auto punto

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

auto punto

Postprzez anna » niedziela, 23 lis 2008, 20:45

Uwaga!
Jestem właścicielką fiata Punto i mam problem nie wiem jak wymienić żarówkę od świateł mijania...czytałam coś o osłonie i sprężynie dociskowej tylko nie wiem na jakiej zasadzie działa ta sprężyna, a chcę to zrobić dobrze aby nie spaprać :D Jeśli ktoś potrafi to proszę o instrukcję jak krowie na rowie :D
anna
Nowicjusz

Re: auto punto

Postprzez PIOTRGAN » poniedziałek, 24 lis 2008, 20:12

w zasadzie nie w punto ale chyba podobnie.

Przeważnie sołona gumowa lub plastikowa ma zawsze jakieś języczki. trzeba ją poprostu wyjąc ;)

żarówka trzyma się na spręzynie trzeba ją rozpiąc, do środka reflektora i w dół.

Żarówka wyjdzie sama po wypieciu przewodów, nie wolno trzymać żarówki za szkło tylko za metal. zakładamy nową wejdzie tylko tak jak powinna ma odpowiednie wytłoczenia. zapiac "spręzynę" podpiać przewody i założyc osłonę i świeci :wink:
PIOTRGAN
Ważniak

Re: auto punto

Postprzez killer » sobota, 6 gru 2008, 00:11

jesli to punto II z lampami typu projekcyjnego a do tego do wymiany masz lewą to masz pecha....zeby tam wymienic zarowke mijania nalezy odkręcić pojemnik z bezpiecznikami i modułami chyba ze masz wyjątkowo małe dłonie... :-)
killer
Ważniak

Powrót do :: hydepark