86.400,00 zł

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Konsul » poniedziałek, 29 sty 2007, 13:45

Flo napisał(a):
Konsul napisał(a):No to w tym przypadku od PO akurat.
Czy niektórzy z Pis jakiś problem mają???
Flo, inteligentny jesteś przecież, to skąd takie wnioski?

a kto jest u wladzy i uskutecznie tanie panstwo? "Uskutecznie bezskutecznie"

A wciąz o Kołobrzegu jest mowa. Z jakiej partii stratował obecny Prezydent, co mówił przed wyborami???? Tego się trzymajmy drogi Flo, nie uciekaj z tematem gdzieś indziej.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez cushu » poniedziałek, 29 sty 2007, 13:53

Konsul napisał(a):No nie mów, 21.000,00 tys. rocznie podwyżki. Gardzisz tym Cushu, no to chcałbym zarabiać ile Ty dostajesz.

Jak ty nie gardzisz, to czym sie podniecasz? Z zazdrosci?
Sorry, ale na dzien dzisiejszy zwisa mi i powiewa 21,000 rocznie, za to, ze srednio co 15 minut ktos bedzie sie mnie czepial, wynajdowal najbardziej absurdalne sprawy z przeszlosci, jak choćby, czemu moja żona sprzedaje w szkolnym sklepiku. 21,000 za mniejsza polowe sliniacego sie z nienawisci do ciebie miasta, gotowa skoczyc do gardla przy najmniejszym potknieciu? Sorry, wole w spokoju popijac zimne piwo w osrodku poznajac ludzi, ktorzy byc moze za 4 lata stana sie moimi przyjaciolmi, a nie wrogami.
cushu
Terminator

Postprzez pan_od_muzyki » poniedziałek, 29 sty 2007, 13:54

Koncepcja taniego państwa, ale drogiego przywódcy.

Co tu dużo mówić. Mnie to boli. Skandal po prostu. Jako pierwszy ruch, bo wyborach podnosić sobie pensję - to jak powiedzieć - dzieki moi kochani wyborcy za trafny wybor, a teraz k... ja! :glupek:

Ale nas już coraz mniej dziwi. Wszystko przejdzie. :szok:
pan_od_muzyki
Dyskutant

Postprzez pifpaf » poniedziałek, 29 sty 2007, 13:55

Konsul tak to już jest, że jeszcze przed chwilą p. Bieńkowski był beeeeee, a jak nowy prezydent daje sobie taką podwyżkę niczym nieuzasadnioną, zabiera pieniądze z masowej imprezy, żona prowadzi (ła) sklepik na terenie szkoły, w której p. Gromek był dyrektorem to jest wszystko OK i trzeba winnych szukać gdzie indziej, np. tak jak Flo nagle patrzy na sytuację kraju, gdy my piszemy o Kołobrzegu :lol:
Flo nie ładnie trochę obiektywizmu, przecież ty go masz :wink:
pifpaf
Dyskutant

Postprzez Semerchet » poniedziałek, 29 sty 2007, 16:32

A może ktoś pofatyguje się dodać jeszcze zarobki jednego więcej zastępcy Prezydenta, jakiegoś radnego marketingowca, informatyka i zarobki osób niebawem zatrudnionych w nowo powstającym tworze tzw. do spraw kultury. Myślę , że te 86.400 należy pomnożyć co najmniej przez 5. :evil:
Semerchet
Ważniak

Postprzez Mist » poniedziałek, 29 sty 2007, 18:24

Cyfry są prawdziwe, ale kontekst w jakim padają zakrawa mi na tanią demagogię.
Słoma z butów wychodzi co niektórym początkującym mniej lub bardziej "politykom" z naszego pięknego skądinąd miasta..

imho
Mist
Dyskutant

Re: 86.400,00 zł

Postprzez stefan » poniedziałek, 29 sty 2007, 20:39

Konsul napisał(a):A tak w amoku szukania oszczędności przez obecnego Prezydenta, pozwolę sobie na pokazanie, ile wyniesie, nas podatników, mała podwyżka uposażenia właśnie prezydenta.
Skoro, tniemy wszystko, każdą złotówkę oglądamy dwa razy, i dbamy o publiczne pieniądze... itd. itd. to jak się wpisuje w to wszystko ta sumka. Całkiem niemała, prawda?
( kwota ta jest stała, prz założeniu, że nie będzie zwiększana- uwaga, założenie może być baaardzo zmienne :) )

. :evil:
powiem wprost ;jesteście tacy obłudni ( z konsulem na czele)że rzygać sie chce
który z was by nie chciał zarabiać jak najwięcej ,który z was by odmówił podwyżki ,cyniczni i obłudni ...eh
stefan
Bywalec

Postprzez Messenger » wtorek, 30 sty 2007, 15:13

Jakbys nie pamietał to pensję ustala RM a nie Prezydent. Ale może wyższa pensja to odparcie pokusy potencjalnych przewałów, takich o jakich słychać np w związku z delegacjami. Wole prezydenta który więcej zarabia, niż takiego który wali na boku...
Messenger
Ważniak

Postprzez Demurrer » wtorek, 30 sty 2007, 15:16

Messenger napisał(a): wali na boku...

Jak to się robi? :lol:
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Messenger » wtorek, 30 sty 2007, 15:17

Semerchet napisał(a):A może ktoś pofatyguje się dodać jeszcze zarobki jednego więcej zastępcy Prezydenta, jakiegoś radnego marketingowca, informatyka i zarobki osób niebawem zatrudnionych w nowo powstającym tworze tzw. do spraw kultury. Myślę , że te 86.400 należy pomnożyć co najmniej przez 5. :evil:

Jakby podzielić finanse przyznane na jednostkę stowrzoną dla informatyka, trzeba by było pomnozyć x20, a przypominam, że sam zarabiałeś więcej niż obecny wiceprezydent, ale porzycać błotem zawsze można...
Messenger
Ważniak

Postprzez Messenger » wtorek, 30 sty 2007, 15:18

jeszcze nie wiemy :wink: ale sprawdzimy 8)
Messenger
Ważniak

Poprzednia strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg