Bajki rzecznika

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez qrczak » piątek, 2 lut 2007, 11:25

Ja myślę, że oświecony, postępowy pan rzecznik z tytułem "doktoranctwa" nie powinien nas za nic przepraszać. Powinien natomiast urządzić cykl wykładów na Hali Millenium na przykład. Wykłady te powinny być obowiązkowe dla wszystkich mieszkańców Kołobrzegu. Rzecznik nauczyłby nas chamów, prostaków i drobnomieszczan na czym polega literatura, oświeciłby nas w zakresie tolerancji.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Konsul » piątek, 2 lut 2007, 11:27

To fakt idzie w zaparte, nie uważa chyba Kołobrzeżan za percepcyjnie dojrzałych, którzy percepcyjnie zaanalizowali by świat "rogu jednorożca". I my, to my zboczuchy jesteśmy, każdy interpretuje jak chce, No to ja intepretuje to jednoznacznie: Smrud pedofilii, aż oddychać nie można. A teraz to ja zboczony jestem, bo widzę takie rzeczy, to prawda zaściankowi kołobrzeżanie tak to widzą. Bo teatrów u nas nie ma. i wysokiej kultury też nie. A .... cytat z bajek, przepraszam, bo ja zacofany jestem, to mi na wymioty zbiera.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Syriusz » piątek, 2 lut 2007, 11:49

A ile mnieszkańców liczy Dzierżowniow????

Skoro my dla niego to zaścianek :wink: :wink:
Syriusz
Mistrz klawiatury

Postprzez pan_od_muzyki » piątek, 2 lut 2007, 11:53

Według danych z 30 czerwca 20042, miasto miało 34 878 mieszkańców.

Wikipedia: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzier%C5%BConi%C3%B3w

I proponuje uzupelnic wpis o Dzierzoniowie w pkt 9 "Znane osoby zwiazane z Dzierzoniowem" o naszego wajdelote.
pan_od_muzyki
Dyskutant

Postprzez rysio » piątek, 2 lut 2007, 12:19

w/g mnie słusznym podejściem do literatury czy ogólnie tekstów wszelakich jest ten Gadamerowski hermeneutyczny, tzn taki, że każdy tekst nabiera znaczenia dopiero w odczuciach odbiorcy. Nawet jeśli panu jeszcze-rzecznikowi wydawało się gdy to pisał, że to niewinna pisanina, to nie ma to znaczenia, pamiętając jaki był odbiór tych tekstów przez wszystkich po kolei, którzy się z nimi zetknęli, a zatem dziennikarza, który całą aferę rozpętał, policjanta, który zawiadomił prokuraturę, prokuratury, redaktorów wszystkich największych mediów w Polsce, większości mieszkańców Kołobrzegu, rodziców, którzy zgodnie twierdzą, że tekstów tych swoim dzieciom czytać nie pozwoliliby...
Pan jeszcze-rzecznik zajmował się teorią literatury, zatem doskonale powinien wiedzieć kim był Hans-Georg Gadamer - m.in. badacz teorii interpretacji tekstów.
rysio
Terminator

Postprzez Mafi » piątek, 2 lut 2007, 12:37

Ciekawe gdzie tego pana teraz do pracy wezmą. Bo tam skąd przyszedł to chyba nie ma co wracać. No i zastanawia mnie jedna rzecz... taki wykształcony i co? Opuścił "wielki świat" po to, żeby pracować w takim ciemnogrodzie jako rzecznik?

Ciekawe czy nie było wobec niego w poprzedniej pracy żadnych podejrzeń itp. No bo chyba ma znajomych, ludzi, którym tą stronę z bajeczkami pokazywał. Nie sądzę, że tylko my w Kołobrzegu mieliśmy jakieś wątpliwości co do treści tej jego twórczości.
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Konsul » piątek, 2 lut 2007, 12:45

Do pracy??? Pan się nadaje, gdzie indziej raczej? Ale jak mówi Prezydent" bułeheheheh hhhaaaa hiiii" spoko jest.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez pan_od_muzyki » piątek, 2 lut 2007, 12:55

hmmm. cala kadra nauczycielska przeniosla sie do UM wiec proponuje pana rzecznika na przedszkolanke! zona chyba uczy juz w pewnym liceum wiec ... czemu nie. :lol:
pan_od_muzyki
Dyskutant

Postprzez Vin » piątek, 2 lut 2007, 14:05

pan_od_muzyki napisał(a):hmmm. cala kadra nauczycielska przeniosla sie do UM wiec proponuje pana rzecznika na przedszkolanke! zona chyba uczy juz w pewnym liceum wiec ... czemu nie. :lol:

haaalllooooo no tylko nie na przedszkolanke z taka ulanska fantazja
Vin
Uzależniony

Postprzez pifpaf » piątek, 2 lut 2007, 14:22

Konsul napisał(a):Do pracy??? Pan się nadaje, gdzie indziej raczej? Ale jak mówi Prezydent" bułeheheheh hhhaaaa hiiii" spoko jest.

Konsul fakt uśmiech prezydenta Gromka w Faktach TVN był zniewalający, a przecież same bajki po konsultacji z polonistką niegroźne - oj Panie Prezydencie :D
pifpaf
Dyskutant

Postprzez Vin » piątek, 2 lut 2007, 14:35

tak
teraz dziewczynki nie marza o ksieciu na bialym koniu
teraz marza o jednorozcu ktory przychodzi w nocy dotyka je i całuje w piersi...
w sumie nic groznego... czasami naprawde lepiej przemilczec, byc niedostepnym itp ...
Vin
Uzależniony

Postprzez pifpaf » piątek, 2 lut 2007, 14:39

Vin napisał(a):tak
teraz dziewczynki nie marza o ksieciu na bialym koniu
teraz marza o jednorozcu ktory przychodzi w nocy dotyka je i całuje w piersi...
w sumie nic groznego... czasami naprawde lepiej przemilczec, byc niedostepnym itp ...

Vin - błeeeeeeeeeeee, jednorożec i bita śmietana i małe dziewczynki i ... ja wolę księcia na białym rumaku :)
pifpaf
Dyskutant

Postprzez Konsul » piątek, 2 lut 2007, 14:39

i tylko ciemnogrodzkie zboczuchy, z zaściankowego miasteczka są przewrażliwione... słoma z butów chamy my jedne.... i my kólturare wyzsrzą hcemy.... teraz to zapomnijta o tym, nietolerancyjne kołobrzeżanie...
Konsul
Gwiazdor

Postprzez j0shu4 » piątek, 2 lut 2007, 14:50

temat jak sadze wyczerpany
207 postow to chyba rekord w 2 dni
zaczyna roic sie od offtopow wiec zamykam
j0shu4
Moderator

Postprzez EmDeKa » piątek, 2 lut 2007, 14:53

EmDeKa

Poprzednia strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg