sie wie napisał(a): Dąbkowski nie jest politykiem, ale samorządowcem!
Samorzadowiec to polityk na szczeblu samorzadu

sie wie napisał(a):Rozumiem, że przeszkadza ci, że nie dopieprza swoim kolegom z rady oraz prezydentowi. Otóż właśnie o to chodzi! Dąbkowski nie jest politykiem, ale samorządowcem! Nie interesują go koterie polityczne tylko to jak pracować dla miasta. Ja osobiście tak właśnie to odbieram. Jeśli inni mają odmienne zdanie to trudno, ale ja będę głosował za jego kandydaturą na senatora.
Bruno napisał(a):sie wie napisał(a): Dąbkowski nie jest politykiem, ale samorządowcem!
Samorzadowiec to polityk na szczeblu samorzadu
Polityk jest osobą, która sprawuje władzę, dąży do jej zdobycia, bądź też w inny sposób uczestniczy w podejmowaniu decyzji politycznych.U-S napisał(a):Dr Giza rozłoży go na łopatki, porównaj poparcie w wyborach samorządowych obu kandydatów.
Dla mnie samorządowiec=polityk. Ja nie wiem, sie wie, jaka jest Twoja definicja samorządowca. Ale mnie na politologii tak uczyli.
sie wie napisał(a):Kurna wy ciągle o tym samym, a ja staram się powiedzieć, że Dąbek jeszcze nie jest politykiem choć definicje go tam plasują.
Bruno napisał(a):sie wie napisał(a):Kurna wy ciągle o tym samym, a ja staram się powiedzieć, że Dąbek jeszcze nie jest politykiem choć definicje go tam plasują.
Uczesniczy w zyciu politycznym, jest radnym - podejmuje decyzje w interesie spolecznym - wiec jest politykiem. Jesli nie potrafisz tego zrozumiec, polecam powrot do szkoly.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości