wiadomo, że prezydent w tej sprawie radził się prawników i kierownictwa urzędu - wnoszę że żle mu doradzili
prezydent powinien być jak zona Cezara - bez cienia wątpliwości, ta wątpliwość poprzez prokuraturę został już wyrażona i nie da się według mnie tłumaczyć tego inaczej

napisałem co myślę - zwolenników pana prezydenta proszę, by nie rzucali się teraz na mnie z tekstem - że nienawidzę HB

ja panowie sztabowcy - poważnie współczuję prezydentowi, że ma takich doradców - a złościcie mnie Wy - którym wydaje się toczycie anonimową batalię w slusznej sprawie - jesteście w błędzie - zresztą w kolejnym błędzie
report

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg