Polak za granicą.

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez luki3303 » niedziela, 9 kwi 2006, 17:36

raczej tak ale u niektórych ludzi i w niektórych państwach !!!!!
luki3303
Rozgrzewa się

Postprzez ssx3 » niedziela, 9 kwi 2006, 18:48

super jestesmy postrzegani .Ja pracuje w irlandi i jestem bardzo zadowolony irlandia zapewnia mi to co polska nie mogla .Czyli pieniodze ,szkolenia ,kursy , nauka jezyka , a przedewszystkim normalne traktowanie pracownikow nie tak jak w polsce . Tu w irlandi kierownik jest dla ludzi , pracownikow , dzieki nam on ma prace a w polsce wiedomo jak jest krzywo spojrzysz burkniesz cos i lecisz ..
ssx3

Postprzez cushu » niedziela, 9 kwi 2006, 22:12

mysle ze jestesmy postrzegani bardzo dobrze. Wszyscy kochaja Nasze dziewczyny, bo nie dosc ze ladne to i tanie. Faceci tez pracuja za "grosze"... wiec dajemy swiatu wszystko czego potrzebuje. Tania sile robocza i tylka za pół ceny.
cushu
Terminator

Postprzez rysio » poniedziałek, 10 kwi 2006, 09:41

ssx3 napisał(a):super jestesmy postrzegani .Ja pracuje w irlandi i jestem bardzo zadowolony irlandia zapewnia mi to co polska nie mogla .Czyli pieniodze ,szkolenia ,kursy , nauka jezyka , a przedewszystkim normalne traktowanie pracownikow nie tak jak w polsce . Tu w irlandi kierownik jest dla ludzi , pracownikow , dzieki nam on ma prace a w polsce wiedomo jak jest krzywo spojrzysz burkniesz cos i lecisz ..

jezdeź zadowolony i muwisz że jesteśmy dobrze postrzegani... i że irlandia zapewnia ci to czego polska nie mogła... a cóż to takiego jest? pieniodze tylko czy też może cos więcej?a przyjaciół masz tam? czy może tylko jesteś na zesłaniu i wracasz z wypchanym portfelem?a jak tam spojrzysz krzywo na kierownika i powiesz mu, że masz w dupie jego zarządzenia to będzie się do ciebie dalej głupio i usłużnie uśmiechał? nie sodze... chyba za bardzo gloryfikujesz irlandię... zresztą twój kierownik wypłacając ci pensję, za którą godzą się pracować tylko nasi (bo oni na taką kasę prychają...) pewnie ma inne myśli w głowie niż że tacy polacy wspaniali....

wracajac do tematu, czy to tak po drodze pytać polakow co o polakach myślą inne nacje?
rysio
Terminator

Postprzez MzK » poniedziałek, 10 kwi 2006, 20:56

rysio napisał(a):jezdeź zadowolony i muwisz że jesteśmy dobrze postrzegani... i że irlandia zapewnia ci to czego polska nie mogła... a cóż to takiego jest? pieniodze tylko czy też może cos więcej?a przyjaciół masz tam? czy może tylko jesteś na zesłaniu i wracasz z wypchanym portfelem?a jak tam spojrzysz krzywo na kierownika i powiesz mu, że masz w dupie jego zarządzenia to będzie się do ciebie dalej głupio i usłużnie uśmiechał? nie sodze... chyba za bardzo gloryfikujesz irlandię... zresztą twój kierownik wypłacając ci pensję, za którą godzą się pracować tylko nasi (bo oni na taką kasę prychają...) pewnie ma inne myśli w głowie niż że tacy polacy wspaniali....

wracajac do tematu, czy to tak po drodze pytać polakow co o polakach myślą inne nacje?

Rysiu "[...] co ty wiesz o zabijaniu?"
Nie masz zielonego pojecia o realiach.
Powiem krotko: Jak cie widza, tak cie pisza. Proste.
I nie porownuj prosze warunkow pracy w Polsce i Europie Zachodniej, bo roznica jest w dalszym ciagu kolosalna. Polska nie jest jeszcze w stanie zapewnic wielu "rzeczy".
Ponadto wnioskujac z twojego tonu wypowiedzi uwazam, ze jestes raczej przykladem zlego pracownika, tzw. "wrogiem swojego szefa" :wink: .

Do tematu: Z wlasnego doswiadczenia - Polacy sa postrzegani na zachodzie coraz lepiej. W kazdym razie zmniejsza sie odsetek mieszkancow, ktorzy uwazaja Polske za ciemnogrod albo drugi Kazachstan. Coraz wiecej z nich odwiedza nasz kraj. Szczegolnie popularnym miastem jest Krakow. Ostanio na przyklad moj kolega (Niemiec) biegal po polibudzie w koszulce z napisem Krakow i opowiadal, ze jest bardzo zadowolony z 2-tygodniowej wycieczki.
Jesli chodzi o stosunek pracodawcow, jak do tej pory mam jak najbardziej pozytywne doswiadczenia. Moj obecny szef, mimo iz pochodzi z konserwatywnej Bawarii, jest czlowiekiem bardzo otwartym, bezkonfliktowym. Nie ma mowy o jakiejkolwiek dyskryminacji. Nie chodzi zatem tylko o pieniadze, ale takze o klimat w pracy.
Oczywiscie nie wszedzie tak jest. Wzajemne traktowanie najczesciej idzie w parze z wyksztalceniem i znajomoscia jezyka...

P.S. ..a SSX3 zycze wytrwalosci i sukcesow w pracy.
MzK
Dyskutant

Postprzez hefajstos » wtorek, 11 kwi 2006, 15:01

bo chyba klimat pracy jest zaraz po kasie najważniejszy
hefajstos
Dyskutant

Postprzez ssx3 » środa, 12 kwi 2006, 20:07

Dzieki ja dalej bede pracowal i moze za 10 lat wróce jak w polsce bedzie tak jak tu to moze wczesniej narazie tu mi dobrze a nie chodzi o wypchany portfel tylko chodzi o rzeczy rzadowe i urzedowe ciogle wielki balagan
ssx3

Postprzez rysio » czwartek, 13 kwi 2006, 00:04

MzK napisał(a):Rysiu "[...] co ty wiesz o zabijaniu?"

wiem wiem, tylko ironiczną pozę przybrałem... bo zbyt słodki ton był wypowiedzi ssxxxx'a - trzeba było jakiś kontrast wprowadzić dla wyrównania lambdy
rysio
Terminator

Postprzez Irenicus » czwartek, 13 kwi 2006, 18:27

w niemczech jak sie wchodzi do sklepu i zaczyna mowic po polsku to wlaczaja kamery ... :twisted:
Irenicus
Rozgrzewa się

Postprzez Irenicus » czwartek, 13 kwi 2006, 19:04

Chater_ nie bierz tego tak na serio, aż tak źle to jeszcze nie jest ... chodź stereotyp polaka pijaka, złodzieja nadal funkcjonuje. Ostatnio jednak widziałem ankietę w TVN24 przeprowadzoną wśród pracodawców zagranicznych, w której to polacy mieli bardzo pozytywne opinie. Sądzę, że po obecnym drenażu mózgów sytuacja się zmieni - młodzi wykształceni ludzie dadzą im odpowiednie świadectwo kim tak naprawdę jesteśmy.
Irenicus
Rozgrzewa się

Postprzez Vin » czwartek, 20 kwi 2006, 14:19

marko napisał(a):
ssx3 napisał(a):super jestesmy postrzegani .Ja pracuje w irlandi i jestem bardzo zadowolony irlandia zapewnia mi to co polska nie mogla .Czyli pieniodze ,szkolenia ,kursy , nauka jezyka , a przedewszystkim normalne traktowanie pracownikow nie tak jak w polsce . Tu w irlandi kierownik jest dla ludzi , pracownikow , dzieki nam on ma prace a w polsce wiedomo jak jest krzywo spojrzysz burkniesz cos i lecisz ..

Wiesz w Polsce nie zapewnili Tobie wykształcenia to widać po Twoich postach. Nie jestem za, ani też przeciw tym co wyjeżdzają do pracy ale nie lubie jak Ktoś niedawno wyjechał i opowiada bzdury że znalazł się w raju.
Niech każdy szuka najlepszej pozycji w życiu obojętnie w jakim miejscu i kraju , ale czy trzeba żle mówić o swoim o swojej ojczyźnie ? Mamy rząd jaki mamy ( nie jestem z tego zadowolony ) Ale zawsze jak wyjeżdzm za granicę jestem dumny ze jestem Polakiem ( często noszę koszulki z napisem Polska aby inni wiedzieli ze Polacy to tez turyści a nie tylko tania siła robocza )
Do Irlandii mogę wyjechać ale tylko po to by ją zwiedzić.

Za to po Twoich postach widać, że jesteś wykształcony, że ho ho !
Ty to masz klawe życie.
Wyjazdy, zwiedzanie, turysta w koszulce z napisem Polska.

aaaaaaaaaaa, i jeszcze jedno piszemy dopóty, a nie doputy mądralo......... :)
Vin
Uzależniony

Następna strona

Powrót do :: hydepark