gdzie można posiedzieć bez wdychania dymu?

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez Nash Johnson » niedziela, 5 mar 2006, 11:05

Rysio, prawda jest taka, że nawet ci niepalący ludzie, którzy chodzą do pub'ów zdają sobie sprawę z tego, że bedą zmuszeni wdychac dym papierosowy, i po prostu sie z tym godzą! Ty jesteś jedna z tych niepalących, też powinieneś się z tym pogodzić albo zostać w domu, bo wielkiej rewolucji tutaj nie rpzeprowadzisz! Jak na razie w każdym Pub'ie czuć zapach piwa i papierosów, a jeśli Tobie to aż tak bardzo nie odpowiada bo czujesz sie poszkodowany, że przez kogoś musisz się truć to po prostu tam nie chodź! To chyba najprostsze rozwiązanie, nikt Ciebie przecież nie zmusza... ;/
Nash Johnson
Ważniak

Postprzez ewe » niedziela, 5 mar 2006, 11:17

To prawda dyskoteka w "Solnym" była kiedys najlepsza ,super atmosfera ,odpowiednie oświetlenie ,jakoś wystarczał jeden ochroniarz ,pełna kultura ,brak jakiś zadym , można było sobie wyjść do holu - kawiarni i spokojnie porozmawiać i jakoś było stać wielu na nią .
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » niedziela, 5 mar 2006, 11:19

a dymu z papierosa nie było czuć choć nie wiem czy to klima czy tylko dobra wentylacja .
ewe
Gwiazdor

Postprzez rysio » niedziela, 5 mar 2006, 14:11

Nash Johnson napisał(a):Rysio, prawda jest taka, że nawet ci niepalący ludzie, którzy chodzą do pub'ów zdają sobie sprawę z tego, że bedą zmuszeni wdychac dym papierosowy, i po prostu sie z tym godzą! Ty jesteś jedna z tych niepalących, też powinieneś się z tym pogodzić albo zostać w domu, bo wielkiej rewolucji tutaj nie rpzeprowadzisz! Jak na razie w każdym Pub'ie czuć zapach piwa i papierosów, a jeśli Tobie to aż tak bardzo nie odpowiada bo czujesz sie poszkodowany, że przez kogoś musisz się truć to po prostu tam nie chodź! To chyba najprostsze rozwiązanie, nikt Ciebie przecież nie zmusza... ;/

a dlaczego palacz ma mieć przyjemność z chodzenia do pubów a ja nie? to jest dyskryminacja - najpierw palenie w miejscach publicznych, co już jest zamachem na moje zdrowie, a potem jeszcze chcesz mnie wygonić z łona społeczeństwa skazując na bytowanie jedynie w domu i bez kontaktu z kulturą, ludźmi? czy to nie straszne jaka próżność wśród palaczy panuje, że myślą, że im się wszystko należy?
co do rewolucji, to nie chcę jej sam przeprowadzić, nie mam do tego środków ani władzy, ale na szczęście idzie nowe i będziecie się musieli przestawić już niedługo, ku mojej uciesze!
;)
rysio
Terminator

Postprzez Nash Johnson » niedziela, 5 mar 2006, 14:25

Rysio! Na co ten patos? Czemu Ty ciągle podkreślasz , że czegoś nie możesz, "zamach na Twoje zdrowie" ?? :lol: Skoro już to, iż jesteś niepalący postrzegasz w kategoriach powinności izolacji od społeczeństwa to się odizoluj bo sprawiasz wrażenie "nieprzystosowanego"! Nie wiem po czym wnosisz, że jestem palaczem skoro ani razu o tym nie mówiłem.

Nie znasz chyba definicji slowa dyskryminacja, nikt przecież nie zmusza cie do chodzenia czy niechdozenia do pub'ów! Pub = dym! dla Ciebie wdychanie dymu nie jest przyjemnością , więc siedzenie w Pubie pewnie też, skoro nie potrafisz się dostosować, to czekaj sobie an to "nowe"! Powodzenia!
Nash Johnson
Ważniak

Postprzez Demurrer » niedziela, 5 mar 2006, 15:29

Rysio ma rację w 100%.

Niestety, ale z palaczami ciężko dyskutować. Żadnych argumentów nie przyjmują. Nałóg to jednak wielkie i silne przekleństwo, bo zanieczyszcza również umysł.
Dlatego po prostu, idąc za przykładem cywilizowanego świata, ktoś kiedyś w Polsce powinien się odważyć zakazać palenia wszędzie. I tyle. Tu nie ma o czym dyskutować. Ewentualnie niech się trują w domach.

Co do pojęcia dyskryminacji , to pierwsza z brzegu definicja wskazuje, że to Ty Nash nie rozumiesz tego pojęcia.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dyskrymina ... 82eczna%29
„(łac. discriminatio = 'rozróżnianie') - upośledzenie lub prześladowanie jednostki bądź grupy społecznej, na przykład ze względu na jej pochodzenie etniczne, orientację seksualną, przynależność klasową, narodową, rasową bądź wyznaniową albo na płeć lub wiek. Chodzi o ogół działań zarówno świadomych, jak i nieuświadomionych, zmierzających do pozbawienia dyskryminowanych osób praw i korzyści przysługujących wszystkim ludziom.”

Jeśli więc ze względu na opanowanie miejsc powszechnie dostępnych przez dym i smród papierosów oraz zagrożenie wynikające z biernego palenia, następuje wykluczenie jednostek nie palących z możliwości przebywanie w tych miejscach, to wówczas jednostki te są dyskryminowane. Odbiera im się bowiem prawo spędzania czasu w sposób w jaki lubią i jaki jest powszechnie dostępny. Prawo to tracą tylko dlatego, że są niepalący.

Sam wiem po sobie, że niejednokrotnie rezygnowałem z wyjścia na piwo do pubu ze względu na perspektywę smrodu, jaki przyniosę do domu. Kilka godzin w pubie i do prania wszystko od jeansów po bluzę plus kurtka na długie wietrzenia na balkon, która i tam cuchnąc będzie kilka dni. Masakra.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez j0shu4 » niedziela, 5 mar 2006, 16:49

nie robcie polowania na czarownice
jestem palacy , kiedy trafiam do miejsca w ktorym nikt nie pali powstrzymuje sie i nie mam z tym zadnego problemu
bylem dzisiaj w kawiarni na gorze w hosso jakos nie zauwazylem zeby ktos palil bylo ok
nigdy nie pale w restauracjach , palenie przy jedzeniu jest bez sensu - rownie dobrze mozna isc do fastfoodu bo i tak nie bedzie smakowac
Demurrer - wolnosc wyboru to podstawa, ty wybierasz zostanie w domu ja wybieram pub
i nie wciskaj mi ze mam zatruty umysl wrecz przeciwnie zaczynam podejrzewac ze ktos ci podmienil krople do nosa na cos innego

"Niestety, ale z palaczami ciężko dyskutować. Żadnych argumentów nie przyjmują. Nałóg to jednak wielkie i silne przekleństwo, bo zanieczyszcza również umysł.
Dlatego po prostu, idąc za przykładem cywilizowanego świata, ktoś kiedyś w Polsce powinien się odważyć zakazać palenia wszędzie. I tyle. Tu nie ma o czym dyskutować. Ewentualnie niech się trują w domach."
a jadasz czasem hamburgery ? przeciez sa tez trujace
proponuje zebys ewentuaslnie hamburgera spozywal w domowej toalecie
inni nie beda na to patrzec
PALE WSROD PALACYCH
NIEPALE WSROD NIEPALACYCH
niedociera to zaloz sobie manife i zrob strone w eu.pl o tym
polecam tez blogi - tam cierpienia mlodego werthera mozna uprawiac do woli
dociera?
j0shu4
Moderator

Postprzez Demurrer » niedziela, 5 mar 2006, 18:16

Kod: Zaznacz cały
bylem dzisiaj w kawiarni na gorze w hosso jakos nie zauwazylem zeby ktos palil bylo ok

Brawo.
nigdy nie pale w restauracjach , palenie przy jedzeniu jest bez sensu - rownie dobrze mozna isc do fastfoodu bo i tak nie bedzie smakowac

Brawo.
Demurrer - wolnosc wyboru to podstawa, ty wybierasz zostanie w domu ja wybieram pub

Niestety nie rozumiesz. Przez to, że Ty palisz, ja nie moge iść do tego pubu.
a jadasz czasem hamburgery ? przeciez sa tez trujace

Pudło. Jedząc hamburgery szkodzę tylko sobie. Wiesz co to bierne palenie? Tym bardziej, że mówiłem nie tyle o szkodliwości palenia, co o smordzie.
niedociera to zaloz sobie manife i zrob strone w eu.pl o tym
polecam tez blogi - tam cierpienia mlodego werthera mozna uprawiac do woli
dociera?

Jesteś złośliwy i agresywny. Zupełnie nie wiem po co.

Wiele krajów UE zakazało palenia w biurach, restauracjach, pubach, itp. Praktyczne wszędzie. Ciągle ilość tych państw się rozszerza. Do Polski też to trafi. Prędzej czy później. Może stąd ta agresja? Ale to naprawdę nie moja wina.

Mam więc nadzieję, że w XXI wieku smród nie będzie symbolem spędzania wolnego czasu.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez padalec » niedziela, 5 mar 2006, 18:32

Demurrer napisał(a):Mam więc nadzieję, że w XXI wieku smród nie będzie symbolem spędzania wolnego czasu.

Jak będziesz częściej zmieniał skarpetki, to nie będzie.
padalec
Dyskutant

Postprzez Demurrer » niedziela, 5 mar 2006, 18:36

padalec napisał(a):
Demurrer napisał(a):Mam więc nadzieję, że w XXI wieku smród nie będzie symbolem spędzania wolnego czasu.

Jak będziesz częściej zmieniał skarpetki, to nie będzie.

Muszę to poważnie przemyśleć.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Vin » niedziela, 5 mar 2006, 18:50

Możemy iść na ryby.
Zamiast fajki - wędka . [smilie=icecream.gif]
Vin
Uzależniony

Postprzez rysio » niedziela, 5 mar 2006, 19:14

demurrer rozwalasz ich argumenty big time!
niestety masz racje z tym ze oni poniewaz maja skazone umysly, zadnych argumentow nie przyjma, cale szczescie (nasze!!) ze nowe jednak rzeczywiscie nadchodzi!
rysio
Terminator

Postprzez Demurrer » niedziela, 5 mar 2006, 19:21

rysio napisał(a):
niestety masz racje z tym ze oni poniewaz maja skazone umysly, zadnych argumentow nie przyjma,

Mówiąc o zanieczyszczonym umyśle przez nałóg, chodziło mi tylko o to, że trudno rozmawiać o nałogu z osobami będącymi we władaniu tego nałogu.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Nuba » niedziela, 5 mar 2006, 19:33

Vincenta napisał(a):Możemy iść na ryby.
Zamiast fajki - wędka . [smilie=icecream.gif]

i to jest najzdrowsze :P zamiast palić i szlajać się po knajpach proponuje chodzić na ryby :) samo zdrowie - czyste powietrze, relax, a piwko też można wypić :wink:
Nuba
Rozgrzewa się

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark