Szok spowodowany dzialaniem ... tzn. brakiem dzialania

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Szok spowodowany dzialaniem ... tzn. brakiem dzialania

Postprzez Pigul » piątek, 10 sie 2007, 14:20

Do moderatora: jeśli temat powinien trafić do innego działu to proszę o jego przesuniecie.

Ostrzeżenie przed korzystaniem z usług firmy DHL

Moje dane osobowe: Tomasz Kolasa
link do traceru paczki: http://webapps.dhl.com.pl/app/tnt/statu ... 0284853310 (najprawdopodobniej został juz usuniety)
zrzut ekranu do traceru:

Dnia 27.lipca 2007 r. dokonałem zakupu w serwisie internetowym bron.pl, natomiast 31.lipca 2007 r. otrzymałem email z linkiem do śledzenia traceru paczki. Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że paczka została doręczona do mnie dnia 02. sierpnia 2007 r. Natychmiast zadzwoniłem do firmy DHL w celu wyjaśnienia tej sprawy. Pani, która odebrała telefon infolinii poinformowała mnie, że paczka została doręczona (tak wynika z pisma przewozowego), jednak przyjęła ode mnie zgłoszenie interwencji (odpowiedź miałem otrzymać po 2 godzinach). Po dwóch dniach zadzwoniłem do firmy z prośbą o wyjaśnienie sprawy. Usłyszałem, że kurier dwukrotnie awizował paczkę nie pozostawiając żadnego awiza (dostarczenia dokonywał do godz. 12:00). Nie wykonał natomiast telefonu do odbiorcy celem umówienia się na godzinę i miejsce odebrania paczki. Poprosiłem więc Panią, która odebrała telefon infolinii, by podała mi nr telefonu do kuriera, z którym umówiłem się na doręczenie paczki do miejsca pracy, tłumacząc, że każdy pracujący Polak do 15 jest w pracy. Następnego dnia, gdy kurier znowu się nie pojawił z przesyłka zadzwoniłem do niego, prosząc o wyjaśnienie, czemu nie doręczył paczki w umówione miejsce. Usłyszałem, że teraz jak chcę paczkę to muszę pojechać sobie do Koszalina i sam odebrać. Po takiej informacji zadzwoniłem do Firmy DHL z prośbą o wyjaśnienie tej sytuacji i tego, co usłyszałem. Pani poprosiła mnie o nr telefonu do kuriera i pozostanie na linii. Po 3 minutach poinformowała mnie, że muszę być w domu bym mógł odebrać paczkę, bo kurier doręczy ją do domu, ale nie do miejsca pracy, albo mam wysłać fax ze zmianą adresu doręczenia. I w tym miejscu osłupiałem 3 raz podczas tych kilku połączeń z firmą DHL. Firma DHL zamiast przeprosić za to, że nie potrafi doręczyć paczki przez 2 tygodnie, która miała trafić w ciągu 2 dni roboczych, to jeszcze każą ponosić mi kolejne koszta bym mógł tę paczkę otrzymać. Kurier tłumaczy się, że dzwonił do mnie, ale odebrała jakaś kobieta z południa Polski (nr telefony w DHL zgadza się, gdyż był sprawdzany po pierwszej mojej interwencji, a tym bardziej, że kontaktowałem się osobiście z kurierem), a awiza nie zostawił, ponieważ nikt w klatce budynku, w którym mieszkam nie chciał odebrać sygnału domofonu (to też powinno dać do myślenia, że być może coś z domofonem jest nie tak). Po tej całej sytuacji postanowiłem szukać pomocy w Firmie Broń.pl – podczas rozmowy telefonicznej usłyszałem, że skontaktują się z DHL i postarają się natychmiast rozwiązać problem, a w sytuacji, gdy będzie to nie możliwe wyślą innym dostawcą paczkę, a roszczenia będą kierować do Firmy DHL.
Otrzymałem informację od Firmy Kolter bron.pl ze przesyłka zostanie wysłana dnia 10.08.2007 r. na wskazany przez firme Kolter adres (nowy adres doręczenia przefaksowany do firmy DHL). Dnia 10.08.2007 znowu musiałem wykonać telefon do firmy DHL, gdzie usłyszałem, że nie doręcza przesyłki, gdyż była ona trzykrotnie awizowana (na pytanie moje, co nazywa się awizem, gdyż żaden dokument awiza nie został zostawiony z powodu niemożności wejścia na klatkę, w której znajduje się skrzynka pocztowa, usłyszałem, że oni w systemie maja 3 razy awizowaną przesyłkę łącznie z awizem dnia 2.08.2007, gdzie wg traceru przesyłki ową paczkę już odebrałem i przesyłki nie doręczą). Po raz kolejny zadzwoniłem do firmy Kolter i otrzymałem zapewnienie, że paczka (nowa) zostanie doręczona do mnie za pomocą Poczty Polskiej.
Drodzy Państwo, chciałbym Państwa ostrzec przed usługami Firmy DHL. Jeśli gdziekolwiek dokonując zakupy, będziecie mieli Państwo do wyboru dostawę towaru poprzez Firmę DHL, dokonajcie innego wyboru. Szkoda Waszych pieniędzy.
Pigul
Twardziel

Gadu-Gadu: 0

Postprzez abebe » piątek, 10 sie 2007, 14:28

To się Tomik miałes. pozdro
ja z usług tej firmy nie skorzystam. słowo :)
abebe
V.I.P

Postprzez Pigul » piątek, 10 sie 2007, 14:29

Adam sprawe skieruje do sadu poniewaz paczka miala byc prezentem, dlatego wybralem opcje kurierska, stracilem mase kasy na telefony i nerwow. Nikomu nie zycze takiej jazdy.
Pigul
Twardziel

Postprzez Grolsch » piątek, 10 sie 2007, 15:13

Chamsto i co takim zrobić ?? Sąd można spróbować czemu nie..
Grolsch
Twardziel

Postprzez VOLT » piątek, 10 sie 2007, 15:15

VOLT
Bywalec

Postprzez redlovebloodgirl » piątek, 10 sie 2007, 15:23

redlovebloodgirl
Mieszka tu

Postprzez Pigul » piątek, 10 sie 2007, 16:49

no i sa efektu - po interwencji osob zwiazanych z rzecznikiem praw konsumenckich dzis przesylka zostala dostarczona dokladnie 30 minut temu z przeprosinami od firmy DHL. nawet nie musialem placic kosztow przesylki. ale co z nerwami? co ze spoznionym prezentem? co z kosztami telefonicznymi? i wreszcie co z ludzka zyczliwoscia?
Pigul
Twardziel

Postprzez cushu » piątek, 10 sie 2007, 17:00

Nie przypominam sobie żeby którakolwiek firma kurierska dostarczyła mi przesyłkę na czas :lol: Ale ogólnie telefony skutkowały i opóźnienia nie przekraczały trzech dni. Dlatego ja nie polecam żadnej :wink:
Ostatnio zaskoczyła mnie poczta polska, nie dość że taniej od innych to dostarczyła mi przesyłkę bodajże na drugi dzień.
cushu
Terminator

Postprzez FiDo » piątek, 10 sie 2007, 17:04

ja rowniez zamawialem ostatnio kilka rzeczy przez poczte polska. jednego dnia wysylka, drugiego odbior. zadnych problemow. kiedys pamietam tak dobrze nie bylo. z DHL`a jeszcze nie korzystalem, a zanim to zrobie powaznie sie nad tym zastanowie
FiDo
Arcymistrz

Postprzez j0shu4 » piątek, 10 sie 2007, 17:07

poczta co prawda nie dowozi do domu bo za ciezko ale zostawia awizo a to plus
co do np. GLS uczucia mam mieszane , dwa dni temu tez msuialem poscigac kuriera ktory 2 razy nie zostawil awizo mimo ze upieral sie przy swoim
j0shu4
Moderator

Postprzez Sato » piątek, 10 sie 2007, 18:08

Pigul mial po prostu pecha.... wspolczuje, bo nie na takich [beeeep] czlowiek powinien "marnowac" zycie...

ja do tej pory korzystalem z uslug wielu kurierow, DHL, UPS, MASTERLINK, STOLICA, zawiam w ten sposób towary od lat... czesci komputerowe, elektronike, sprzet agd, chemie i czesci do samochodu np. opony... towar o wartosciach od kilkudziesieciu zlotych do około 20tysi..
i jeszcze nigdy nie mialem problemow z dostawa czy kierowca z dostawy.. zawsze szybka dostawa, pelna kulturka, dzwonia do mnie umawaiaja sie na dogodne miejsce i czas dostawy...

zatem nie zrazajcie sie do kurierow przez jednego lewusa co to nie potrafi paczki dostarczyc, bo i tak pozostaja naszybsza forma doreczenia towaru...

a w razie co to nalezy walczyc o swoje, jak Pigul, jak Tommy Lee Jones w sciganym :wink: .
Sato
Dyskutant

Postprzez cushu » piątek, 10 sie 2007, 18:30

cushu
Terminator

Następna strona

Powrót do :: hydepark