!!!ssx3 napisał(a):super jestesmy postrzegani .Ja pracuje w irlandi i jestem bardzo zadowolony irlandia zapewnia mi to co polska nie mogla .Czyli pieniodze ,szkolenia ,kursy , nauka jezyka , a przedewszystkim normalne traktowanie pracownikow nie tak jak w polsce . Tu w irlandi kierownik jest dla ludzi , pracownikow , dzieki nam on ma prace a w polsce wiedomo jak jest krzywo spojrzysz burkniesz cos i lecisz ..
rysio napisał(a):jezdeź zadowolony i muwisz że jesteśmy dobrze postrzegani... i że irlandia zapewnia ci to czego polska nie mogła... a cóż to takiego jest? pieniodze tylko czy też może cos więcej?a przyjaciół masz tam? czy może tylko jesteś na zesłaniu i wracasz z wypchanym portfelem?a jak tam spojrzysz krzywo na kierownika i powiesz mu, że masz w dupie jego zarządzenia to będzie się do ciebie dalej głupio i usłużnie uśmiechał? nie sodze... chyba za bardzo gloryfikujesz irlandię... zresztą twój kierownik wypłacając ci pensję, za którą godzą się pracować tylko nasi (bo oni na taką kasę prychają...) pewnie ma inne myśli w głowie niż że tacy polacy wspaniali....
wracajac do tematu, czy to tak po drodze pytać polakow co o polakach myślą inne nacje?
.
marko napisał(a):ssx3 napisał(a):super jestesmy postrzegani .Ja pracuje w irlandi i jestem bardzo zadowolony irlandia zapewnia mi to co polska nie mogla .Czyli pieniodze ,szkolenia ,kursy , nauka jezyka , a przedewszystkim normalne traktowanie pracownikow nie tak jak w polsce . Tu w irlandi kierownik jest dla ludzi , pracownikow , dzieki nam on ma prace a w polsce wiedomo jak jest krzywo spojrzysz burkniesz cos i lecisz ..
Wiesz w Polsce nie zapewnili Tobie wykształcenia to widać po Twoich postach. Nie jestem za, ani też przeciw tym co wyjeżdzają do pracy ale nie lubie jak Ktoś niedawno wyjechał i opowiada bzdury że znalazł się w raju.
Niech każdy szuka najlepszej pozycji w życiu obojętnie w jakim miejscu i kraju , ale czy trzeba żle mówić o swoim o swojej ojczyźnie ? Mamy rząd jaki mamy ( nie jestem z tego zadowolony ) Ale zawsze jak wyjeżdzm za granicę jestem dumny ze jestem Polakiem ( często noszę koszulki z napisem Polska aby inni wiedzieli ze Polacy to tez turyści a nie tylko tania siła robocza )
Do Irlandii mogę wyjechać ale tylko po to by ją zwiedzić.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości