Klincz skosi kosmos!!!

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Bruno » poniedziałek, 1 paź 2007, 09:31

sie wie napisał(a): Dąbkowski nie jest politykiem, ale samorządowcem!

Samorzadowiec to polityk na szczeblu samorzadu :P
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez U-S » poniedziałek, 1 paź 2007, 09:56

sie wie napisał(a):Rozumiem, że przeszkadza ci, że nie dopieprza swoim kolegom z rady oraz prezydentowi. Otóż właśnie o to chodzi! Dąbkowski nie jest politykiem, ale samorządowcem! Nie interesują go koterie polityczne tylko to jak pracować dla miasta. Ja osobiście tak właśnie to odbieram. Jeśli inni mają odmienne zdanie to trudno, ale ja będę głosował za jego kandydaturą na senatora.

Nie przeszkadza mi to, że jest normalny i nie czepia się innych polityków, tylko wypunktowałam obiektywnie jego posunięcia. Prywatnie bardzo sympatyczny gość. Skoro nie interesują pana radnego koterie polityczne, to nie uważasz, że wystartowałby jako kandydat niezależny? Tylko dlatego jest kandydatem Samoobrony, bo ciężko zaistnieć w polityce jako jednostka samodzielna, niestety. No i trzeba zebrać 3 tys podpisów poparcia. A i jeszcze jedno, skoro nie interesują go koterie polityczne to niech się w końcu weźmie za pracę dla tego miasta, bo na razie to tylko ciągle powtarza o swojej apolityczności i bezpartyjności i nic z tego nie wynika.
U-S
Weteran

Postprzez sie wie » poniedziałek, 1 paź 2007, 12:15

Bruno napisał(a):
sie wie napisał(a): Dąbkowski nie jest politykiem, ale samorządowcem!

Samorzadowiec to polityk na szczeblu samorzadu :P

I tak jest i będzie dopóki nie stanie się senatorem. Kiedyś trzeba zacząć. Karp też zaczynał jako samorządowiec - nikt nie rodzi się senatorem, posłem czy politykiem. Dlatego nadal twierdzę, że Dąbek jest samorządowcem a nie politykiem. A to czy damy mu szansę zostania politykiem to już inna para kaloszy.
sie wie
Rozgrzewa się

Postprzez Bruno » poniedziałek, 1 paź 2007, 12:17

Zrozum wreszcie, ze on jest politykiem, tylko na innym szczeblu :P
Bruno
Rycerz forum

Postprzez U-S » poniedziałek, 1 paź 2007, 12:19

Dr Giza rozłoży go na łopatki, porównaj poparcie w wyborach samorządowych obu kandydatów.

Dla mnie samorządowiec=polityk. Ja nie wiem, sie wie, jaka jest Twoja definicja samorządowca. Ale mnie na politologii tak uczyli.
U-S
Weteran

Postprzez Bruno » poniedziałek, 1 paź 2007, 12:25

Kod: Zaznacz cały
Polityk jest osobą, która sprawuje władzę, dąży do jej zdobycia, bądź też w inny sposób uczestniczy w podejmowaniu decyzji politycznych.
Bruno
Rycerz forum

Postprzez sie wie » poniedziałek, 1 paź 2007, 12:25

U-S napisał(a):Dr Giza rozłoży go na łopatki, porównaj poparcie w wyborach samorządowych obu kandydatów.

Dla mnie samorządowiec=polityk. Ja nie wiem, sie wie, jaka jest Twoja definicja samorządowca. Ale mnie na politologii tak uczyli.

Nooo! To niezły będzie widok - dr Giza na Dąbkowskim! Pewnie będzie mu szeptać do ucha "o czym szumią wierzby", czyli co to znaczy być samorządowcem i politykiem....
sie wie
Rozgrzewa się

Postprzez U-S » poniedziałek, 1 paź 2007, 12:26

Pewnie sporo by się od niej dowiedział na ten temat akurat...
U-S
Weteran

Postprzez sie wie » poniedziałek, 1 paź 2007, 12:27

Kurna wy ciągle o tym samym, a ja staram się powiedzieć, że Dąbek jeszcze nie jest politykiem choć definicje go tam plasują.
sie wie
Rozgrzewa się

Postprzez Bruno » poniedziałek, 1 paź 2007, 12:29

sie wie napisał(a):Kurna wy ciągle o tym samym, a ja staram się powiedzieć, że Dąbek jeszcze nie jest politykiem choć definicje go tam plasują.

Uczesniczy w zyciu politycznym, jest radnym - podejmuje decyzje w interesie spolecznym - wiec jest politykiem. Jesli nie potrafisz tego zrozumiec, polecam powrot do szkoly.
Bruno
Rycerz forum

Postprzez sie wie » poniedziałek, 1 paź 2007, 12:37

Bruno napisał(a):
sie wie napisał(a):Kurna wy ciągle o tym samym, a ja staram się powiedzieć, że Dąbek jeszcze nie jest politykiem choć definicje go tam plasują.

Uczesniczy w zyciu politycznym, jest radnym - podejmuje decyzje w interesie spolecznym - wiec jest politykiem. Jesli nie potrafisz tego zrozumiec, polecam powrot do szkoly.

To ja już lecę nie ma co tracić czasu, jeszcze woźny mnie do szkoły nie wpuści i co? Znowu coś przegapię... Pa!
sie wie
Rozgrzewa się

Postprzez Deja Vu » poniedziałek, 1 paź 2007, 15:45

Deja Vu
Weteran

Postprzez abebe » środa, 3 paź 2007, 16:00

a w najbliższy piątek w Debacie o 17.40 w TKK I RK:
TRZECH TENORÓW :wink:
Karpiniuk, Woźniak, Hoc, który z nich najmniej będzie fałszował? :wink:
abebe
V.I.P