Kampania wyborcza ruszyła

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Kampania wyborcza ruszyła

Postprzez kacper » piątek, 17 sie 2007, 20:47

No i mamy początek kampanii w Kołobrzegu .
Poseł Hoc dziasiaj:
"– Nie podporządkujemy się unijnemu zakazowi połowu dorsza – oświadczył na spotkaniu z rybakami w Kołobrzegu poseł PiS Czesław Hoc – Gdyby rząd polski to zrobił i wypłacił odszkodowania, to byłoby to przyznanie się, że polski rybak równa się kłusownik.

Przypomnijmy, Komisja Europejska stwierdziła, że polscy rybacy przekroczyli limity połowu dorsza i wydała zakaz połowu ryb aż do końca roku. Rybacy zaprotestowali przeciwko takiej decyzji Unii. Jak poinformował poseł Hoc, zdanie rybaków podziela nowy minister gospodarki morskiej Marek Gróbarczyk. "

Ale jakoś za czasów Wiecheckiego tak bardzo nie walczył .
Jeszcze jeden fajny news z dzisiejszego MIASTA
"Karpiniuk już od pewnego czasu "robi" sobie bez nadmiernej fatygi popularność "podczepiając sie" pod prezydenta. A to , zapowie organizowany przez miasto występ Turnaua , a to otworzy INTERFOLK . Jego kontrkandydaci takich szans nie mają."

:lol: :lol: Biedni kontkandydaci :lol: :lol:
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » piątek, 17 sie 2007, 21:03

Sprawa rybołóstwa jest bardzo trudna, ciężko rozwikłać problemy Rybaków. Poseł Hoc przynajmniej się stara, a że tu nie można sobie zrobić ładnej fotki z usmieszkiem na ustach, więc Posła Karpiniuka tu nie uświadczysz. A jak go nie ma, uśmiechniętego, ściskającego rękę i posyłającego uśmiech do obiektywu, to trzeba wyśmiać temat.
Ciężkie rozmowy i wysłuchiwanie nieprzyjemnych zdań to jest feee dla Posła, jakże miło jest pojawić się, no choćby na pożegnaniu Pana dyrektora w Włościborzu, dzięki Posłowi wiemy, gdzie stał fotograf - bo tam posłał swój piękny uśmiech. I w każdym miejscu, gdzie kwiaty, tv ( lokalna- no ale zawsze ), i prasa, tam i POseł jest. Wszędzie, tylko nie na Wiejskiej. Tam są większe tuzy PO i przebić się ciężko? Rozumiem, to straszne.
Takie to plastikowe i sztuczne jak dla mnie. Cóż kolorowa prasa dobrze się sprzedaje.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez kacper » piątek, 17 sie 2007, 21:11

Nie twierdzę że sprawa rybołówstwa jest łatwa do roawiązania . Ale zakaz nie został wprowadzony dzis . Wiadomo o nim już od kilku miesiecy i poseł rządzącej partii zajął sie nią tak jakos przed wyborami .
Jeśli chodzi o dyr. Bernatowicza to poseł Hoc pamietał pojawić sie przed wyborami tak samorządowymi jak i poselskimi , ale juz na pozegnanie nie znalazł czasu . Za bardzo chyba posłuchał radnej Gizy.
Czekamy na występ w jedynie słusznym Radiu Maryja.
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » piątek, 17 sie 2007, 21:21

kacper napisał(a):Nie twierdzę że sprawa rybołówstwa jest łatwa do roawiązania . Ale zakaz nie został wprowadzony dzis . Wiadomo o nim już od kilku miesiecy i poseł rządzącej partii zajął sie nią tak jakos przed wyborami .
Jeśli chodzi o dyr. Bernatowicza to poseł Hoc pamietał pojawić sie przed wyborami tak samorządowymi jak i poselskimi , ale juz na pozegnanie nie znalazł czasu . Za bardzo chyba posłuchał radnej Gizy.

Sprawy rybołóstwa na mocy umowy koalicyjnej przeszły do gestii LPR, niestety to był błąd, który teraz trzeba naprawiać.
Z tego co wiem, to wizyty Posła Hoca w Włościborzu miały trochę inny charakter, i to też związany z rozwikłaniem problemów, a nie "szczerzeniu się" do obiektywu. Zresztą to był tylko przykład z mojej strony, www. kolobrzeg i www. powiat zawierają całą galerię Posła Karpiniuka. Szkoda, że w tym czasie nie był w Warszawie na ul. Wiejskiej i nie pracował jako poseł.
Dziwi mnie z jaką lekkością obrażacie RM i TV Trwam, i nie bronię tu nikogo jak i nie oceniam, ale Wy PO tak na każdym kroku podkreślacie wolność, demokrację i inne górnolotne hasła. A jednak ją ograniczacie, obrażacie wiele osób, depreconujecie ich wykształcenie, zainteresowania etc. To tak nieładnie trochę, prawda?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez kacper » piątek, 17 sie 2007, 21:30

Jeśli chodzi o Włościbórz - masz złe wiadomości .
"Rybołówstwo w gestii LPR" - zaraz się okaże że to Giertych był premierem. :lol:
Obrażanie RM i TV Trwam - stary posłuchaj na smogu lub youtobe wypowiedzi sympatyków tychże mediów a najlepiej puść taśmy z Rydzykiem .A potem przeczytaj co napisałeś.
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » piątek, 17 sie 2007, 21:47

kacper napisał(a):Jeśli chodzi o Włościbórz - masz złe wiadomości .
"Rybołówstwo w gestii LPR" - zaraz się okaże że to Giertych był premierem. :lol:
Obrażanie RM i TV Trwam - stary posłuchaj na smogu lub youtobe wypowiedzi sympatyków tychże mediów a najlepiej puść taśmy z Rydzykiem .A potem przeczytaj co napisałeś.

To co napisałem o RM i TV Trwam nie ma charakteru oceny, o to można się spierać i pewnie byśmy mieli wspólny pogląd.
Ja mówię o Waszej ocenie osób, które jednak o. Rydzyka słuchają i już z tej racji są przez Wasz środowisko wyjęte poza margines, odbieracie im prawo głosu i uczestnictwa w demokracji. Obrażacie, wyśmiewacie i etc.
Giertych był wicepremierem i dział gospodarki morskiej był w gestii tej partii, powtarzam bo chyba nie zrozumiałeś mojego poprzedniego postu.
Był zarządzany bardzo źle, i tu się chyba zgodzimy. I choć pozostało mało czasu, to Poseł Hoc robi co się da, spotyka się, rozmawia i negocjuje. To jest praca od podstaw, ciężka i niewdzięczna. Taka, która z moich obserwacji, jest zupełnie obca dla Pana Karpiniuka. Co potwierdza jego zaangażowanie w swoje obowiązki, pół tysiąca razy je sobie zlekceważył. Wybrał "plastikowe" posłowanie. I tyle.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez kacper » piątek, 17 sie 2007, 22:03

Jak zauważyłem Hoc interesował sie rybołówstwem w grudniu 2005 kiedy złożył zapytanie do ministra i do dzisiaj ciiiiiiiiiiiisza .
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez mimoza » piątek, 17 sie 2007, 22:30

byłem na koncertach interfolku i nie widziałem nawet pół posła - więc coś tam w pierwszym poście otwierającym nie bardzo zostało napisane... w debacie nie biorę udziału - bo jest bez sensu - wejdą Hoc i Karpiniuk - byle dostali dobre miejsce na liście... to pewne - mają stały wierny elektorat - nikt z Kołobrzegu nie jest im w stanie zagrozić...
mimoza
Rycerz forum

Postprzez boss » piątek, 17 sie 2007, 23:08

mimoza napisał(a):... w debacie nie biorę udziału - bo jest bez sensu
masz racje oglądaj folklor tak wyglada teraz nasza polityka
boss
Twardziel

Postprzez boss » piątek, 17 sie 2007, 23:09

rybakom trzeba pomóc niech dorsz kosztuje 50 zł /kg i po kłopocie
boss
Twardziel

Postprzez killer » piątek, 17 sie 2007, 23:26

Konsul napisał(a):
kacper napisał(a):Nie twierdzę że sprawa rybołówstwa jest łatwa do roawiązania . Ale zakaz nie został wprowadzony dzis . Wiadomo o nim już od kilku miesiecy i poseł rządzącej partii zajął sie nią tak jakos przed wyborami .

Sprawy rybołóstwa na mocy umowy koalicyjnej przeszły do gestii LPR, niestety to był błąd, który teraz trzeba naprawiać.
Z tego co wiem, to wizyty Posła Hoca w Włościborzu miały trochę inny charakter, i to też związany z rozwikłaniem problemów, a nie "szczerzeniu się" do obiektywu. Zresztą to był tylko przykład z mojej strony, www. kolobrzeg i www. powiat zawierają całą galerię Posła Karpiniuka. Szkoda, że w tym czasie nie był w Warszawie na ul. Wiejskiej i nie pracował jako poseł.
Dziwi mnie z jaką lekkością obrażacie RM i TV Trwam, i nie bronię tu nikogo jak i nie oceniam, ale Wy PO tak na każdym kroku podkreślacie wolność, demokrację i inne górnolotne hasła. A jednak ją ograniczacie, obrażacie wiele osób, depreconujecie ich wykształcenie, zainteresowania etc. To tak nieładnie trochę, prawda?

Ja wiele rozumiem ale to co piszesz :-) jednak jest dla mnie zbyt trudne...Co ma tu PO do rzeczy?Oglądasz TV Trwam albo Słuchasz Radio MAryja ze możesz tu dyskutować o obrażaniu katolickich mediów które z zasadami chrzescijaństwa maja tyle wspólnego co ja z Mercedesem S klasy? Polecam jako przerywnik w aucie stojącym w korku - zakres FM a na skali 100,00...Posłuchaj jadu i kłamstw-może przestaniesz sie dziwic :wink:
killer
Ważniak

Powrót do :: miasto kołobrzeg