informacje na temat Kolobrzegu:)

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

informacje na temat Kolobrzegu:)

Postprzez redlovebloodgirl » sobota, 14 mar 2009, 10:12

pisze obecnie prace licencjacka na temat uzytkowania wieczystego w gospodarowaniu gminnym zasobem nieruchomosci. jeden rozdzial promotor kazal poswiecic mi na opisanie Kolobrzegu:) bardzo chetnie, musze tylko miec materialy;) szperam troche na internecie, na bipie ale moze wy polecicie mi jakies publikacje?
Do opisania mam:
1.historia i charakterystyka geograficzna
2.stan rozwoju gospodarczego
3.kierunki rozwoju
4.ludnosc i jej struktura
5.sytuacja finansowa gminy
Sytuacje finansowa przeanalizuje na podstawie budzetow, mysle ze jakos sobie dam z tym rade;) napewno troche informacji zaczerpne rowniez ze strategii. ale co jeszcze? jaka ksiazke/publikacje mozecie polecic do pozostalych punktow?:)
z gory dzieki wam za pomoc:))))
redlovebloodgirl
Mieszka tu

Re: informacje na temat Kolobrzegu:)

Postprzez Bruno » sobota, 14 mar 2009, 10:47

ad 1
1. Kronika Thietmara.
2. K. Ślaski, „Dzieje ziemi kołobrzeskiej do czasów jej germanizacji”, Toruń 1948.
3. Przegląd Zachodni Nr 7/8, Poznań 1951, W. Kowalenko „Najdawniejszy Kołobrzeg VII-XII w.”.
4. „Wypisy źródłowe do historii polskiej sztuki wojennej”, Zeszyt 11, „Polska sztuka wojenna w latach 1796-1815”, Warszawa 1955.
5. H. Lesiński „Dzieje Kołobrzegu”, Poznań 1965.
6. T. Gasztold, H. Kroczyński, H. Rybicki „Kołobrzeg. Zarys dziejów”, Poznań 1979. 2.1. Prądzyński „Umocnienia polowe”, Warszawa 1966.
7. G. Labuda, „Historia Pomorza”, tom I,II,III, Poznań 1976.
8. Koszalińskie zeszyty muzealne, nr 12, Koszalin 1982, P. Kroczyński, „Udział Polaków w oblężeniu Kołobrzegu w świetle akt znajdujących się w Archives Historiques de l`Armee de Terre w Paryżu”.
9. H. Kroczyński, „Funkcje i rozwój przestrzenny miasta Kołobrzegu”, Kołobrzeg 1985.
10. H. Kroczyński, „Relikty nowożytnej twierdzy kołobrzeskiej we współczesnej architekturze miasta”, Kołobrzeg 1993.
11. M. Rębkowski, „Średniowieczna ceramika miasta lokacyjnego w Kołobrzegu”, Kołobrzeg 1995.
12. H. Kroczyński, „Twierdza Kołobrzeg”, Warszawa 1998.
13. H. Kroczyński, „Kronika Kołobrzegu”, Kołobrzeg 2000.
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Re: informacje na temat Kolobrzegu:)

Postprzez report5 » sobota, 14 mar 2009, 11:24

4.ludnosc i jej struktura

bardzo ciekawie mówił o tym ostatnio w Kołobrzegu ks. Isakiewicz-Zaleski - miałbyś rewelacyjny materiał, ale oczywiście średnia wieku uczestników tego spotkania to 60 lat - młodzież szuka życia w sieci, la e tam go nie ma... amen, yto pisalem ja report
report5
Coś tam napisał

Powrót do :: hydepark