Jeździcie konno?

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez atram » poniedziałek, 2 paź 2006, 20:00

no name napisał(a):Chętnie bym jeździł, tylko gdzie ? Jest jakaś szkółka ?

Jest kilka: w Budzistowie,Zieleniewie i w samym Kołobrzegu na Bałtyckiej.
atram
Coś tam napisał

Postprzez scotsman » poniedziałek, 2 paź 2006, 20:02

tez bym z checia pojezdzil...moze kiedys sie uda
scotsman

Postprzez pleasure » czwartek, 19 paź 2006, 19:58

Jeśli chodzi o szkółki i wogóle możliwość wkupienia jazdy konno, to w Kołobrzegu i okolicach jest całkiem spory wybór:
1.Dodge City i KJ Błysk Zieleniewo - możliwość jazdy w stylu western (polecam) lub klasycznie (w obu stylach można jeździć sportowo) jeśli chodzi o western spore osiągnięcia (Mistrzostwo Polski PLWiR w konkurencji superhorse), organizują zawody wysokiej rangi; posiadają krytą ujeżdżalnię,
2. Budzistowo - jazdy klasyczna, hipoterapia, w wakacje organizują pokaz arabów z Janowa, z tego co słyszałam mają w stajni 2 konie Fryzyjskie; posiadają krytą ujeżdżalnię,
3. Dźwirzyno - jazda klasycznie (polecam szczególnie tereny),
4. Bałtyk Kołobrzeg - jazda klasyczna (za wiele nie wiem o tej stajni, nigdy nie byłam),
5. Erania Malechowo - jazda klasyczna, fajne tereny, piękna stajnia, organizują zawody wyższej rangi (ciekawe czy w tym roku też zorganizują hubertusa?); posiadają krytą ujeżdżalnię,
6. Korzystno - jazda klasyczna,
7. Grzybowo - jazda klasyczna, hala w budowie, ładne tereny.

To są te stajnie które w pewnym stopniu znam, widziałam lub jeździłam lub po prostu mam wyrobioną opinię na ich temat, ale jest jeszcze na pewno kilka ośrodków mi nie znanych, gdzie prowadzona jest jazda konno np. gdzieś w Ustroniu Morskim.

Ostatnio słyszałam cos o świerzej stajni jakoś między Siemyślem, a Niemierzem, ponoć jakaś bardzo ładna... chyba trzeba będzie to sprawdzić.

Tak więc zachęcam jeszcze raz chociaż do zrobienia tego pierwszego samodzielnego kroku stępem w siodle :D
pleasure
Nowicjusz

Poprzednia strona

Powrót do :: hydepark