Komunikacyjny horror

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Re: Komunikacyjny horror

Postprzez loisslane » czwartek, 31 lip 2008, 09:25

HorHe napisał(a):Jakby ktoś pomyślał, to na grzybowskiej na przejzdzie mogliby na wakacje postawić jakiegos drożnika i zlikwidować STOP. To załatwiłoby temat korków na ulicy grzybowskiej, które zaczynają się juz OD BUDOWLANKI, a kończą czasem przy POCZCIE W GRZYBOWIE :!:

I szlaban zamiast stopu przy wjeździe do miasta od Podczela, światła na skrzyżowaniu Bałtyckiej z Solną, jakiś kilkupiętrowy parking w mieście, żeby zaparkować zamiast blokować samochodami pobocze, a najwazniejsze - uświadomić lprzyjezdnym, że Kołobrzeg to nie Poznań czy Warszawa i ma ograniczoną powierzchnię, więc z okolicy molo do portu można pójść pieszo zamiast pchać się autem.
loisslane

Postprzez HorHe » sobota, 16 sie 2008, 15:58

HorHe napisał(a):Jakby ktoś pomyślał, to na grzybowskiej na przejzdzie mogliby na wakacje postawić jakiegos drożnika i zlikwidować STOP. To załatwiłoby temat korków na ulicy grzybowskiej, które zaczynają się juz OD BUDOWLANKI, a kończą czasem przy POCZCIE W GRZYBOWIE :!:

Chciałbym pogratulować osobie, która zdecydowała przenieść ograniczenie do 40km/h spod osiedla bałtyk już pod samą tablice grzybowo. Brawo stary. Rozwiązałeś sprawe korków ;/
teraz to już nawet rowerem bede musiał zwalniać

ps. Na czerwono zaznaczono trase dzisiejszego korka.

Obrazek

I pytanie - kto odpowiada u nas za takie decyzje? komu mam wysłać list z gratulacjami? 8)
HorHe
Dyskutant

Postprzez cushu » sobota, 16 sie 2008, 17:46

Do Grzybowa najlepiej przez Stary Borek.. jeszcze korka nie uświadczyłem.
cushu
Terminator

Postprzez HorHe » sobota, 16 sie 2008, 18:26

cushu napisał(a):Do Grzybowa najlepiej przez Stary Borek.. jeszcze korka nie uświadczyłem.

No tak. Ale czemu trzeba jezdzic przez stary borek, skoro ten problem dałoby sie rozwiązać, a oni go tylko pogłębili.
HorHe
Dyskutant

Postprzez Budyn » sobota, 16 sie 2008, 19:07

miejscowi wiedza ktoredy smigac aby ominac korki, a co do 40 to przegina bynajmniej wiem po co go przeniesli a po to aby panowie z fotopstrykiem mogli wiecej fotek narobic ;) jak nie wiadomo o co chodzi chodzi o kase ;)
Budyn
V.I.P

Postprzez cushu » niedziela, 17 sie 2008, 14:01

A jak mogą narobić fotek, skoro w korku 40 to marzenie nieosiągalne :lol:
A tak serio, to mogę się mylić, ale nie znajduje podstaw dlaczego 10km mniej powoduje korki..
cushu
Terminator

Postprzez HorHe » wtorek, 19 sie 2008, 16:11

cushu napisał(a):A jak mogą narobić fotek, skoro w korku 40 to marzenie nieosiągalne :lol:
A tak serio, to mogę się mylić, ale nie znajduje podstaw dlaczego 10km mniej powoduje korki..

Ja nie napisałem, że 10 km mniej spowodowało korek. Ten korek jest co sezon, od paru lat. Ale owe 10 km mniej na pewno nie poprawia sytuacji :wink:
Ktoś powinien zapobiegać temu, a nie dorzucać ograniczenia na terenie niezabudowanym...
HorHe
Dyskutant

Postprzez Oscar » środa, 20 sie 2008, 13:31

Proponuję problem rozwiązać, jak w Pekinie. W 2009 roku do Kołobrzegu niech przyjeżdżają wyłącznie pojazdy, które na tablicach rejestracyjnych mają ostatnią cyfrę parzystą np. 2, 4,6... A w 2010 roku posiadacze tablic rejestracyjnych z ostatnią cyfrą nieparzystą np. 1,3,5,7. :lol:
Oscar
Dyskutant

Poprzednia strona

Powrót do :: hydepark